Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:43

Renusatko mně svíčková přijde jako fajn jídlo, který se dá právě navařit pro hromadu lidí (a ještě dopředu)

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:50
Reakce na continuity:

​Vůbec nevím co je jucha?

Ta naše houbová taky není příliš tradiční, vůbec nevím odkud to máma má a zvlášť proto, že naši houby začali sbírat až později babička je nesbírala vůbec. 

​Je to polévka ze šťávy z kyselého zelí (to je ta jucha), se sušenými houbami, klobásou a drobením. Nijak nezahuštěná, čirá, kyselá a malinko pikantní tou uzeninou. 

Online Kokoska
35131 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:53

EDITH4B ja svickovou kdysi varila pro 10, tech 15 uz by si u nas nemelo kam sednout. I tak jsme museli k rozlozenemu stolu pristrcit zahradni stolek, syn tenkrat rikal, ze sedi na pristylce. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:55

Evaeva No já spíš jako jsem měla strach, co by se stalo, kdyby to nešlo:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:58

Karja já to chápu. Jak píšu, já jsem hrozně naivní, nenapadlo mě to zkoušet.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 22:50

notna ty jo, těch rozšíření je už hodně, my máme tu hru už věky, takže rozšíření budeme mít prostě ta nejstarší. Tak asi Dixit 2, 3, 4? Tehdy je prodávali v malých krabičkách ve velikosti toho balíčku karet, ne ty velké krabice jako teď.

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 23:02

notna já bych zkusila pogooglit pár obrázků, který styl se vám bude líbit. Vesměs jsou ta rozšíření jen nové karty, jen Odyssey maji novou bodovací stupnici, protože jsou pro víc hráčů. Tady jsou všechna rozšíření k prohlédnutí 

Offline continuity
43541 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 23:24

žluťásek jo, tak tak čirá polévka ze šťávy z kysaného zelí se u nás dělala na zabíjačkách. Byl to silný vyvar ze všech vnitřnosti a ta šťáva + halušky.

Jako vánoční to neznám, u nás se jedlo důsledně bez masa. Podobnou polevku jde udělat jen když máš zelí v soudku a to nemám už celé věky. 

Offline continuity
43541 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 23:27

Tak Betty tak 140g masa na porci, když se to peče a je to slavnostní oběd, je docela málo. 

Občas vařím guláš pro hodně lidí (20-40) nebo na silvestra tu zelňačku. Na guláš počítám 250g masa na hlavu, děti polovic a každý má porci + zbyde něco na přidání pro největší jedliky. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 23:46

žluťásek Koukám, že máme 6 rozšíření. Asi nemáme jen poslední 3. Tu hru máme snad 8 let, tak od druhé třídy mladšího syna. Teď ji vozíme pravidelně na dovolené s kamarády a pořád je to zábava a nejoblíbenější hra.

Edit: Tak koukám, že jsme jí dokonce kupovali ještě ve školce, někdo jí měl se školkou u moře a hned potom. No tak to je minimálně 2010

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 08:01

žluťásek juchu (tak nazyvame krome stavy z kysaleho zeli i celou tu polevku) varim ke stedre veceri ja. Ta nase je ale zahustena cibulovou jiskou a bez klobasy - stedrou veceri jeste mame postni, bez masa. Doted jsem neznala nikoho mimo nasi rodiny, kdo ji taky zna 

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 10:01

continuity nás mělo být původně o jednu tříčlennou rodinu méně. Ale i tak, no aspoň se nikdo neprejedl.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 10:20

Evaeva využije to, akurát že to je ako nafukovacka,  takže to niekto musí drzat, aby to nelietalo

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 10:33
Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 10:49

notna My máme všechna rozšíření. Jo, jsem magor. A nikdo to moc nechce hrát. Krásné je jubilejní "zlacené".

Ale koukni na net na obrázky a vyber, co se ti líbí výtvarně. Ta první dělal původní, autor, pak se to mění. Vysloveně se mi nelíbí jen jedno, všechny postavy mají divně hranaté hlavy. 
Nejvíc se mi asi líbí jedno v jemných, pískových barvách, s krásnými zvířaty, liškami třeba

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 10:50

notna 

https://dixit.cz/dixit-rozsireni/

Tohle je pro mne nej!

Ale nevím, jestli i pro děti.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2022 11:00

letfenixa aha, tak to je blbý!

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 11:21

Sweet Potato mne přijde, ze ty nejkrásnější dixity jsou trochu hur hratelny, protože ty karty nejsou tak mnohoznacny.ale nádherný jsou moc 

doporucuju buď schovávat ty krabice nebo ty rozšíření koupit rovnou všechny, ztrácím přehled, který mám 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 11:43

mnum já tu polívku mám moc moc ráda mamka je z východního Slovenska, měli jsme ji k štědrovečerní večeři od dětství. Naopak rybí jsem jedla poprvé až jako dospělá, na návštěvě.

letfenixa děti tuhle věc maj u babičky, ale tam jde naplnit dno vodou. Takze se můžou boxovat v pokojíčku do aleluja, skvělý

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 12:10

Potrefenáhusa Mně zas přijde, že se blbě hrajou příliš mnohoznačné karty, s mnoha motivy.