viktorka_od splavu no jo, to je pak těžký no.
VIP zjevy
Potrefenáhusa No zpocatku jsem nic neresila, mela jsem 65kg (coz je na me uz hodne, ale i tak). Takze kaficka, dortiky, jedla jsem za dva. A vsichni ze pohoda, ze to k tomu patri. No a pak uz i pres snahu se drzet uz to neslo zastavit. A to uz jsem sladkost nevidela ani z dalky. 711990 prave, ze nebyla. Deset kilo bylo pryc az po mesici a ted po 10m mam dole celkem 22. Ja prave driv byla ten typ, co ma max 60 kilo uplne zadarmo, tak jsem z toho dost vykolejena. No a celozivotne mam spatne stravovaci navyky, jim az mam hlad, nepravidelne, malo piju, nemam rada maso, ale prilohy miluju, sladkosti...takova cesta do pekel, ale snazim se ![]()
Poslední poznámka k tématu- neoddiskutovatelným faktem je, že pro lidi s nadváhou/obezitou ten systém podpory a léčby prostě neexistuje. Druhou desítku let se píše o empidemii obezity, ale pořád to není téma pro praktiky, přičemž TO je primární péče, lékař, který se s lidmi setkává nejčastěji nebo pravidelně a měl by to řešit. Pořád taky neexistuje síť ambulancí s kvalitním poradenstvím (zvlášť mimo velká pracoviště), pro lidi socioekonomicky zatížené je navíc určitě problém si zaplatit výživové poradenství, eventuálně dokonce rozpoznat, že daný poradce je odborník. A pořád se řeší jen důsledky. Což je zase frustrující pro mě jako zdravotníka. Nemyslím si, že mám patent na rozum a viděla jsem už všechno, nicméně se snažím být svým pacientkám prospěšná i nad rámec mé odbornosti a snahu o empatii si aktivně pěstuju od školy a od pár setkání se systémem jako no name pacient. To, že nemám prakticky kam je odkázat konkrétně, je ostudná systémová chyba. Bylo pro mě velmi zajímavé a vlastně i poučné přečíst si všechny příspěvky k tomuto tématu a tímto za ně děkuji.
Evaeva Ano ja vim. Ale ja uz jsem frustrovana, ze on ten problem nevidi. Nebo vidi, ale vzal to jako fakt. A tchyne je rada, ze mu chutna. Zacarovany kruh.
tenhle model je hrozne casty a je videt, ze to neni vlastne vubec o jidle jako takovem.
marieu já tedy děkuju za tvoje příspěvky - musíš být skvělá doktorka ![]()
marieu já jsem byla hrozne rada, ze tu moji tehotenskou váhu nikdo nekomentoval, snažila jsem se fakt jist racionálně a rozhodne jsem nejedla za dva, přesto mi to na konci těhotenství hodilo dvacet kilo plus, byla jsem z toho dost zoufalá. V porodnici zustalo deset a do konce sestinedeli jsem byla cca na svym. Ale rict mi někdo, ze přibrat max 10, asi si hodim masli, vůbec to nebylo v mých rukách
Ale ty jsi nezačínala na 100 kilech. V tom je dost rozdíl. Štíhlé tělo v těhotenství potřebuje přibrat a dvacet kilo není žádná tragédie. To je trochu vztahovačné, co píšeš.
Mohučanka mám svoje rezervy, jako každý a můj styl taky nemusí sedět každému. Snažím se..
Dívám se, jak se diskuze rozjela. Já teda už delší dobu řeším úplně opačný problém s mým otcem. Má cca 163 cm a 95 kilo, bere cca 10 léků denně a doktor na interně ho pořád chválí, jak má dobré výsledky krve, atd. Přitom celé dny tráví u počítače nebo u televize, nevyleze schody ani do druhého patra, ujde v kuse max 1 km a to se musí dvakrát zastavit aby se vydýchal a o šílené bolesti zad ani nemluvím. Ale nikdy mu ani na interně, ani obvoďačka neřekli aby zhubnul nebo se začal trochu víc hýbat. A když mu řeknu: tati, pojď se s náma projít....tak má tisíc výmluv, že nemůže, že ho bolí záda...bodejď ne. Já jsem v těhotenství přibrala 17 kilo a myslela jsem, že se zblázním, jak mě ty záda bolely a to jsem měla pořád cca o 15 kilo míň než on teď. Začarovaný kruh to je...a doktoři pořád jen píší nové a nové léky na tlak, na cholesterol, permanentní záněty, atd.....
Zarinya vhledem k tomu, že jsem měla většinu příbuzných s dlouholetou nadváhou a umřeli pak v dost vysokém veku zcela vychrtli, si myslím,že ty tři kila hravě unese a ještě se mu můžou v životě hodit.
Takhle to je s moji babickou, celej zivot nebyla hubena, mela hodne silnou zakladnu a ruce. Ted je ji 95 a nema ani 50 kilo, je kost s kuze, roste do zeme a hrozne ztraci na vaze, byt chut k jidlu celkem ma (hlavne na sladkosti). Mam pocit, ze jednoho dne proste zmizi
marieu ja myslim ze jsi uzasna
tohle je fakt smutny
tak urcite alkoholik si vybral ze chce chlastat, fetak fetovat, anorekticka hladovet a schizofrenik ze nebude brat leky, stejne jako tlustej si zvolil ze bude zrat az se prozere k infarktu nebo skonci s cukrovkou bez nohy
ten clovek to dela protoze proste nemuze jinak, je to pro nej v tu chvili jedina moznost. ze to jinak jde, k tomu se muze a nemusi propracovat, ale kdyz konstatujes ze je jen debil tak tomu opravdu nepomuzes
pokud člověk přes veškerou pomoc začínající v rodině přes psychologa, obezitologa a rehabilitace plus dosaď cokoli dalšího, neudělá ten nejnutnější krok k tomu všemu, a sice, že uvnitř sebe nenajde tu sílu a nerozhodne se, že s tím něco udělá, že svou situaci bude řešit, tak pak je to simple, protože mu nepomohou ani všichni svatí. A nikdy jsem o nikom nepsala, źe je debil, nevím, Kde jsi to vzala.
marieu ja myslim ze jsi uzasna
Souhlasím a myslím, že jsou takové i ostatní zde přítomné lékařky a zdravotnice ![]()
Jos Pripominas mi rady mamy, rikala mi, nerozezer se v tehotenstvi jako ja, jde to pak dolu, ale blbe. Snad se nikdo neurazi, pro me uz je to jen mila vzpominka. Oba rodice meli pres 100, obezni je i bracha. Tata na komplikace obezity a nedodrzovani cehokoli vlastne zemrel. Moc smutna je pak i ta osetrovatelska pece, jedny ruce jsou uplne na nic. Konec tragickych reci, jen ve 30, 40 tohle cloveku nedojde.
Ty urcite chces a das to. Ja pribrala v obou tehotenstvich asi 13, prumer, po kazdym zbyly tak 2 kila, coz beru spis jako vek a taky je mi jasny, ze speju do veku, kdy budu mozna pribirat i ze vzduchu. Mam rada sladky, snazim se mit co nejmin lakadel doma. Kdyz nakoupim chipsy, salam, tak neodolam. Tak to nekupuju, radsi mam lednici poloprazdnou nez plnou. Nocni, nepravidelnej rezim, jsou v tomhle smeru taky peklo. Slouzila jsem pred detma, ted nekdy pracuju treba do 2, kdyz nespolknu neco sladkyho, nemysli mi to a usinam.
viktorka_od splavu Co se uci, vim maximalne ve svym oboru, takze nevim. Internisti s tim ale bezne pracuji jako s metabolickym syndromem, obezita, hypertenze, tuky, cukrovka II.typu. Nekdy je ta geneticka dispozice tak silna, ze se k tomu clovek dopracuje i bez te obezity, hyperlipidemie maji dedicne formy, ale napomaha tomu vyznamne. U tech deti se o tom sem tam pise i mimo odbornou literaturu.
A666 Kamaradka nejakou dobu na obezitologii pracovala. Vratila se k interne a endokrinologii, rikala, ze nedava to, kolik lidi ty rady vubec nedodrzuje a ocekava od ni reseni. Bohuzel. To nebude tvuj pripad, jsi dobra!, podobne jako Dadoo, chce to obrovskou vuli bez operace, ale i s ni.
Už druhý den si tuhle debatu čtu u oběda, skvělý!
No tak jsem se vam cvakla na chvili, mam cca 60 kg na 156 cm, a je to hodne. Potrebovala bych tak 5 kg dolu, jenze i pres celkem dobre stravovani, pohyb atd to neleze a neleze. Uz jsem zacala uvazovat i nad vysetrenim na stitnou zlazu, mozna i navsteve nejake vyzivove poradkyne...
. Smazano:)
rasaNori jezis dyt ses uplne normalni zenska, co blbnes
viktorka_od splavu co vazila celou stredni 50 kg i s posteli, nuz po dvou detech uz tomu tak neni:D ale tak obcas si reknu ze az tlusti budou hubeni, tak hubeni budou studeni a cajk:D
rasaNori ja to asi komentovat nebudu, mam skoro o 20 vic
takze podle me dobry:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články