slniecko A jak se to jmenuje? Já znám jenom kvartální pijáctví, to nemá se Středomořím nic společnýho
VIP zjevy
barbucha ale ono to v tej Amerike v reáli tak nevyzerá. Akože áno, máš rodiny, kde sa chlastá, máš rodiny kde nie, zas ono napríklad také bežné pivo je tam kus slabšie ako u nás (a hnusné), ale "briskne si naliať pohár niečoho tvrdého" ako na príchod z práce je skôr film.
Já ale netvrdím že to tak ve skutečnosti je, mluvila jsem jen o tý společenský toleranci, když všichni tvrděj, jak je u nás vůči chlastu vysoká - tak se mi zdá, že už jen zobrazování pití jako denního obyčeje, nad nímž se nikdo nepozastaví, taky nevypovídá o nějakým extra puritánským přístupu. Jasně že jde o film, ale nejsou to žádný science fiction
a hlavně - nikomu to nevadí.
A jo, hnědej papírovej pytlík, aby nikdo neviděl že neseš chlast, patří k mým nejoblíbenějším vynálezům ![]()
slniecko u nas je strasny ten tlak "dej si, nebud srab! " pripadne "on se s nama nechce napit, on proti nam neco ma, on se na nas povysuje!" Kdyz chlapi, kluci a slysela jsem i holky vypravovat, jak se kde zrubali, kolik toho vypili a jak blbe jim bylo, rikaji to jako zabavnou historku a s hrdosti, tak tam uz je neco spatne, ne?
Já jsem teda ten tlak "dej si s nama" zažila naposledy někdy ve 20. Stejně jako zábavné historky typu kdo se kde víc ztřískal. Je to trapný, ale podle mě to patří k věku.
Od ty doby jsem se s tím teda v podstatě nesetkala, kazdymu v mým okolí je úplně fuk, kdo co pije a opilecky historky se vyprávěj maximálně s uzardenim, tak nevím, asi nějaká krajová/generační záležitost?
MP Meri Můj muž je zapřísáhlý abstinent, vadí mu i rozinky namočené v rumu, které dávám do tvarohových koláčů a přemlouvání k pití, nebo komentáře proč nepije taky nezná. Beztak jsou všichni rádi, že dělá taxi i já teda.
Já to tedy zažívám. Můj strop jsou dvě skleničky vína a když jsme s přáteli slyším, tak si dej ještě jednu, ty se pořád hlidas. No nehlidam, mně by jenom bylo špatně. A to si dam jednu dvě skleničky každý večer . Já budu asi ten hladinkar.![]()
Ja tedy zadny nuceni do piti taky neznam.Prijde mi to detinsky a buransky.
Ja jsem byla abstinent skoro do 30 a teda zazivala sem to furt![]()
MP Meri Já neznám sice přímo nucení, ale řeči typu to zas bude s tebou sranda (na dovolené), když nepiješ. Přemlouvání ať si dám a řeči, že to dělám kvůli dietě, to se prostě objeví skoro pokaždé. Přitom si myslím, že třeba cola by se mi do "diety" hodila mnohem méně. A je to zrovna od jinak dobrých známých, kteří popijí každý večer trochu. Pak mám i spoustu známých kterým je to jedno a ani třeba na pravidelných srazech místní komunity, to nikdy nikdo neřeší.
Renusatko Já to ve svý bublině nezažívám, ale jinak mi připadá, že to jsou obecně lidi, co řeší piješ málo/moc, máš děti, partnera nebo ne, kila, vlasy...řeší druhý, aby nemuseli řešit sebe.
MP Meri na každém, opravdu každém srazu od maturity vytáhne někdo podobné historky.
mirajo Musím říct, že moje bublina, která tohle dělá, je asi 6 rodin, kde jsou vždy oba vysokoškoláci. Já to třeba nechápu, to bych čekala spíš od nějakých hospodských typů. Včetně neomaleností s váhou, dětma, partnerama, jak píšeš. Pořád to mám nějak spojené s určitou jednoduchostí a ono ne.
Já jsem teda ten tlak "dej si s nama" zažila naposledy někdy ve 20. Stejně jako zábavné historky typu kdo se kde víc ztřískal. Je to trapný, ale podle mě to patří k věku.
Od ty doby jsem se s tím teda v podstatě nesetkala, kazdymu v mým okolí je úplně fuk, kdo co pije a opilecky historky se vyprávěj maximálně s uzardenim, tak nevím, asi nějaká krajová/generační záležitost?
Bohužel si nemyslím, že je to krajová nebo generační záležitost, jestli si se s tím nesetkala po určitou dobu ty osobně tak si spíš myslím, že máš v tomhle štěstí.
Renusatko Kdepaak, to je oblíbené napříč vrstvami obyvatelstva. Já třeba nepiju tolik, jako lidé v okolí, ale ani tak málo, jako zdejší vzorňáci. Já se teda s oblibou vymlouvám na prodělané nemoce, to nikdo nic neřekne, že si nedám.
Spíš se setkávám s tím, že vrstevnice nechápou, že nemám tu bokovku.
V tom jsem fakt nejdivnější!
Luna Pomůže Ti, žr jsem o rok starší než ty a žádnou bokovku nemám? A široko daleko o nikom nevím, ale ještě se můžu poptat ![]()
Moje sestra nepije prakticky vůbec a s nucením se setkává velmi často. A to je jí 35 a pohybuje se mezi dost jinou sortou lidí, než jsou nějaké hospodské typy. Já mám ráda v podstatě jen víno a většinou mi bohatě stačí jedna sklenička a taky to k různým komentářům občas vede.
Luna Jsem myslím o 2 roky starší než ty a nevím o nikom s bokovkou. ![]()
barbucha Mně pořád přijde, že v české produkci je to mnohem víc. Rozhodně je tam častěji to nejen pije, ale i opije.
Že by se někdo zkoušel zabít bodnutím do břicha
? Na samuraje bych ho netipovala. Jsem celkem zvědavá, co se z toho vyvrbí. Kazdopadne je to dost neslavnej konec hvězdy svojí generace.
Luna No tak já se ani nemusím stěhovat. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje