moora no ale pointa byla v tom, ze se vejce nemejou a neotiraj a kdyz je otres, otres s nima tu salmonelu a pak si ji natres na talire. To by melo vzrusovat vsechny teda![]()
Čas vánoční...
Evaeva už je čas?
Mas to krásne
To ja beru asi skoro cokoli. Cizi zavareniny mam rada! Ale nikomu krome rodiny svoje vyrobky necpu, chapu vys vypsane namitky. Sámonelu jsem nikdy nastesti nemela. A z prace jsem proste strasne otrla, tam ma snad kazdy druhy nejakou multiresistentni breberu naprosto kdekoli
, takze me nejaky oliznuti varecky nerozhodi.
711990 jo, ja to chapu, ale me to prave nevzrusuje, no :)
jako v gastro provozu ci ve skladech supermarketu se musej dit daleko horsi veci
edit: svagrova se svyho casu vyvracela, ze nadobi neutirame, ale nechame okapat. Ze jako malo hygienicky :))
Janulik03 my pečeme ty, co musí měknout. A díky, byla to vyloženě rodinná kolektivní práce ![]()
Ke kauze utírání vajec snad už radši nic...
Jinak s darovanejma výrobkama problém nemám, ráda dostávám zavařenou rajskou, lečo, hrušky, meruňkový marmelády, povidla, vaječňák... pravda, od souseda, od tetičky, od kamarádky... jen teda s těma sušenejma houbama si na tý nedůvěře trvám, ty jen od maminky, která mě je učila sbírat ![]()
Ježiš fuj, teď jsem si vzpomněla: jednou jsme byli na oslavě kulatin na chalupě u sousedů, sousedka je výborná cukrářka... ale na každym zákusku min. jeden dlouhej kočičí chlup... to se mi navaluje... "já už nemůžu, ale máš to moc krásný a výborný!"
a pro barbucha : doufám, žes tu marmeládu ode mě nevyhodila?!!! ![]()
moora no ono riady sa podľa hygieny, keď nemôžu ísť do umývačky, sušia voľné uložené. V ziadnom pripade sa neutieraju a uz vôbec nie do latkovej utierky.
Péct budu až od adventu, poučená Grossularií naopak až co nejkratší dobu před Vánoci.
dzizisketa ty naše perníčky se dají jíst buď tak tři dny po upečení nebo až měsíc po. (Já jsem možná pro letošek i dopekla
)
dzizisketa My co upečeme, tak to do dvou dnů sníme:D
S vajickama to dělám tak, ze ty posrany rozklepavam, v místě, kde to neni:D. Prostě špinavý vejce, je vždycky pak mícháný, čistý je vařený. Na mě si nikdo nepřijde.
Já ty věci od cizích jim, ale nemám takový to nadšení ,,Ježíši, to je domaci, to je výborný,, a že bych si z toho sedla na prdel Jako neštítim se toho, ale je to škoda mi to dávat, nějak to neumím ocenít, všechny ty skleničkový záležitosti.
Jinak věděli jste, ze vegetarianum většina techhle hygienickejch starosti odpadá (a veganům tuplem)? Just sayin ![]()
![]()
MP Meri počkej, já myslela, že nejvíc salmonely je z porcovaného melounu nebo čeho ![]()
MP Meri a co ty úmrtí ze salátu? nějaká bakterie, nechce se mi to hledat...
Jo a někde teď psali, že půjdou po těch prodejcích "domácího" vánočního cukroví, co to aktivně propagujou/nabízej na FB apod., i formou diskusí s cílem prodat.... Prej většinou nemaj živnostňák, neplatěj daně, dělaj to doma v kuchyni a vedle porcujou kuře k večeři.... no budou se muset někde registrovat
MP Meri Mě napadly ty samé otázky, co tebe!
Hlavně proč je utírat před vařením....Ale zase teda chápu, že když už ho otřeš, neutřeš tím potom nádobí (což já teda prakticky díky myčce a okapávači vůbec nedělám)
Lamicka Jinak teda ta domácí vejce jsou prý rizikovější, než kupovaná...
A trochu jste mě vyděsily, kamarádka mi po muži posílá pytlík sušených hub! A ty se tady vyvažují zlatem, takže asi podstoupím riziko! ![]()
Evaeva No počkej! Kromě závisti ti musím připomenout, že ta bílková poleva je taky riziko, nebo ne? Že se to tu taky probíralo?
Garfie jo, souhlas - taky se mi to příčí... asi podobně jako třeba pronájem načerno
jinak ta registrace prej bude hlavně kvůli těm danim a živnosti, hygienu prej budou řešit "až se něco stane"
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY