Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 07:47

Garfie co si od grossularie pamatuju, tak zaschla bilkova poleva rizikova neni. Je to kysele, hodne sladke a suche, coz salmonela nema rada. Myslim, ze za riziko oznacovala spis domaci vajecnaky a podobne, kdyz nejsou poradne uvarene, ze ten alkohol to v tom nespasi. Nebo kremy v cukrovi

MP Meri nejcastejsi zdroj salmonely je v lete meloun a okurka, kdyz se dobre neskladuje. Nebo spis nakraji a ihned nesni. Prave proto, ze jsou hodne mokre a malo kysele, dokonala petriho miska

Offline Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 07:50

RoSa na me ted zacaly vsude vyskakovat nabidky na vykrajovatka na cukrovi z 3D tiskaren. Motivy jako Harry Potter, Peppa pig, Tlapkova patrola... No tez dost pochybuju, ze kazdy z tech, co to tisknou doma, ma na tyhle postavicky koupenou licenci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 08:15

Garfie určitě je. Ale je to riziko, co jsem ochotná podstoupit

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 08:23

A ve vodě je legionela ... je to nebezpecnej podnik, ten život

Offline Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 08:29

I kdyz asi uznavam, ze mit v mem okoli nekoho, kdo doma dela bajecne pastiky, skvele marmelady nebo nakladane hermeliny, tak bych asi postoj prehodnotila. Ale u nas nabizi sve vyrobky jen tchyne a to fakt nechcete

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 08:45

Garfie ano, domácí vejce jsou rizikovější. Naši mají slepice očkované, coz většina lidí nemá. 

Šiš, to jsem nevěděla, co tady rozjedu.

Online letfenixa
10931 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 08:45

Vajecny likér sme vždy robili zo surových vajec, vždy sme vylizovali misky so surovým cestom,  ale odkedy mám syna, takéto život ohrozujúce aktivity už nerobíme. Vajcia máme domáce.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:09
Reakce na RoSa:

a pro barbucha : doufám, žes tu marmeládu ode mě nevyhodila?!!! 

​Já?! No dovol! Já patřím mezi ty, co se z každýho darovanýho sousta radujou! 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:12

Prerušiim to tu.

SNEŽÍ

Online Kokoska
35136 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:15

Janulik03 my jsme na vikend na Vysocine a rano bylo taky bilo a na nule. Ted uz jen prsi. Ale stejne jsem mela dost vanocni pocit.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:20

Ráda vzpomínám na jednu návštěvu u německý kámošky někdy touhle dobou... jejich známá trvala na tom, že přijdeme i k ní anžto zrovna kvůli nám dělá vaječnej likér a musíme ochutnat. Při příchodu vysvitlo, že řečená známá je dočista slepá, jako fakt Trochu jsem se bála a dokonce jsem byla politicky korektně pohoršená, když se kamarádka s manželem přímo před ní pošklebovali, jestli můžou čekat jen skořápky nebo i rozbitý sklo Neodvážila jsem se odmítnout a urazit nebohýho invalidu, ale vaječňák byl výbornej a nic v něm neskřípalo. Nevím dodnes, jak to dokázala... (mimochodem byt - překrásnej - měla plnej zrcadel, což mě rozhodilo ještě víc

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:21

Kokoska no myslím že to dlho nevydrží, ale je to pekné. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:22

barbucha ono je fakt zaujímavé, ako strata jedného zmyslu vycibri ostatné.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:28

Janulik03 

To určitě... jen v tomhle případě jsem byla poněkud nejistá

Online Kokoska
35136 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:32

Kdyz jsme jezdivali na ty ruzne vanocni navstevy, tak na nektere cukrovi jsem se vylozene tesila. Hlavne na kremrole babicciny sestry, ta jimi byla proslula. Ale fakt mi nechutna cukrovi od rodiny, ktera uz ted ma napeceno vcetne naplni. U nas se zacinalo a zacina pect po Mikulasi a jeste jen korpusy, kremy a kompletace je az tesne pred svatky.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:36

Kokoska tiez to "odležané" pečivo nemám rada. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:38

Kokoska ty krémy už musí být po měsíci a půl zkažené, ne? My teď děláme akorát ty perníčky, zbytek taky po Mikuláši. S krémem dělá mamka akorát dva druhy a taky až těsně před a skladuje v lednici.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:39

Evaeva

MP Meri Ale jenom v odstátý, ne? :-)

barbucha Naši měli kamarády, manželský pár, a oba byli slepí. Normálně fungovali i v kuchyni, paní vysvětlovala, že musí mít absolutní pořádek, přesně ví, kde jakou ingredienci má....

Janulik03  Tady je 20 stupňů! (to není stížnost!)

Kokoska Taky to cukrový pečený moc dopředu nemám ráda. Nejlepší je čerstvý! 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:40

Janulik03 napadlo dokonce i v Brne:-) ale nevydrzelo (nastesti, jeste mam letni gumy:-P

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 19. listopadu 2023 09:41

Mama vzdy k vianociam robola domáci vajecnak a čokoládový liker. A raz sme s kamoškou, asi 12 ročné boli u nás samé doma a vypili celu fľašu toho čokoládového likeru. No blili sme hrozne, po ceste domov ked som ju chcela odprevadiť ,sme padali stale na zem. 

No odvtedy ziadny likér nepijem.

Len čistý alkohol alebo vino