Sweet Potato
stihooool ![]()
Čas vánoční...
Já jsem asi dítě moderních rodičů, Rybovka pochopitelně, ale symbolem mých Vánoc je Elvis Presley a White Christmas!! Nejkrásnější vánoční vzpomínka na tatínka, vždycky si ho pouštím k pečení vanilkových rohlíčků. Vůbec nevím, kde k tomu albu přišel, měli jsme ho doma na desce.
Pinot Noir To jsi dobrá. Já to nikdy nedělala. Ještě 5 let zpátky u nás byly Vánoce na chalupě, 15 a víc lidí, každej dělal něco. Takže kapra chystal strejda, kterej byl šéfkuchař. Od ulovení po talíř
. První Vánoce v Brně, mi manžel koupil celého kapra, s tím, že nevidí problém, o co mi jde, že to nějak půjde. Něšlo
a na jediné vánoce byly takové jakési kapří kousky. Pak jsem teda objevila v Oceanu 48 kapří filety a od té doby už nikdy nedělám nic jiného. A nejsou v tom kosti.
Vanocni zazraky se deji!!!
Dostala jsem zitra v praci volno aniz bych si o nej rekla,mela narok,nepocitala s tim.Vanocni zazrak.![]()
Tak stihnu udelat hezky stedry vecer a to to vypadalo beznadejne.![]()
Zarinya tak má šéfová bod k dobru.
Uzij si volno.
Renusatko já nedělám filety, připadá mi, že i při dobrém provedení člověk vyhodí dost masa. Takže smažím tu část, ze které se filety dělaj, i s těmi dlouhými kostmi. Není problém je po usmažení vyndat, jsou to tři dlouhé kosti v každé porci. Ty drobné tam nemáme vůbec. Hřbet a ocas ořežu na ten kapří salát, tam se ty kosti úplně rozloží v octu. A z té ořezané kostry potom vývar. Přiznám se, že ta tradiční polévka z hlavy se mi protiví.
Tabea dekuju.:-)
Zarinya těším se s tebou. Já mám zas doma nec Kane může, ono to dost pomůže
Pinot Noir Ty jo, takhle zužitkovat celého kapra, i tu kostru, to mě nikdy nenapadlo. My teda vybíráme i ty hřbety, ale to jen dospěli, dětem to nedavame. Naše holky teda mají kapra za nejoblíbenější jídlo, takže ve výsledku oni jedí ty pěkne kousky s dlouhými kostmi a na dospělé zbyde vždycky hrbet a ocas. A vývar děláš klasický jako kuřecí,ale prostě dás tam teda tu páteř vyvařit?
Pinot Noir to je treninkem, muz stahuje kazdy rok o vylovu tak 5 kapru, nejdriv mu to neslo a ted to ma hned. Jsi dobra ![]()
Svícen na štědrovečerní stůl, budou teda dva a metr od sebe.

Hotovo, jdu si dát kafe a nohy nahoru.

dzizisketa kafe a nohy nahoru mám taky. Ale jinak jsem zatím akorát uvařila brambory na salát. Stromek budeme zdobit až večer s mužem. Ještě nás čeká vánočka.
Karja jo, normálně s kořenovou zeleninou, ale vaří se jen krátce, tak 45 minut.
dzizisketa ten je krásnej ![]()
Pinot Noir Dobrej tip! Ty rybí hlavy nemám ráda. Ale někdo je vyloženě vyhledává.
Kan krasny moc
Letos jsem vůbec poprvé pekla vánočku a byla vážně skvělá. Takže teď peču druhou... Stromeček máme letos na jiném místě než obvykle, je malý, ale zase ho máme pořád na očích. Jo, těším se na Vánoce.

Emerald Ta vánočka je k nakousnutí a stromeček máme velikostně podobný. Krásný to máš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY