VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:43

Já bych tedy ještě připodotkla, že i najít dobrou obezitologii není jednoduchý. Možná je to i nárůstem obezity všeobecně po kovidu, je teď velký boom těchto poraden, ale je hrozně těžký se vyznat v tom, co je odborná péče a co narychlo spíchnutá poradna za nemalý peníz. Já v tom zoufalství obešla tři taková pracoviště.

Dokonce i když mají ordinaci ve zdravotním zařízení, může to být jen pronajmutá místnost. A pak tam sedí padesátikilová děvenka v bílém plášti, tak odhadem 20 let, která mne zvážila, konstatovala, že mám nadváhu - překvapení! - a obdržela jsem letáčky na křídovém papíře, co jíst a co nejíst. Když jsem namítla, že z druhého sloupce nejím už několik let nic, tak jí to trochu rozhodilo, kontrovala tedy, že se tím zdravým jídlem nemám přecpávat. Poukázala jsem na svůj jídelníček, který jsem si před návštěvou u nich týden poctivě psala a zeptala se, jestli to je přecpávání. Teprve tehdy si ho prohlídla a pak tedy usoudila, že můj problém vyřeší posilovna.  4x týdně. Zeptala jsem se jí na vzdělání. Tak prý má kurz. No, zaplatila jsem 600 Kč za úvodní konzultaci a už tam nešla.

Druhý byla daleko lépe marketingově zvládnutá poradna. Vypadalo to tam luxusně, křišťálové lustry, kožené pohovky, tlumený hovor, káva zdarma, pro každého klienta přišel do recepce jemu přidělený poradce.
Nejprve jsem absolvovala vážení téměř nahá v zrcadly obložené místnosti s ostrým světlem, což v tu chvíli byl dost traumatizující zážitek, zvlášť když přístroj obsluhoval mladík také ve věku tak do pětadvaceti. Vedl k tomu řeč, že dnes je to sice nepříjemné, ale uvidím, jak za několik měsíců si budu sebe v těch zrcadlech radostně prohlížet.

Pak z toho vyjel 3D obraz mého těla plus všechny ty hodnoty, kdy např. metabolický věk mi to vypočítalo 80. Poté jsem už ve značném psychickém rozkladu byla nasměrována do ordinace dalšího poradce. Tam seděla opět velmi štíhlá slečna a zachmuřeně prohlížela mé výsledky.

Prohlásila, že je to velmi vážné, ale oni mají řešení. Měla už připravené grafy, jak poroste moje váha, když nic neudělám, a jak klesne, když se jim svěřím do péče. Ta by spočívala v návštěvě jednou měsíčně, kontrolním vážení, jídelníček vázaný v knize s mým jménem na obalu, přesný na konkrétní den i s obrázkem a recepty - měli tam vzorový, kniha s tvrdými deskami, křídový papír, fotky jak z ig, na začátku obrázek Kde jsem dnes a na konci Kam jsem došla -  a k tomu pozor, 10% sleva na nákup nezbytných výživových doplňků.

Dobu hubnutí na doporučenou váhu mi vypočetli na květen příštího roku. Celý program by stál 50 tisíc (plus tedy nákup těch doplňků, jakých, to mi neprozradili) 25 chtěli okamžitě. Když jsem se cukala, tak prý na splátky přes bankovní úvěr, formuláře měli připravený.
Takže jsem zaplatila 800 Kč za úvodní konzultaci a vzala roha.

No a poslední byla paní doktorka z normálni obezitologie, ta rozhodla od stolu, že mám určitě cukrovku, když jí má táta, takže je to jednoduchý, budu se stravovat jako diabetik a k tomu si koupím injekce za 4000,-, který budou držet cukr v normě. Podotýkám, že to bylo bez odběru krve. Dostala jsem letáčky s glykemickým indexem potravin, vzorový diabetický jídelníček, plus doporučení Jak žít aktivní život s diabetes. Tam jsem neplatila nic.

No a pak mi prdnul slepák. Asi už to nemohl poslouchat

A jako tečka na závěr: Dnes mám o 3 kila míň než včera (nechápu) a obvod břicha menší o 10 cm

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:46
Reakce na Sweet Potato:

Au.

https://www.super.cz/765883-na-prahu-stari-jsem-se-konecne-dockala-ana-geislerova-45-si-poprve-zahraje-princeznu-a-jakou.html

​Hele to je divadlo, to snese leccos - to neni detail na širokoúhlým plátně

"Au" bych řekla spíš k tý Nesvadbový, to je taková sexíí křeč strašná!

Offline Potrefenáhusa
38732 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:51

barbucha pro mě já au ten práh stáří

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:56

Potrefenáhusa ten tvůj post o 20 kg v těhotenství jsem nejdřív přeskočila, ale když už tu jede znovu, tak fakt nevím, kdo by ti měl co vyčítat, vždyť máš a před otehotnenim jsi měla normální/běžnou váhu, žádný metrák. Tak těch 20 kg je asi o trochu víc, než je běžně doporučováno, ale asi to tak pro tvé tělo bylo proste správně, nebylo to třeba kil 40, aby ti někdo něco vykládal. Já poprvé přibrala 17, podruhé 19, takže vlastně jako ty, kamarádky okolo třeba 7, 9, 12, tak jsem si původně myslela, ze budu mít taky těch cca 10 navrch a pak jsem se docela divila, jak mé tělo na těhotenství reagovalo. A za celou dobu mě všichni chvalili, naposledy postarší sestřička po příchodu z JiP, která mi řekla, jak je super, ze jsem hezky štíhlá (dva dny po porodu určitě  ) a bude se mi pěkně hojit jizva. Fakt me do tvého příspěvku nenapadlo, ze by mi to nabrani kil měl nějaký zdravotník komentovat negativně.

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:57

Jennyfor 

No vidiš. Vono to nakonec dobře dopadne!

Tohleto tahání peněz z kapes nebohejch tlouštíků je děs... co jim jen nasypala moje matka (takto skutečně slušná velryba, která se kvůli nadváze nedožila nijak vysokýho věku)! Ale prachy tečou, jdeš od diety k dietě a výsledek prd.

I když... někdy jsem si říkala, hledíc na adeptky na bandáž nebo bypass žaludku, co docházely k bývalýmu bossovi pro štempl... že by možná neuškodilo, kdyby si tu operaci musely zaplatit! Odhlédneme-li od skutečně nemocných (kterých bylo ovšem mizivý procento), tak velká většina se rekrutovala jen z tlustoprdek co tak dopadly díky svý rozežranosti.

Nevidím důvod, proč bychom jim na to měli přispívat. Ale nemluvila bych vo tom, kdybych docela dost těch adeptek nevídala i tady ve špitále, znám je už roky (protože tu pracujou) - kolik myslíš že si udrželo tu nižší váhu?! Jedna prosimpěkně! Ostatní to přežraly zpátky. Proto si myslim že by to nemělo fungovat na kasu, oni si toho pak nevážej...

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:59

Jennyfor To je mazec - všechno!!! A to včetně toho úbytku váhy a 10 cm, pan doktor měl asi fakt pravdu. Tak se drž, bude to dobré

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 30. června 2021 12:59

Jennyfor 10 cm obvod, páni, to je úžasné  mám za tebe radost, snad to půjde i dál, držím pěsti!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:04
Reakce na barbucha:

​Já doufám že navždy Zatím jsem tak nadšená, že už nejsem imrvére polomrtvá - a jak to přičítám tomu cpaní se pečivem, tak doufám že mě to odradí už nastálo

Přitom já jsem tvor kterej dá kdykoliv přednost příloze před masem, a vrchol labužníkův je pro mě pěkně a bohatě obloženej chleba. Teď jsem jak feťák anžto mam na ten chleba chuť furt... ale stačí se kouknout kousek dolů, pod prsa... a chuť je ta tam!

Ten fit mi moc nechutná, pak mají nějakej proteinovej ještě... kromě dalších s různejma zrníčkama, slunečnicí atd., jako výběr by byl, vo to nic... ale dám si pauzu úplně ještě chvilku, pak mi asi nic jinýho než ty fit nezbyde. Nebo zalovim v bezlepkovým regále, no.

​Jo, když to zvládneš dodržet, tak je to super, spíše jsem chtěla ilustrovat, že to ne vždy funguje Držím palce, ať si to udržíš (a ano, když jak píšeš pociťuješ změny i jinde a rovnou, je to velká šance).

Offline Potrefenáhusa
38732 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:08

Malenge asi to píšu nesrozumitelně, tak už toho radši nechám

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:09

A666 

No Twiggy ze mě hned tak nebude, ale aspoň mi nebude furt tak blbě. Možná si skočím do metabolický poradny časem, zdá se mi to divný, ten celej zázrak! Ale pochybuju že bych žila 60 let třeba s celiakií a nevěděla vo tom...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:09

Malenge já taky v obou těhotenstvích nabrala pokaždé skoro 20 kilo. Nejedla jsem nijak extra racionálně, ale zase o tolik hůř než před tím taky ne. Takže jsem to prostě brala tak, že to tělo potřebuje. Což se ukázalo jako pravda, protože z každého těhotenství mi zbyly tři kila navrch bez nějakého úsilí. Ne hned teda, trvalo to šest, možná deset měsíců. Ale když ti přijde těhotná se sto kily, je jasné, že má nějaký problém a můžou z toho vyplývat problémy pro to miminko. Pamatuju si, že v té reality show na nově byla jedna maminka, co během těhotenství přibrala ze 70 na 150, to mi teda spadla brada.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:10
Reakce na barbucha:

A666 

No Twiggy ze mě hned tak nebude, ale aspoň mi nebude furt tak blbě. Možná si skočím do metabolický poradny časem, zdá se mi to divný, ten celej zázrak! Ale pochybuju že bych žila 60 let třeba s celiakií a nevěděla vo tom...

​Možná máš jen ensnášenlivost. Já třeba nemůžu konvenční pšenici ale špaldu můžu. nevybereš si přitom celiak nejsem. to samé je u mě s cukrem a speciálně čokoládou - prostě ne, nejde přes to vlak.

Offline Sweet Potato
40201 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:13

barbucha To au bylo k prahu stáří v 45

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:17

Sweet Potato nadsázka, ne? "... smála se Aňa G" 

Pro roli princezny to teda není obvyklý věk :D 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:19

Jennyfor 

Super, to vypadá, že to bylo fakt otokem a zánětem, jen tak dál

Jinak dle mého je fakt potřeba kvalitních obezitologií jako při nemocnicích. ta moje byla na univerzitní klinice, platila to pojišťovna :)

Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:23
Reakce na barbucha:

Jennyfor 

Tohleto tahání peněz z kapes nebohejch tlouštíků je děs... co jim jen nasypala moje matka (takto skutečně slušná velryba, která se kvůli nadváze nedožila nijak vysokýho věku)! Ale prachy tečou, jdeš od diety k dietě a výsledek prd.

I když... někdy jsem si říkala, hledíc na adeptky na bandáž nebo bypass žaludku, co docházely k bývalýmu bossovi pro štempl... že by možná neuškodilo, kdyby si tu operaci musely zaplatit! Odhlédneme-li od skutečně nemocných (kterých bylo ovšem mizivý procento), tak velká většina se rekrutovala jen z tlustoprdek co tak dopadly díky svý rozežranosti.

Nevidím důvod, proč bychom jim na to měli přispívat. Ale nemluvila bych vo tom, kdybych docela dost těch adeptek nevídala i tady ve špitále, znám je už roky (protože tu pracujou) - kolik myslíš že si udrželo tu nižší váhu?! Jedna prosimpěkně! Ostatní to přežraly zpátky. Proto si myslim že by to nemělo fungovat na kasu, oni si toho pak nevážej...

​takze tvoje matka byla rozezrana tlustoprdka, rikas?

tak to mi rekni, proc, kdyz to tak vsecko vis, nejsi sama stihla jako lanka, tomu nerozumim

nebo pocki tys na to ted kapla, nebudes jist pecivo a uspech se dostavi

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:24
Reakce na barbucha:

Jennyfor 

​Já myslím, že na kasu by to mělo fungovat po neúspěšný konzervativní terapii anebo u předem daných případů...... Mě přijde, že se to s těma operacema přehání a jak jsem psala, moje známá téměř umřela...... tady hlavně myslím i ti, co je nakonec na operaci doporučí, musí projít podpůrným programem se skupinovýma sezeníma, majís chůzky s výživovou poradkyní a i sport.....

jinak teda ono ne každý se do obezity prožere ve smyslu že jí nestřídmě..... Spíše bývá problém skaldba, u někoho navíc ve výsledku nedostatek základních živin....

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:25

Já mám dotaz na lékařky, třeba marieu Jos a další chytré osoby. 

Je obezita klasifikovana jako nemoc? Nebo jen příznak?

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 30. června 2021 13:28

Evaeva zdvojnásobila svou vlastní váhu a ještě 10kg navrch?  Teda, to jsem ještě neslyšela, to bych se teda regulérně bála, aby to tělo zvládlo. Snad teda byli nakonec matka i dítě v pořádku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2021 13:38

Malenge zhruba zdvojnásobila, bylo to neuvěřitelné, úplně přesně si ty čísla nepamatuju. Tam šlo jen o porod, takže tam nakráčela taková pořádná (hodně) ženská. Pak to mezi sebou řešily ty asistentky, že původně vážila normálně. Vůbec nechápu, jak to dokázala.