VIP zjevy
Hanka H ano
a máme samé obyčejné kočky (záclony tedy nemáme:-), ale kytek si nevšímají)
slniecko A jak se to jmenuje? Já znám jenom kvartální pijáctví, to nemá se Středomořím nic společnýho
![]()
Alkoholizmus stredomorského typu.
stes Ježkovy voči, co to je?!
stes Mně se líbí ty zebří sukně
.
Já ale netvrdím že to tak ve skutečnosti je, mluvila jsem jen o tý společenský toleranci, když všichni tvrděj, jak je u nás vůči chlastu vysoká - tak se mi zdá, že už jen zobrazování pití jako denního obyčeje, nad nímž se nikdo nepozastaví, taky nevypovídá o nějakým extra puritánským přístupu. Jasně že jde o film, ale nejsou to žádný science fiction
a hlavně - nikomu to nevadí.
A jo, hnědej papírovej pytlík, aby nikdo neviděl že neseš chlast, patří k mým nejoblíbenějším vynálezům
Ja som hovorila, že "u nás" presne y toho dôvodu, že ja NEVIEM príliš, ako to vyzerá v krajinách, o ktorých viem houby. Trebárs Škandinávia. Niekto tvrdí, že nič, tvrdé postihy, niekto tvrdí, že ale piatok večer apokalypsa, no predpokladám, že pravda bude niekde medzi tým, ale ja teda netuším, KDE medzi tým. Čo je u nás to viem, jednak tu žijem, jednak štatistiky a štúdium, v USA mám trochu skúsenosti, ale netvrdím, že viem, ako je to na celom svete.
Ve všem, co napsala, souhlasím se slniecko a uvědomuju si, že moje konzumace vína je riziková. Něco na tom měnit ovšem nemám v plánu. A v českých filmech se teda pije hodně, až chlastá, řekla bych. Těch vyloženě opileckých scén jsou hromady. A v novější produkci už je láhev vína a skleničky, zvláště pokud film/seriál zobrazuje "bohatší" vrstvy, nezbytnou rekvizitou.
![]()
Ja by som si ani netrúfla ti do toho kecať. Všimni si prosím, že som to nikdy nerozoberala vo vlákne o víne. Si dospelá, vieš o rizikách, snáď si to ustrážiš keby niečo včas. Môj manžel bol v tejto kultúre vinárov tu, konieckoncov aj momentálne bývame v štvrti, ktorá je známa svojimi vinohradmi dodnes, jeho strýko má obchod s kvalitným vínom, ale musím povedať, že "na staré kolená" sa partia z veľkej časti rozpadla na tvrdých abstinentov a...alkoholikov. V normálnej verzii to ustál málokto. Ale ja netvrdím, že to ustáť nejde, konieckoncov, to by každý degustátor skončil v prúsere.
Hanka H ty jsou dobry,to zas jo
Lunaak ťa to poteší, tak napriek tomu, že dnes by som si v prepočte na váhu mohla dovoliť bokovky dve až tri, tak bývavali časy, keď som to mala problém odohnať mucholapkou a ...nič. Dodnes tvrdím, že ja som verná LEN v manželstve, takže to musím doháňať bohapustou promiskuitou vo všetkom ostatnom (viď parfémy...
....ale keby si videla moje rúže, laky na nechtz - ktoré ani len nepoužívam, statočne som sa zbavila závislosti na kabelkách - rozdala som ich asi 40, závislosti od topánok ma zbavil ortopéd, ehm...)
Ale aj tak, predstav si mentálne riešiť nie jedného chlapa, ale trebárs dvoch....ako prečo? Čo som komu spravila???
slniecko No me se ptej!
Ja mam taky vic parfemu, nez manzelu.
Ale prave se chystam o prazdninach na velkou cistku (veci, aby bylo jasno
). Takze se budu zbavovat hader, parfemu, bot i kabelek. Vubec nevim, co s tim.
Čím se to vyznačuje a odlišuje od alkoholismu jihomoravského typu? S olivovým olejem je to zdravější než se špekem? Já to slyším poprvé, tak se ptám.
Asi si večer podruhé pustím https://www.csfd.cz/film/734768-chlast/prehled/. Výbornej film, k tomuhle tématu akorát.
Ja jsem asi o deset let starší a taky nemám bokovku. Kolouška mám, ale toho mi donesl manžel, abych si nestěžovala, že na stará kolena nic neužiju. On má takový divný smysl pro humor![]()
MP Meri je to idiot a srab k tomu. To co delal on povazoval za ok, ale ze ho to samy ceká v krimu, toho se boji jak cert kříže. No doufam,že si to driv nebo pozdeji uzije.
Já jsem měla v mezičase možnost si o něm promluvit s lidma, co ho osobně znaj, včetně přímo jeho kamarádky. A nějakej názor jsem si udělala. Víceméně se všichni shodujou, že to byl celkem dotěrnej děvkař. Přímo o znásilnění spíš pochybovali, nicméně uvidíme co vyleze z vyšetřování. Je kolem toho dost dlouho ticho, ale na pozadí se toho děje dost.
Čím se to vyznačuje a odlišuje od alkoholismu jihomoravského typu? S olivovým olejem je to zdravější než se špekem? Já to slyším poprvé, tak se ptám.
Asi si večer podruhé pustím https://www.csfd.cz/film/734768-chlast/prehled/. Výbornej film, k tomuhle tématu akorát.
No, keďže je to prebraté z medzinárodnej terminológie, tak neviem (neviem, ako presne sa na Morave chlastá
). V princípe je alkoholizmus stredomorského typu to, čomu sa u nás hovorí "hladinkár" a alkoholizmus anglosaského typu je nejaký čas držať a potom sa strieskať pod obraz. Strieskať sa pod obraz denne nemá pokiaľ viem žiadny takýto romantický názov
.
slniecko Taky nemám přesnou statistiku toho "jak se na Moravě chlastá", ale běžně jsou tam k vidění všechny tebou zmíňěné "přístupy"
. Ten posledně jmenovaný je nejvíc vidět, ale jestli je to převažující způsob pití to si netroufnu říct.
MP Meri totez jsem slysela od jeho spoluzaku. Doternej slizoun. A k tomu, ze o znasilneni pochybujou...proste i to, ze dovleces opilou holku domu a tam ji "ukecavas" a zamknes dvere, dokud se s tebou nevyspi, je znasilneni, no.
711990 Já osobně tu hranici nakreslit asi nedovedu. Rozhodne to je něco, co by se dít nemělo. U znásilnění je pro mě klíčový to násilí. Fyzický samozřejmě primárně, ale i slovní, třeba vyhrožování rozhodně taky ... "Obyčejný" ukecávání ... fakt nevím, to hrozne záleží na okolnostech. Zamčenej pokoj je dost. No, nechtěla bych to soudit. Bude se rozebírat každej detail, co řekl, neřekl, jestli u toho stál nebo seděl, jak se tvářil ... Kazdopadne to vypadá, ze se mu ze samýho opojení slávou podařilo zničit dost životu, nakonec včetně toho svýho.
A ještě by mě teda zajímala výpověď jeho expartnerek, jestli tedy budou svědčit. Pamatuju si tu holcinu z Brna, dcera nějakého lékaře a politika? Ta současná (nyní už taky ex) ... no, to už je ze sekce drbů, ale to byla podle vyprávění moc hodna holka, co nad tím spis zavírala oči.
To mám asi já!
(i s tím olivovým olejem)
Luna Hele, já myslím, že ty bokovky tak častý nejsou, ale vyskytnou se. Ty tvoje kamarádky možná trochu přehánějí, protože rozumná holka o tom nemluví, možná tak s nejlepší kamarádkou a dává si sakra pozor, aby se to nikdo nedozvěděl. A myslím, že příčinou je nízký sebevědomí, k tomu pocit, že ti ujíždí vlak a "lepší už to nebude".
711990 MP Meri já ho osobně neznám, ale jak ho vnímám, musím přiznat, že na pár kluků jeho typu jsem narazila, bohužel, ono taky prostředí, kde jsem se v mládí pohybovala tomu hodně nahrávalo. S jedinou výjimkou, která skončila taky špatně, z toho všichni tak nějak vyrostli, nebo jak to říct. Prostě časem s tím přestali a začali se chovat normálně až vzorně. Jeden mi dokonce s odstupem let přiznal, že se za sebe stydí. Teda teď když jsem to napsala, tak to vypadá, že se Feriho zastávám, ale ne, je dobře, že se to téma otevřelo. Myslím, že zrovna on se k tomu navíc i opil mocí a slávou a získal falešný pocit nedotknutelnosti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje