Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. října 2022 08:13

Garfie zkusila bych poprosit ségru, jestli by Vám to nepomohla zařídit, případně bych se k nim vnutila no

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 26. října 2022 08:47

Me pobavil syn kolegyne, kdyz prohlasil, ze jezisek musi bejt, protoze rodice by mu nikdy tak hezky darky nekoupili :-D.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. října 2022 08:53

Garfie u nas je to stejny, piseme doted a nikdy se nereklo nahlas, ze by Jezisek nahodou neexistoval:) a miluju to!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. října 2022 08:54

Vari je mi jasný, proč syn plánuje psát Ježíškovi o NERFku za 1500 Kč

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 26. října 2022 08:57

Kan Ty jo, to vůbec, ony by to určitě udělaly, ale tím nechci nikoho zatěžovat, ani omylem, navíc v předvánoční době, každej toho má až nad hlavu. 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 26. října 2022 09:00

Vari  To je roztomilý! 

Lamicka Já se asi vnutím, bývá u nich i máma, máme to kousek....ještě uvidím. 

Naše děti jsou většinou takové bezradné, pamatuju Vánoce, kdy si syn (byly mu asi 4) napsal o rozsvícený stromeček, ségra mi tehdy vyhrožovala, že na nás zavolá sociálku!

Nebo si pamatuju, když jsme byli v Japonsku, tak si napsal o jednu korunu, to mu bylo pět. A straší ségra mu tak shovívavě říká "no tak ta ti tady bude úplně na nic" a on" tak dvě koruny".

Online Sweet Potato
40609 příspěvků moje polička 26. října 2022 09:14
Reakce na Vari:

Me pobavil syn kolegyne, kdyz prohlasil, ze jezisek musi bejt, protoze rodice by mu nikdy tak hezky darky nekoupili :-D.

​Ehm, tohle jednou řekla i dcera, ovšem místo "hezké dárky" zaznělo "tolik blbostí". Bylo to teda myšleno pozitivně, jako že dostala věci, u kterých jsme ji jinak odbývali, že ne a nesmysl a nepotřebuje to.

Online Sweet Potato
40609 příspěvků moje polička 26. října 2022 09:16

Garfie Vnuť se rozhodně! Ve vaší situaci je to nejlepší řešení, z hlediska praktického i citového, řekla bych.

Online Sweet Potato
40609 příspěvků moje polička 26. října 2022 09:16

Pinot Noir Dobře jsi nakoupila, korálky půjdou nahoru.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 26. října 2022 09:19
Reakce na 711990:

Garfie u nas je to stejny, piseme doted a nikdy se nereklo nahlas, ze by Jezisek nahodou neexistoval:) a miluju to!

​Přesně. Ježíškovi píšu a nikdy doma nedošlo k tomu, že Ježíšek neexistuje. Naši i sami zdobili stromeček, co se potom slavnostně rozsvěcel až po večeři.  Tahle tradice asi v 2+1 udržet nepůjde, ale milovala jsem to. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 11:12

GChK ale společné zdobení stromečku je taky hezká tradice. To máme my, Ježíšek stromeček jen rozsvítí a zapálí prskavky. My jsme věřili tak do sedmi, ségra ještě dýl, dokonce tvrdila spolužákům, že určitě existuje a vydrželo jí to ještě minimálně rok. Dlouho pak trvala na té hře okolo, možná klidně do 14. No a pak se narodila malá ségra, pak přišly další děti,... u nás se s Ježíškem nikdy nepřestalo. Ale dopisy píšou jen děti, dospělí mají sdílený seznam:)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. října 2022 16:08

Garfie Já jsem třeba z rodiny, kde Vánoce vždycky byly rodinná a kamarádská záležitost. Mimo toho, že babička zvala nás, tak zvala i své sourozence a jejich děti a vnuky, občas někdo ze širší rodiny. Kolikrát nás u stolu sedělo i 18. Mělo to výhodu, že neznám žádné vánoční nervy. Každý dělal něco. Když babička umřela, tak tahle tradice odešla a já byla poprvé v životě doma ve 4. Pro mě hrůza. Teď jsme nějak na střídačku měli doma rodiče a tchána. Loni se to sešlo, že tady byli všichni a letos asi nikdo. Tak já bych byla hned pro návrat těch rodinných Vánoc, všichni dohromady a být moje ségra, tak tě určitě pozvu a kdyby to nebylo tak daleko, tak klidně taky. Bohužel moje švagrová má ke svátkům a Ježíškovi, úplně jiný přístup. U nich v rodině už všichni před Vánoci ví, co dostanou, baví se o tom, takže i holky v 5 a 7 to ví. Tradice žádné a Štědrý večer je spíš opruz nez nějaká zvláštní událost.

Online Sweet Potato
40609 příspěvků moje polička 26. října 2022 16:10

Renusatko Velké rodinné Vánoce bych si strašně přála. Jenže nám k tomu holt chybí ta rodina.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. října 2022 16:16

Sweet Potato No mně už taky. Hlavně babička měla 4 sestry, držely hodně při sobě. Taťkův bratranec a sestřenice s námi třeba byli každé Vánoce, i když rodiny měli, někdy i moji vlastníci. Ty sestry spolu asi domluvily víc, než já teď třeba s klukama. A když ty švagrové na to nejsou, tak to holt nejde. Mimoto v bytě se to taky nedá. Ta naše chalupa byla obrovská, všichni tam mohli spát a většinou jsme tam trávili, všichni, celé svátky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 16:35

Renusatko my před Vánoci taky tak nějak víme, co dostaneme. Vždycky je nějaké překvapení, ale ty hlavní dárky si vybíráme sami. Oni je hezké, když je dárek hezké překvapení, ale když to nevyjde, je to zklamání. Mluvím samozřejmě o nejbližší rodině. A u dětí je překvapení samozřejmost.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. října 2022 16:49

Evaeva Od toho jsou u nás dopisy Ježíškovi i mezi dospělými,  aby to zklamání nebylo. Spíš se mi nelíbí ten přístup, že se o tom normálně baví, před dětmi, že třeba pobyt někde a kde to bude a co je to za hotel, a svetr, jakou má barvu a do toho i holky ví, co budou mít pod stromečkem. Ono je vědět a vědět.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. října 2022 17:01

Renusatko no my si taky píšeme:) Ale i se tak někdy bavíme, ne před dětmi teda, to je fakt.

My jsme na Štědrý den v nukleární rodině, příbuzné navštěvujeme potom. Jsem ráda, že to tak máme, ale ty návštěvy potom jsou náročné, hlavně pro děti, obzvlášť teď, když jezdíme k obojím rodičům a pak ještě k jedné babičce. A ještě se samozřejmě musí všichni sladit.

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 26. října 2022 17:08

Evaeva přiznám se, že termín nukleární rodina jsem si musela vygooglit :(.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. října 2022 17:14

Evaeva Tak jasně, pokud si vyrůstala tak, že Vánoce jen rodina a potom návštěvy, tak to chceš stejně. Právě jako ty moje švagrové. Pro mě je hrozná zase představa návštěv. Hlavně asi proto, že pro mě, jsou to bohužel jen ty tři dny a pak už zase šupem do práce.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 26. října 2022 17:16

Evaeva taky jsme většinou jenom sami a nějak mi to vyhovuje nejvíc. Ještě se nějak znesu s rodičema, ale když je v tom zamontovaná ještě ségra, je to pro mě dost katastrofa. My musíme k nim, protože u nás se nevejdeme, oni mají děti ve střídavce tak debilně, že si je předávají někdy kolem šesté na Štědrý den, takže se buď večeri ve dvě nebo v osm a dárky jsou vybalene asi za 10 minut, všude papír, zmatek a chaos. 

Úplně nejhorší je, ze ona o to hrozně stojí a zároveň musi být po jejím.