Evaeva no, pravděpodobně ano.
VIP zjevy
marieu to mi na to přijde hodně smutné, nejenže z různých důvodů neřeší svoji obezitu, ale často ty nevhodné návyky předávají dětem, které se jich budou zbavovat o to hůř.
Evaeva to je samozřejmě taky pravda.
marieu Ja se priznam, ze prikrmy jsem asi moc neresila, protoze bylo tolik jinych veci k reseni...A pediatri budou v tomhle hodne ruzni, ochota rodin, kde je zvykem se takhle stravovat neco menit, to bude jeste ozehavejsi tema, nez u dospelych.
mirajo řešila jsem příkrmy ve smyslu, abych vůbec věděla, jak na to- první dítě, nikdo z blízkých neměl malé děti a pediatřina doporučení- lipánek, piškoty, rohlík, banán, mrkev a brambory v půl roce mi nepřišly úplně cajk.
marieu zelena je teorie, znas to. Co s ditetem, ktere odmita prakticky veskerou zeleninu, ochotny je užrat obcas z nejakeho ovoce a kdyz u nas snedl pulku kiwi, bylo to neco jako maly zazrak. Maso neji vubec. A nehnes s jim, radsi bude cely den hladem. Sladkosti dostava v minimalni mire, prospiva dobre, ale jaky ma zaklad do budoucne, tezko rict.
Kokoska s malýma dětma a jídlem to může být samozřejně velmi různý... my máme dost kliku, ačkoliv spoustu jídel, která holky jedly do dvou let běžně (špenát, ryby, mladší vajíčka atd atd) už teď nejí.
whiskas Vís co, to není nedostatečnou osvětou, ale lenosti a pohodlnosti. Prostě nedávat dětem cukrovinky a dbát na zdravou stravu stojí úsilí, takze na to spousta lidí kašle, plus mají zajety vlastní špatný životní styl a neumí si ho odepřít.
Tak obezita a její "dědičnost" v rodině - tam jde o skladbu potravy, velikost porce a taky o pohybový režim - to vše dítě většinou dělá tak, jak vidí u rodičů.
Já se s ničím kvůli kouření neléčím, to za prvý. Za druhý jsem odvedla na daních z cigaret už tolik, že by mě ministerstvo financí mělo na rukou nosit
(a jistě je tan daň z cigarety vyšší než z rohlíku například)
Ale tys asi nečetla všechno, co jsem psala, jinak bys věděla že to uvádím v souvislosti s přímým pozorováním těch operovanejch, z nichž fakt zbyla jen jedna jediná která se drží, ostatní to přežraly zakrátko - vyhozený prachy prostě, ze zdravotní kasy.
Mha MKN obezita: https://mkn10.uzis.cz/prohlizec/E66.9
Jos marieu já vám úplně rozumím, o jaké obezitě tu mluvíte. Jos my vidíme v naší profesi často to finále morbidně obézních pacientů, anebo jejich obtíže při anestezii - ať už plánované či akutní. U nás je zbytečné nějak slovně poukazovat na obezitu a ty lidi tím nějak rozrušovat. Co mi vadí je to, že při rozvaze, jak anestezii vést a při předanestetickém pohovoru informuji o rizicích a benefitech /ve vztahu k hmotnosti pacienta/ a navrhuji anestetický plán, tak někteří tito pacienti ani v této situaci nedají na mne, ale stále hledají nejjednoduší cestu - "takhle to nechci, hlavně chci spát, no tak umřu, co se dá dělat,..." To je fakt frustrující...
Taky k nám chodil, no spíš teda už nechodil ale vozili ho, jeden bossův kamarád, kterej byl snad ještě tlustší než ten Xaver Veselý nebo jak se ten tvor jmenuje.
A na bariatrickou operaci se nedostal, protože měl kvůli tomu srdce na hadry a anesteziolog do toho prostě nešel...
A když už jsme ve vhodném vlákně a máme i vhodné téma...
mirajo Jasně, každý extrém je asi špatně. Když o tom tak přemýšlím, rozhodně jsem v dětství neměla žádný ortodoxně zdravý jídelníček. Ale knedlíky nebyly časté, žádné sušenky, bonbóny volně k dispozici (ne, že nikdy, ale nebyly na denním pořádku). Ano, k večeři býval i párek, rychlovka z polotovarů, ale nemyslím si, že to byla taková tragédie. Svoji roli má zřejmě i to, že dříve děti měly více pohybu?
Na druhou stranu, vím, že není lehké někoho mentorovat, byť v dobrém. Je jedno, jestli jde o stravování, nebo cvičení ... Mám to doma :-D. Moje maminka tedy nemá nadváhu, ale velmi sedavý způsob života (a nesouvisí to jen s věkem). Když slyším (již řadu let) povzdech, že ji bolí záda, tak jsem se snažila poradit. Protáhnout se, projít se, pořádně dýchat, dělat pravidelně pár vybraných, nenáročných cviků, správně sedět ... A co myslíš? No nic. Takže marný a ty následné hádky za to fakt nestojí.
marieu to stravování na dovolené opravdu nic neznamená. Ale podíváš se na rodiče a už tušíš.
Přesně.
Karja To máš asi pravdu. Hlavně v tom zajetém stylu ...
barbucha Kdo to je?
Taky nesleduješ Ordinaci v růžový zahradě, co?
Veronika Gajerová, prej tam hrála a i v jinejch seriálech i filmech... Bejvala celkem pohledná, tohle je strašný.
whiskas Tak to víš, vidím to na sebe, jak se musím omezovat:-D:-D. Ani tu sušenku si domů ke kafi nekoupím. Dnes jsme byly pro zmrzlinu a kafe v cukrárně, říkám kamarádce ,,bejt tu bez dětí, já to tady vyplením, začnu od chlebíčků, přes zákusky a skončím u těch domácích likéru,,! Prostě život plnej odříkání to je, na to nemaj všichni:-D
K těm rodinným dispozicím - mám kamarádku, která by se bývala v určitém období života ucvičila k smrti, cituji "abych nevypadala jako moje matka". Přitom maminka byla úplně normální ženská, možná s mírnou nadváhou. Naštěstí později dostala rozum a už to tak nehrotí.
whiskas dabovala Samanthu v Sexu ve městě(Veronika Gajerová).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články