VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 30. června 2021 10:58

viktorka_od splavu Taky to vidim v okoli, ze je to nekdy zivotni styl, do ktereho jsou vtazeny i deti. A zase ne u vsech, ale caste to je /tchyne kupuje detem lovecak a je pysna, ze jim chutna atd., jsou spolu malo a holky nadvahu nemaji, tak neresim/. Ja miluju posadit se spolecne k malymu mnozstvi dobryho jidla, ale plnej zaludek by vrcholem spokojenosti asi byt nemel. Je pravda, ze kdyz mam stres, nejim a hubnu a nekdo to ma naopak.

razorblade Proto se rika, ze par kilo v prechodu navrch je vlastne prirozena priprava na nemoci a starnuti. Uz se mi to blbe pise i cte, ale tete je 85 a presne jak pises ty. Mela lehkou nadvahu a postupne se sesycha, ted uz je hodne stihla. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 10:58

rasaNori 

Podle mýho tohle "potřebuju 5 kg dolů" akorát zadělává na problémy. Jsi naprosto normální, možná jen je prostě Tvá momentální váha teď pro Tvoje tělo ideální

Jako já shodila fakt 40 kilo a poslední půl roku šlo dolů 1.5 kila. Celkem se smiřuju, že z nadváhy se nedostanu a je mi to celkem i jedno Nehodlám si snahou dát dolů posledních 5 kilo zadělat na jojo efekt

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 30. června 2021 10:59
Reakce na whiskas:

Najdou se i pacienti s velkou nadváhou, kteří očekávají, že je např. rehabilitace po náhradě kloubu vyléčí, ale bacha, když doporučíš snížení váhy, neb jinak se problém bude opakovat. To jsi hned pomalu nepřítel. 

​To je fakt... kdo jinej by jim to měl říct než doktor. A kupodivu se spousta lidí ještě urazí (přičemž jistě mají doma zrcadlo a trápí je související zdravotní potíže).

Jennyfor 

To jsou hrozný kecy Samozřejmě by to měl dotyčnej zdravotník říct slušně... pokud je to v tu chvíli relevantní!

Hele já nechrastila kostma nikdy... ale za poslední rok jsem si vyžrala nestvůrný panděro Aspoň teda vim že to asi neni žádná choroba, jen neukázněnost... Pročež jsem si už před týdnem dvěma zakázala veškerý pečivo, chleba apod. - a normálně jen zírám: ne že bych za tu chvilku zhubla, to počítám že potrvá stejnou dobu jako to vyžírání... ale veškerá únava, která mě dostávala už od novýho roku, kdy jsem tenhle půlrok prakticky chodila domů z práce si rovnou lehnout a vůbec jsem byla úplně chcíplá... tak veškerá únava je pryč jak mávnutím kouzelnýho proutku! Cejtím se jak znovuzrozená... nestačím se divit.

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:00

711990 ty jo, a ja si casto vzpomenu na tu tvoji fotku v pruhovanych plavkach, cos mi kdysi ukazovala. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:00

mirajo 

mirajo 

Když já si právě nepřijdu nijak extra oproti svým spolupacientům. Akorát u mě zrovna okolnosti nahrály k tomu tu změnu udělat. Měla jsem ale výhodu toho, že mi opravdu změna dělala dobře a rychle (nebylo to jen o hubnutí ale o vymizení trávicích problémů), že jsem nikdy výrazně nehubla, takže se organismus nastartoval lehce. Že jsem byla v příhodné době v lázních, kde jsem mohla vyzkoušet nové potraviny bez obav co budu dělat se zbytky když to nebude ok. Že jsem v těch lázních najela zpět na pohyb. A že nemám děti. Měla bys vidět, kam většinu těch co byli úspěšní dostala korona (a tady mám obezitologii dost za zlé, že prostě na půl roku při první vlně a po ní vše odpískali a nesnažili se najít alternativy alespoň ve formě online/telefonické podpory) - je to fakt smutné a navíc jim to příště půjde o to hůř .

Jinak zajímavý článek k tématu: https://www.lf2.cuni.cz/fakulta/clanky/prohlaseni-nazory-eseje/vaha-v-rukou-lekare?fbclid=IwAR10sSZfnm3DiFeulBzxzMpnWLlcMrmMq6hspVQby8LqoWhhTYeLsdJXTkk

Offline Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:01

rasaNori Myslím, že jsi ve velkém zápřahu a výrazné hubnutí by bylo možná na škodu, vypadáš zdravě. Ale samozřejmě, jestli se necítíš dobře a máš pocit, že to není správné, ta štítná žláza je určitě první krok. Mně na sníženou funkci přišel praktik při preventivní prohlídce.

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:03

A666 :D jako ne ze bych hubnutim zila, to v zadnem pripade, ale obcas si vzpomenu jak jsem na gymplu zila s myslenkou ze jsem tlusta:D ach kde je mych 50 kg, kdy me vyrazili z darovani krve, ze vazim malo. Akorat teda nezohlednili i vysku... 

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:05

rasaNori Mas normalni postavu a jestli zvladas lezt po strechach a po skalach, tak mas i fyzicku, neres. Taky bych mela radsi o 5kilo min jako pred detma, ale znamenalo by to trapit se hlady, proc? 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:05

rasaNori a ja se na ni casto koukampokud teda myslime tu smaou. Tam jsem ale mela 58kg, to je moje extra "hubena" vaha

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:05

barbucha 

No jo, ale jak dlouho bez toho pečiva vydržíš? pro mě třeba kdysi když jsem zkoušela zhubnout "jen" nadváhu byl problém, když mi defacto zakázali pečivo. A já bez toho nezvládla fungovat. teď jsem prostě bílé housky vyměnila za opravdu celozrný chleba (v ČR je ekvivalent fit chleba - takový ty obdelníkové plátky fakt se zrníčkama - ale teda v Německu je mnohem lepší Plus v ČR je dost problém koupit nějaký opravdu beze stop pšenice...) a zhubla jsem a je to pro mě udržitelný

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:05

Pinot Noir no a to je taky pravda, v posledni dobe (ehm) litam jak hadr na holi, co chodi do skolky obe tak mam povinosti nad hlavu... Ted teda piju kafe a planuju dalsi postup na dnesek:) 

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:06

711990 jako motivacni je, to je fakt:D

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:06

rasaNori pokud jsi takhle v pohode a nejde to nahoru, vys.. bych se na to, protoze jinak hrozi ze s tim budes bojovat roky a jojo efekt ti zajisti padesatiny s metrakem. modelka nebudes, neni proc, fyzicku mas, k zemi te to netahne, pak uz zbyva citit se v tom tele dobre a mit ho rada. jidlo je jen palivo:-)

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:07

A vubec, casto me mrzi, ze jsem takove male pivo, radsi bych byla dlouhonoha gazela jako ty andilci VS:D

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:08

barbucha Dalsi s bachorem!To znam, priblizim se 70 a hlavni, co me tahne zpatky je nepohoda a strasna unava. Plus bolavy koleno. Staci 2kila a je mi mnohem lip, poznam to na 3.patru bez vytahu s nakupem.

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:09

viktorka_od splavu ja vim, to byl jen takovy prispevek k tehle debate:) 

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:13

mirajo Ale hodně lidí v pozdním stáří hubne. Mizí svalová i tuková hmota, tělo hůře ukládá živiny, "chřadne" a máme pocit, že nám dotyční mizí před očima. A to i osoby, které nikdy výrazně hubené nebyly. 

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:15
49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:17
Reakce na rasaNori:

A vubec, casto me mrzi, ze jsem takove male pivo, radsi bych byla dlouhonoha gazela jako ty andilci VS:D

to snad kazdej ne?

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 11:21

A666 ten clanek je fakt pekny, hezke shrnuti, diky