Žbrdleni je běžně používané slovo, šprušle taky...nic vlastního. ![]()
Chcanec, chcanice taky.
Žbrdleni je běžně používané slovo, šprušle taky...nic vlastního. ![]()
Chcanec, chcanice taky.
Anaj no právě sprušle jsou prý vodorovné. Žbrdlení svislé. K tomu jsme nějak po půl dní zábavy dospěli.
Je fakt, ze po žbrdlení bych se nahoru nevydala, po šprušlích jo![]()
![]()
continuity žbrblení/žbrdlení a šprušle je to samé, třeba ohrádka postele, ale laťka je oficiální název "tyčky", to je něco jiného
Chcanec jsem teda taky považovala za běžný výraz, i když u nás doma se nepoužívá
Laťka není totéž co tyčka. Základní rozdíl je, že tyčka je kulatá a laťka hranatá.
kocoureksuggy ano, laťka je dlouhý tenký hranol, kulatá je kulatina. Tyčka podle mě může být obojí, to první jsou oficiální názvy, tyčka ne.
continuity v živote som v slovenčine slovo sprušle nepočula, poznám ho iba odtiaľto, sprušľa sa uvádza iba v starších slovníkoch a synonymickom slovníku. U nás detská postieľka mala tyčky, rebrík má šteblíky, v slovníku som našla, že pri rebríku sa používa aj priečka.
Mám sprušlu od dedka, že je to starší výraz to nepopieram. Bude to možná krajovo odlišné.
dorota příčka mi v češtině zní spisovně
Anaj Tak uz vim, proc ja bych rekla chcavec, podle vzoru lijavec!
chcanec podle vzoru sranec
(sranec používala kamarádka z Brna)
Tak Betty Jakoze nastal Cimrmanuv dvojity odklon od tematu
. Mne to nevadi, ale nekomu obcas ano. Tak ze si to uvedomuju.
Je fakt, ze po žbrdlení bych se nahoru nevydala, po šprušlích jo
Žbrdlení lze taky jako žbrlení - jakože víc sofistikovaně, pro vzdělance
A šprušle možno i svislý, jsou to prostě jednotlivý tyčky v celým žbrlení aka zábradlíčku ![]()
dorota
Mám sprušlu od dedka, že je to starší výraz to nepopieram. Bude to možná krajovo odlišné.
šprušle bude nejspíš z německého Sprosse (šprose), tak to klidně může být jen v jižnější slovenštině.
Tabea a to sprosse znamená co? Že jsou šprušle z němčiny, je mi známo.
barbucha No vidis, ja bych dala žbrlení, abych si tolik neuzlila jazyk
, ani o tom potencialu nevim! Cestina je hrava, vtipna, slovenstina urcite taky![]()
Co Kaira, ale Prachař se oženil...má nevěstu mého veku, neumím si to nějak představit, nedokazu asi ocenit to charisma no!
barbucha u nás jedině žbrlení. Žbrdlení mi zní jako samozdřejmě. ![]()
Karja Nemyslíš Čermáka? Ale ženatý už jsou asi oba![]()
Během té analýzy u nás vyšlo najevo, že dcery spolužačka tomu říká žbrblení.
mirajo To jsem taky cetla, ano tam je to také zarážející, zvlášť ta Cermaka nevěsta vypadá úplně jak dívče a energie z ní jen srší, to si ještě užijena stary kolena s ní...ale furt je to padesátnik ze:D.
jakože od "žbrblat" - remcat, hudrovat, blblat?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.