Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline viktorka_od splavu
49169 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:17
Reakce na RoSa:

Karja taky chybí ta dětská práce bych řekla, děti vypadnou z baráku a nemá kdo vyluxovat/vynýst koš/utřít prach... zrovna tuhle jsem na to s mamkou vzpomínala, jak byl vždycky na konferenčáku nebo na lince lísteček s úkolama, co mám udělat, až přijdu ze školy...

​byla to odpoved na tohle Pinot Noir 

49169 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:17

vanilka samo od sebe nikdy, bohuzel:-))

Online Pinot Noir
29742 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:24

viktorka_od splavu no, ano, reaguju na totéž. Tak kde se tam vzaly ty malé děti?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:37

Pinot Noir Tak to reagujeme všichni na stejnou věc, že musíš sama doma, po odchodu těch dětí, dělat i to, co zadáváš jim, když už to zvládnou. Já třeba neviděla kolik let vysavač, vysávají kluci, nemám klíče od popelnic, nevyndávám myčku a třeba teď ani neřeším kočky. Tohle všechno se mi zase vrátí. Žádnou práci navíc už negenerují, žádné roztahané hračky, úklidy nádobí, chystání svačin, uklízení oblečení. Jestli uvařím na oběd dvě nebo čtyři porce je jedno a jestli zapnu pračku pro dva nebo pro čtyři, je taky jedno. Mimoto, že už i to jsou schopní zvládnout, narozdíl od manžela

49169 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:39

Pinot Noir viz Renusatko 

Renusatko jj jak jsem je mela doma o Vanocich, uplne se mi to pripomenulo... ja normalne nejsem schopna tu mycku vyklizet

Online Pinot Noir
29742 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:41

Renusatko takové úrovně dětské práce my se ovšem nikdy nedohrabeme. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:45

Pinot Noir Tak to je jen na tobě. Ale teď máš děti malé, to ještě nic takového nehrozí. Ono ti potom nedá, aby se dva velcí kluci váleli v posteli a ty kolem nich lítalas vysavačem

Offline Sweet Potato
40078 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 11:56

Pinot Noir Asi tě nepotěším, ale mám děti velké a pořád tvrdím, že čím víc lidí, tím víc nepořádku a práce.

Online Pinot Noir
29742 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 12:17

Sweet Potato u nás to vidím stejně, nic jiného ani nečekám.

Offline andulka01
12779 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 12:23

Vánoční výzdobu sundaváme až jak to vyjde, letos jsme si Vánoce doma ani vůbec neužili, betlém rozsvícený jednou, koledy skoro nic, byli jsme na přeskáčku nemocní a bez nálady. V pátek teď máme rozloučení se stromem u mámy, v sobotu odstrojíme tam a pak i doma. Nechám asi jen venkovní světýlka, aby vchod nebyl tak smutný a tmavý. Na Velikonoce spálíme stromečky na ohni a bude.

Online Pinot Noir
29742 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 12:26

andulka01 venkovní světýlka taky nechávám. A takové ty drobné led drátky jsem už loni povýšila na celoroční, máme je namotané na pokojovkách, přes den nejsou vůbec vidět a večer se samy zapínají.

Offline andulka01
12779 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 12:29

Pinot Noir Přesně - led světýlka máme na chodbě, nemusím rozsvěcet když jdu v noci na záchod. Musím říci, že mi to hodně zvedlo kvalitu života, taková blbost... Dvakrát do roka vyměním baterky a pohoda. A v oknech velký a bohatý řetěz s velmi žlutým světlem (vím, to nemusíš), který mi dělá "teplo" domova. Akorát z venčí to trochu vypadá, že u nás hoří

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 12:45

Haha, dětská práce se mi tady v japonsku jaksi zhroutila, když jsou buď ve škole nebo se učí...:-( Ale co se týká Vánoc, v ČR už je uklizeno, i když venkovní ubrus jsem stráhavala asi hodinu před odjezdem na letiště. Tady teda pořád máme výzdobu, ale vrhnu se na to asi o víkendu. 

A jedna vtipná historka, náš učitel v drama klubu nás dnes uvítal srdečným "jak jste si užili prázdniny?", načež se přísně podíval na mě a Rumunky a prý "o Vánocích v Evropě nechci slyšet nic!!" Musela jsem přiznat každodenní večírky, tři kila navíc i spotřebu alkoholu....

Offline notna
9357 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 15:39
Reakce na Pinot Noir:

​Ale jo, jestli budeš dostatečně trpělivá. My máme hodně odolný exemplář a po letech si už si konečně občas vzpomene, že má na starosti myčku a kočky. a udělá to bez pripominani a bez škod. A binec teď v pubertě už generuje jen u sebe v pokoji, kde si musí uklízet sama. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 10. ledna 2023 18:11

marieu ad vanocni dzem - vanocku nepecu, ale udelala jsem si ke vsem, ktere jsem nutne potrebovala ochutnat, konakove maslo :)))

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 18:26

Mini uaaaaaaáááa! Zasadilas mi nejspíš novou obscesnivní myšlenku. 

Offline Gatita
8582 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 19:09

Pinot Noir ha ha, ted jak je syn nemocny, tak nam poslali ucebnice ze skoly domu. Tak jsem listovala prvoukou a narazila na tema pomahani v domacnosti. Deti mely vybarvit obrazky podle toho, jak se doma podileji - vysavani, nadobi atd. Syn tam mel vybarvene pouze zalevani kytek, ovsem doma nemame jedinou rostlinu:)))

ja doma ale v jeho veku nedelala taky nic. Bohate by mi stacilo, kdyby si vecer uklidil svoje hracky a z podlahy obleceni a rozkopane boty. Toho se asi nedockam nikdy. Pritom on ma takovej potencial, umel by toho fakt hodne, kdyby chtel

Offline Mini
příspěvků moje polička 10. ledna 2023 21:23

marieu no chtela jsem si v M&S koupit brandy butter, ale nejsme v UK takze nic Jen bych urcite dala mene cukru nez rikaji recepty Je to prudce jedle :) takze zase az na pristi Vanoce

Offline Tak Betty
6075 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 22:41
Reakce na Pinot Noir:

​U nás taky nebyl velký přínos práce děti,  ale Renusatko víckrát psala, že na tom má lví podíl její muž. Tak to my s mužem jsme v tomhle asi selhali. 

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 22:47

Mini Kdybys tak ve vaření nasdílela recept, to by od tebe bylo velmi hezké! :-)