VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 28. května 2022 12:42
Reakce na Hanka H:

slniecko Ano, souhlasím to, co popisuješ, je závislost na alkoholu. Ale takto "napůl" a "zdálky" může v rodinném životě fungovat právě jenom chlap. U ženy se dlouhodobější odsunutí rodiny, dětí domácnosti neodpouští, takže uváděných dvacet let by tady asi neprošlo. 

​Ale stúpa to, a veľmi veľa žien začína piť rizikovo práve na materskej.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:01
Reakce na Hanka H:

U ženy se dlouhodobější odsunutí rodiny, dětí domácnosti neodpouští, takže uváděných dvacet let by tady asi neprošlo. 

​Haha, chces kontakt na moji tetu? 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:05

slniecko 

Já ti nevím, jestli je u nás ta norma tak mírná/vysoká. Když si vezmeš, jak v každým americkým (i jiným "západním") filmu přijde postava živitele domů a první co udělá je, že si briskně naleje notnou sklenku něčeho ostřejšího ... to samý i tetiny, který se prakticky bez skleničky vína nepřiblížej ke sporáku a to je prosím politicko korektní prostředí, který by už neukázalo cigaretu (bez odsuzujícího komentáře nebo souvislostí), natož třeba nahotu... to v našich filmech se tak nechlastá ani náhodou! A nikdo proti tomu neprotestuje, aspoň jsem si nevšimla že by se pořádaly demonstrace proti zobrazování alkoholu (jako se pořádaj proti všemu jinýmu, jakože ve filmech).

Tak si nemyslím že bychom na tom byli nějak hůř, ve světovým měřítku. 

Online Hanka H
2912 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:07
Reakce na slniecko:

​Nevím, statistiky v tomto směru neznám. Zase ne každá sklenička (třeba i právě i na mteřské) je důkazem propracovávání se k závislosti. Jak tady bylo mnohokrát řečeno - riziko existuje, nikdo nemůže říkat, že jeho se to nikdy nemůže týkat, ale prostě ta "náchylnost" k tomu, stát se notorikem, je u každého jiná. Rizikové faktory hrají roli.

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:07

slniecko Tam ale asi od zacatku je ten impuls k piti stres, samota, ne vecerni posezeni k ochutnani neceho dobryho a popovidani. Pit sam je asi vzdycky spatne nebo minimalne vic rizikovy. Plus domaci bar plnej kvalitniho tvrdyho alkoholu, to kdyz nemas, tak si za materskou dve lahve dobryho vina denne vetsinou nekoupis. 

Kdyz budu vecerni dvojku vina povazovat za naslapnuto k alkoholismu, tak je cela jizni Evropa plna potencialnich alkoholiku. Jasne, maj tam vic cirhozy a min aterosklerozy, to jo. Ale plny ulice opilcu tam nejsou. 

Online Hanka H
2912 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:08

711990 Tak výjimky existují, přesto u mužů popisovaný stav bývá častější. 

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:13

Hanka H protože ženský to lip a dyl tajej a pijou jinak 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:16

slniecko u nas je strasny ten tlak "dej si, nebud srab! " pripadne "on se s nama nechce napit, on proti nam neco ma, on se na nas povysuje!" Kdyz chlapi, kluci a slysela jsem i holky  vypravovat, jak se kde zrubali, kolik toho vypili a jak blbe jim bylo, rikaji to jako zabavnou historku a s hrdosti, tak tam uz je neco spatne, ne? 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:17
Reakce na slniecko:

​Tady bych vypíchla to slovo "rizikový" Kdykoliv je to ze zoufalství nebo jen tak z obyčejný nudy, je to špatně...

O mně se klidně dá říct, že piju jak duha ale na mateřský mě to ani nenapadlo (no, už je to dávno ), a nakonec ani při pobytu se zřítelnicí jsem si nikdy nedala ani kapku. A ne že bych na to musela myslet každej den, prostě bych ani neměla chuť a tak nějak to nikdy nepřišlo - i když mi zeť, ten zloduch, vždycky významně ukazoval, kde má zásoby

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:19

slniecko perfektne napsano

48922 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:21

Kokoska je.

48922 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:23
Reakce na Hanka H:

slniecko Ano, souhlasím to, co popisuješ, je závislost na alkoholu. Ale takto "napůl" a "zdálky" může v rodinném životě fungovat právě jenom chlap. U ženy se dlouhodobější odsunutí rodiny, dětí domácnosti neodpouští, takže uváděných dvacet let by tady asi neprošlo. 

​to se pletes

barbucha muze se napit kdo chce jak chce, ale ta degradace (fyzicka a zejmena psychicka), co popisuje slniecko je nevyhnutelna...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:31
Reakce na barbucha:

​Tady bych vypíchla to slovo "rizikový" Kdykoliv je to ze zoufalství nebo jen tak z obyčejný nudy, je to špatně...

​No ÁNO!!!! 

Preto píšem, že niekto to isté množstvo dá bez straty korunky a pre niekoho iného to môže byť cesta do pekla.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:32
Reakce na mirajo:

Kdyz budu vecerni dvojku vina povazovat za naslapnuto k alkoholismu, tak je cela jizni Evropa plna potencialnich alkoholiku. Jasne, maj tam vic cirhozy a min aterosklerozy, to jo. Ale plny ulice opilcu tam nejsou. 

​Veď aj je. Jeden typ alkoholizmu sa podľa toho dokonca volá.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:38

​to se pletes

barbucha muze se napit kdo chce jak chce, ale ta degradace (fyzicka a zejmena psychicka), co popisuje slniecko je nevyhnutelna...

​Tak už vím. To koleno!

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:40

barbucha ale ono to v tej Amerike v reáli tak nevyzerá. Akože áno, máš rodiny, kde sa chlastá, máš rodiny kde nie, zas ono napríklad také bežné pivo je tam kus slabšie ako u nás (a hnusné), ale "briskne si naliať pohár niečoho tvrdého" ako na príchod z práce je skôr film. A tie zákony ohľadne alkoholu sa strašne líšia od štátu ku štátu (cez Alabamu sme dokonca fľašu vína "pašovali", ale tam si nepamätám, či bol problém viac kvôli vínu, alebo kvôli etikete, na ktorej bola nahá žena na bicykli ), ale napríklad nesmieš prenášať alkohol na verejnosti, takže ti ho balia do hnedého papierového sáčku (takže keď ideš s hnedým papierovým sáčkom v ruke aj tak každý vie, čo nesieš....), v supermarkete nekúpiš tvrdé, na to musíš do liquer shopu atď....akože jasné, po prúsere s prohibíciou už nikto neuvažuje nad niečím tak radikálnym, ale tá snaha obmedziť tam je. Výsledky radšej nehodnotím, to by som musela vidieť štatistiky.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:40
Reakce na barbucha:

​Tak už vím. To koleno!

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:41

slniecko perfektne napsano

​vďaka, snažím sa.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 28. května 2022 13:44
Reakce na Kokoska:

slniecko u nas je strasny ten tlak "dej si, nebud srab! " pripadne "on se s nama nechce napit, on proti nam neco ma, on se na nas povysuje!" Kdyz chlapi, kluci a slysela jsem i holky  vypravovat, jak se kde zrubali, kolik toho vypili a jak blbe jim bylo, rikaji to jako zabavnou historku a s hrdosti, tak tam uz je neco spatne, ne? 

​áno, toto je problém.

A v poslednej dobe je veľmi zacielená reklama na ženy, predovšetkým neformálna, s milión memečkami, ako si to ako mama po ťažkom dni "zaslúžim" a pod. Nie len u nás samozrejme.

Offline Gatita
8473 příspěvků moje polička 28. května 2022 14:37
Reakce na Potrefenáhusa:

Hanka H protože ženský to lip a dyl tajej a pijou jinak 

​pry jsou to tzv.hladinkarky. umi to drzet jakoby na uzde v tom smyslu, ze se neozerou do nemoty, ale popijeji vpodstate porad. Funguji normalne, vsechno zvladaji, ale jakmile nemaji sklenicku, maji hrozny abstak. Verim, ze v tomhle modu muze trvat dlouho, nez to praskne. Rikala mi to kamaradka, ze jim to rikali na adiktologicke praxi. A ze by to do tech zenskych nerekla, kdyby o tom samy nemluvily...