VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 28. května 2022 16:56

slniecko A jak se to jmenuje? Já znám jenom kvartální pijáctví, to nemá se Středomořím nic společnýho 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 29. května 2022 06:42
Reakce na slniecko:

barbucha ale ono to v tej Amerike v reáli tak nevyzerá. Akože áno, máš rodiny, kde sa chlastá, máš rodiny kde nie, zas ono napríklad také bežné pivo je tam kus slabšie ako u nás (a hnusné), ale "briskne si naliať pohár niečoho tvrdého" ako na príchod z práce je skôr film. 

​Já ale netvrdím že to tak ve skutečnosti je, mluvila jsem jen o tý společenský toleranci, když všichni tvrděj, jak je u nás vůči chlastu vysoká - tak se mi zdá, že už jen zobrazování pití jako denního obyčeje, nad nímž se nikdo nepozastaví, taky nevypovídá o nějakým extra puritánským přístupu. Jasně že jde o film, ale nejsou to žádný science fiction a hlavně - nikomu to nevadí.

A jo, hnědej papírovej pytlík, aby nikdo neviděl že neseš chlast, patří k mým nejoblíbenějším vynálezům

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. května 2022 08:23
Reakce na Kokoska:

slniecko u nas je strasny ten tlak "dej si, nebud srab! " pripadne "on se s nama nechce napit, on proti nam neco ma, on se na nas povysuje!" Kdyz chlapi, kluci a slysela jsem i holky  vypravovat, jak se kde zrubali, kolik toho vypili a jak blbe jim bylo, rikaji to jako zabavnou historku a s hrdosti, tak tam uz je neco spatne, ne? 

​Já jsem teda ten tlak "dej si s nama" zažila naposledy někdy ve 20. Stejně jako zábavné historky typu kdo se kde víc ztřískal. Je to trapný, ale podle mě to patří k věku. 
Od ty doby jsem se s tím teda v podstatě nesetkala, kazdymu v mým okolí je úplně fuk, kdo co pije a opilecky historky se vyprávěj maximálně s uzardenim, tak nevím, asi nějaká krajová/generační záležitost? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. května 2022 09:48

MP Meri Můj muž je zapřísáhlý abstinent, vadí mu i rozinky namočené v rumu, které dávám do tvarohových koláčů a přemlouvání k pití, nebo komentáře proč nepije taky nezná. Beztak jsou všichni rádi, že dělá taxi i já teda.

Offline Tak Betty
5972 příspěvků moje polička 29. května 2022 09:56

Já to tedy zažívám. Můj strop jsou dvě skleničky vína a když jsme s přáteli slyším,  tak si dej ještě jednu, ty se pořád hlidas. No nehlidam,  mně by jenom bylo špatně. A to si dam jednu dvě skleničky každý večer . Já budu  asi ten hladinkar.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. května 2022 10:09

Ja tedy zadny nuceni do piti taky neznam.Prijde mi to detinsky a buransky.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 29. května 2022 10:18

Ja jsem byla abstinent skoro do 30 a teda zazivala sem to furt

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 29. května 2022 10:22

MP Meri Já neznám sice přímo nucení, ale řeči typu to zas bude s tebou sranda (na dovolené), když nepiješ. Přemlouvání ať si dám a řeči, že to dělám kvůli dietě, to se prostě objeví skoro pokaždé. Přitom si myslím, že třeba cola by se mi do "diety" hodila mnohem méně. A je to zrovna od jinak dobrých známých, kteří popijí každý večer trochu. Pak mám i spoustu známých kterým je to jedno a ani třeba na pravidelných srazech místní komunity, to nikdy nikdo neřeší.

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 29. května 2022 10:38

Renusatko Já to ve svý bublině nezažívám, ale jinak mi připadá, že to jsou obecně lidi, co řeší piješ málo/moc, máš děti, partnera nebo ne, kila, vlasy...řeší druhý, aby nemuseli řešit sebe.  

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 29. května 2022 11:25

MP Meri na každém, opravdu každém srazu od maturity vytáhne někdo podobné historky.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 29. května 2022 12:06

mirajo Musím říct, že moje bublina, která tohle dělá, je asi 6 rodin, kde jsou vždy oba vysokoškoláci. Já to třeba nechápu, to bych čekala spíš od nějakých hospodských typů. Včetně neomaleností s váhou, dětma, partnerama, jak píšeš. Pořád to mám nějak spojené s určitou jednoduchostí a ono ne.

Offline Černá kočka
1726 příspěvků moje polička 29. května 2022 12:50
Reakce na MP Meri:

​Já jsem teda ten tlak "dej si s nama" zažila naposledy někdy ve 20. Stejně jako zábavné historky typu kdo se kde víc ztřískal. Je to trapný, ale podle mě to patří k věku. 
Od ty doby jsem se s tím teda v podstatě nesetkala, kazdymu v mým okolí je úplně fuk, kdo co pije a opilecky historky se vyprávěj maximálně s uzardenim, tak nevím, asi nějaká krajová/generační záležitost? 

Bohužel si nemyslím, že je to krajová nebo generační záležitost, jestli si se s tím nesetkala po určitou dobu ty osobně tak si spíš myslím, že máš v tomhle štěstí.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 29. května 2022 12:51

Renusatko Kdepaak, to je oblíbené napříč vrstvami obyvatelstva. Já třeba nepiju tolik, jako lidé v okolí, ale ani tak málo, jako zdejší vzorňáci. Já se teda s oblibou vymlouvám na prodělané nemoce, to nikdo nic neřekne, že si nedám. 

Spíš se setkávám s tím, že vrstevnice nechápou, že nemám tu bokovku. V tom jsem fakt nejdivnější!

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 29. května 2022 13:20

Luna Pomůže Ti, žr jsem o rok starší než ty a žádnou bokovku nemám? A široko daleko o nikom nevím, ale ještě se můžu poptat

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 29. května 2022 13:43

Moje sestra nepije prakticky vůbec a s nucením se setkává velmi často. A to je jí 35 a pohybuje se mezi dost jinou sortou lidí, než jsou nějaké hospodské typy. Já mám ráda v podstatě jen víno a většinou mi bohatě stačí jedna sklenička a taky to k různým komentářům občas vede. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 29. května 2022 13:44

Luna Jsem myslím o 2 roky starší než ty a nevím o nikom s bokovkou.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 29. května 2022 13:48

barbucha Mně pořád přijde, že v české produkci je to mnohem víc. Rozhodně je tam častěji to nejen pije, ale i opije.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 29. května 2022 14:07

brrr Lav Jo, pomuze mi to. Nechcete se prestehovat? Ja se totiz uz nemam s kym bavit, jak hrozne me nebavi o tom furt poslouchat...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. května 2022 14:09

Že by se někdo zkoušel zabít bodnutím do břicha ? Na samuraje bych ho netipovala. Jsem celkem zvědavá, co se z toho vyvrbí. Kazdopadne je to dost neslavnej konec hvězdy svojí generace.

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/713676/dominik-feri-25-se-pokusil-o-sebevrazdu-zachranari-ho-prevezli-do-nemocnice.html

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 29. května 2022 14:14

Luna No tak já se ani nemusím stěhovat.