Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 17:55

continuity U nás se zelná dělá k obědu na Štědrý den, ale jen zelí, smetana, malinko zahuštěná nebo bez. K ní se opekají brambory, které se nedaly do salátu, se škvarkama. Dokud to tak bylo na chalupě, tak manžel ani nemrknul a jedl to taky. Teď skoro pravidelně přemluví mamku nebo mého bráchu a ti mu uvaří klasickou zelnou s klobásou.

žluťásek takže já měla zelňačku sama dva dnyVždycky si říkám, že si jí musím udělat i přes rok a je to jak s kaprem. Obalovaného a se salátem, ho máme jen na Vánoce.

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 18:04

Ke kauze kamení: Rohlík promptně dodal nové Lego, předtím volali s omluvou. 

Od teď abych kontrolovala i obsah zalepených krabic, to mě dosud tedy nenapadlo.  

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 18:22

continuity my jsme mívali doma takovou divnou slovenskou vánoční polívku, s juchou. Znáš to? Já ji mám hrozně ráda, ale sama si ji neuvarim a mamka když je na Vánoce u ségry, dělá kvůli svagrovi rybí.

Asi se budu muset pozvat na návštěvu a objednat si ji :) 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 18:50

Naš maly u nas dostal tyhle Karty, hraje se s tim takova jednodussi verze "prsi". Mozna by sly i "kvarteta", ale na to je jeste asi maly, by odhadoval, co kdo ma v ruce. Zaujalo ho to, jen nejdriv nejak nechapal, ze vyhraje ten, kdo nema zadne karty, dali jsme asi 3 hry a porad si chtel dobirat z pakliku. Ale ted pry hraje rad a dobre.

Offline Paris
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 18:53

Pinot Noir taky moc děkuji za tipy. 

A jsem moc ráda, že reklamace dopadla dobře.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:31

Pinot Noir tak aspon ze tak . Ja nad tym premyslam, u nas dostal kazdy len jeden hlavny velky darcek a potom uz len take mensie, co nepotesia hned ale az za chvilu..ak by z toho dupla syn vysypal kamene, asi by sme mali po vianocnej nalade. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:50

Renusatko no u nás se ta půstní zelňačka dělá s houbami. Jinak máma tam klobásu a uzené normálně vařila, akorát to tam nerozkrajela. 

Jinak tuhle zrovna dělám během roku běžně, hlavně ji má rádo dítě, které jinak zelenině a ovoci moc nedá, takže něco se zelím máme často a když už mám ten pytlík načatý, tak ta polévka je hned. 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:52

Pinot Noir tak aspoň že zareagovali rychle. Jen teda kdo do toho sáhl se už asi nikdy nedozvíme. Doufám, že ho najdou a vyrazí. Tohle je svinstvo nejvyššího kalibru.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:54
Reakce na žluťásek:

continuity my jsme mívali doma takovou divnou slovenskou vánoční polívku, s juchou. Znáš to? Já ji mám hrozně ráda, ale sama si ji neuvarim a mamka když je na Vánoce u ségry, dělá kvůli svagrovi rybí.

Asi se budu muset pozvat na návštěvu a objednat si ji :) 

​Vůbec nevím co je jucha?

Ta naše houbová taky není příliš tradiční, vůbec nevím odkud to máma má a zvlášť proto, že naši houby začali sbírat až později babička je nesbírala vůbec. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 19:57

Předevčírem jsem dělala vepřo knedlo zelo a krémovou zeleninovou polévku pro patnáct lidí a dnes celý den vařím svíčkovou, knedlíky, vývar pro sedmnáct lidí na zítřek.Ale i s takovýma galejema v kuchyni jsou ty Vánoce boží ...S dárky maximální spokojenost, všichni jsou happy, prostě pěkný .

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:09

EDITH4B nedovedu si to představit, tak velké hrnce, případně to množství těch menších...

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:26

EDITH4B Catherinne taky si to neumím představit. Já asi neumím vařit pro víc lidí. Dělala jsem svíčkovou pro osm lidí. Koupila jsem 1,4 kg falešné svíčkové,  v troubě se zmenšila o třetinu. No abych to shrnula. Myslela jsem , že  nám zbydou dvě porce na druhý den a ne. Ani knedlíky.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:30

Kokoska tuhle hru taky máme, mladší jí má moc rád 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:34

Catherinne Tak Betty mám obrovský hrnec,v kterým se dá i péct.Děláme často akce pro kamarády.A hovězího mám necelých pět kilo

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 20:52

Pinot Noir Já jsem to kontrolovala, jako stavebnice by mě asi nenapadla, ale třeba věci co jsou na baterky, tak jsem je tam i dala a zkontrolovala jestli jdou. Ty zabalené panenky v krabici vlastně taky a ty jsem i vracela. Ale jako lego...no tak to by mě nenapadlo

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:00

EDITH4B No jako nad hrnecemi taky dumaam:-D. Ale ty knedlíky bych nechtěla ani dělat, co vařit v hrnci! Já jsem ale taky vyvareci typ, já bych to furt hrnula, věci do trouby a na plotnu a vařit polévky....mně vlastně paradoxně to zdražení potravin pomohlo, že se trochu krotim:-D. Teď mi usnulo dítě a jdu vařit bramborovy sisky na zítra. Já mám nějakou poruchu neustalyho generování jídla. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:03

EDITH4BMy jsme včera naopak na svíčkové byli. Neteř měla narozeniny. Bylo nás tam taky 15.

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:05

Karja Mně to přijde super, jak vyvařuješ :-).

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:23

moora Pinot Noir Doporučíte nějaké rozšíření Dixitu? máme jen tu klasickou základní verzi a přestali jsme ji hrát, že už nám to přišlo hodně ohrané. Těch rozšíření je hodně, nevím, které vybrat.

U nás letos přinesl Ježíšek Desítku a líbí se nám moc. Hrajeme každý den.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2022 21:24

Karja u nás je vkládání baterek půlka zábavy. Chápeš, potřebuješ opravdový šroubovák, pak vybalut ty baterky,...Já jsem taková naivní, nekontroluju nic. Jednou se mi to určitě vymstí.