Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. ledna 2023 13:54

Karja to bude tím, jak už žijí (více méně) sami, že není tolik pro koho 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:31

Karja hele, docházejí, mně všechno najednou trvá dvakrát tak dlouho a třeba po pár hodinách práce na zahradě mám dost. a když dorazím v sedm večer domů, tak odpadnu rovnou.

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 14:58

moora Jó, to mne také. A po každé zimě je to horší.

Offline RoSa
10222 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 15:30

Karja taky chybí ta dětská práce bych řekla, děti vypadnou z baráku a nemá kdo vyluxovat/vynýst koš/utřít prach... zrovna tuhle jsem na to s mamkou vzpomínala, jak byl vždycky na konferenčáku nebo na lince lísteček s úkolama, co mám udělat, až přijdu ze školy...

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 15:38

Pinot Noir tak vybitý baterky byly určitě znamení

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 16:03

RoSa řekla bych, že u nás to bylo naopak. Děti vypadly z domu,  neměl kdo dělat nepořádek, potřeba uklízet byla menší a člověk zlenivnel. Už jsem se nenesla na té vlně. 

A víš jak se říká,  svoboda nastává když děti vypadnou z domu a chcipne pes. Pardon.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 09. ledna 2023 16:17

Tak Betty chvíli jsem přemýšlela, jak RoSa vlastně myslí. Jako že by děti vykonaly víc práce než jí vygenerují pro mě, k tomu myslím nikdy nedojde. Je to vlastně docela úsměvná představa.

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 09:37

Karja me to zdobeni taky nejak prestava bavit. Na decky jsem teda nebyla nikdy, ale treba ta vanocni vyzdoba se nejak zmensuje. Kdyz jsme se nastehovali do baraku, mela jsem jedlovy vetvicky i na zabradli a v pokoji, kam ani moc nechodime, vsude neco, svicny, zvonecky... letos jsem s bidou ozdobila stromek a povesila jmeli a zapomnela vytahnout muj minibetlem o trech figurkach a vzpomnela jsem si na nej nekdy po Stepanu, coz uz nemelo cenu vytahovat. Uklid behem roku probiha kdyz je to potreba nebo kdyz mam cas a ne proto, ze je sobota, ten vanocni se nijak nelisi. Velikonoce nemam rada, kdyz vytahnu kraslice, vyzdoba tim konci. U nas doma se na vikendy vzdycky peklo, ted teda moc nepecu krome tech Vanoc, akorat se pak cpem sladkym a tloustnem. Ale s malyma detma to bylo taky vsechno jinak, to cloveka nejak vic motivovalo.

Online Sweet Potato
40618 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 09:58

Právě na mne vyskočila první valentýnská reklama.

Offline viktorka_od splavu
49428 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 10:09
Reakce na Pinot Noir:

Tak Betty chvíli jsem přemýšlela, jak RoSa vlastně myslí. Jako že by děti vykonaly víc práce než jí vygenerují pro mě, k tomu myslím nikdy nedojde. Je to vlastně docela úsměvná představa.

​v urcitym veku proc ne? varis a peres +/- stejne, neuklizis po nich pac si po sobe uklidi samy a navic udelaji nejakou praci "pro vsechny" 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 10:12

viktorka_od splavu zrovna u vaření a praní mi připadá docela zásadní rozdíl, jestli jsou doma jen dva dospělí nebo k tomu dva další dospívající chlapi. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 10:40

Sweet Potato Haha, ve velkoskladu už zdražili růže.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 10:45

Kan A je nějakej hit/trend letošního valentýna mezi květinami?

Offline viktorka_od splavu
49428 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:01

Pinot Noir no neni rec o rozdilu 2 dospeli vs 2dospeli+deti, ale 2+2 mali nebo 2+2 velci:-) a co se tyka mnozstvi to mi prijde fakt fuk, navic ty ruzne snidane/svacinky atp si uz chystaji sami

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:08

Pinot Noir Pinot Noir Já si teda taky myslím, že to je teď mnohem lepší. Jestli uvařím tolik nebo tolik a jestli pračka vypere tolik nebo tolik, je jedno. Ale když zas někdo z kluků vysaje, vynese koš, vyskládá sušičku nebo myčku, nemusím nic uklízet po nich a dělají si jídlo, občas i něco uvaří, tak mám mnohem méně práce než když byli malí. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:08

viktorka_od splavu no ale původně byla řeč o rodičích, kterým už odešly děti z domu, ne? Nebo jsem se v tom už ztratila. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:08

Karja Červené růže už asi tak 100let, Flower box z růží a makronky/Ferrero asi poslední 3 roky. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:10

Renusatko ale původní srovnání nebylo rodina s malými a velkými dětmi, ale rodina s dětmi a starší rodiče, kteří jsou už doma sami.

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:14

​ pac si po sobe uklidi samy a navic udelaji nejakou praci "pro vsechny" 

​Tohle se prosím pěkně děje v jakém věku dítěte??? Abych se dočkala.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:14

Pinot Noir Tak já si myslím, že až odejdou, že mi ta práce zase naskočí, to co teď dělají i pro nás. Takže jak píše Viktorka...v určitém období ano. Myslím to byla odpověď na tvoji hypotetickou otázku.

Jako že by děti vykonaly víc práce než jí vygenerují pro mě, k tomu myslím nikdy nedojde.