Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 15:41

notna to zas chápu já. Ještě pár let si počkáme:)

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 17:20

Karja sada na svařák mi přijde super. Já jako univerzální dárky ráda dávám potraviny z farmářských obchůdků, domácího se cmasto bojím i od známých   Nebo bych třeba koupila něco z nakupdobro. Případně co nějaký dárkový "dobro" certifikát? Dělá je adra a člověk v tísni tuším? Takový ty slepice, kozy... něco má snad i diakonie nebo zoo? 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 18:23

MPLee Já koupím tu sadu a nebo nějaké lepší jídlo, nebo něco místního. Jsem jediná z tohodle zapadákova, tak by to mohlo třeba potěšit. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 19:58

MPLee Naši kamarádi třeba chtěli příspěvek na Dobrého anděla, místo dárku k 50. Dala se tam určit částka na rok a darovací certifikát, kde můžou sledovat, kam ty peníze jdou. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 20:02

Renusatko to je super nápad! My podobně vyřešili svatební dary. Vybrali jsme dvě organizace, kterým jsme chtěli přispět a každý host si mohl vybrat jestli chce přispět na A, B nebo nikam

Offline Mini
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 22:03

Ja jsem mela vzdycky rada Carodejuv ucen/Krabat a Lakoma Barka Coz neni uplne vanocni klasika A kdyz mi bylo mene nez 10 tak Za humny je drak :))) a fascinovala me Mahulena zlata panna s tim pruvodem/zastupem oslepenych 

Offline Mini
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 22:05

Sadu na svarak jsem dala dohromady jeste nez jsem to tu precetla :) protoze Kusmi ma smes ze ktere se da udelat caj a zaroven pouzit jako koreni do svaraku

Offline tina
6330 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 22:41

Mám ráda Třetího prince a přitom nemusím Trávníčka (ale Bartoška byl kus už tehdy)

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 00:13

Mini Nevíš jak se jmenuje? Kusmi tu prodávají, to bych určitě užila! :-)

A Lakomá Barka je nej.  "A aby nežrala žížly...!" 

Offline Mini
příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 08:25
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 11:01

tina Já zdejší nadšení Bartoškou úplně nesdílím, ale Třetí princ se mi líbil (a pořád líbí) moc. A ještě se mi jako malé hodně líbila pohádka Princ na Večernice, hlavně kvůli tomu kouzlu s Markomorem, ale nelíbilo se mi, že Slunečník, Měsíčník a Větrník nejsou vůbec hezcí! No a Císařův pekař a Pekařův císař, protože golem.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 13:03

Mini Děkuju, zkusím se po něm mrknout. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 13:53

Co je špatnýho na doma vyrobenejch potravinách? My zrovna chystáme mladýmu pánovi k narozeninám velikou flašku utopenců (vyrábí milostpán) a nakládanýho hermelínu (dodám já).

Jako jo, sežral by i koupený ale tam není ta přidaná hodnota jako pot, krev a slzy!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 13:59

barbucha od rodiny nic ale od cudzieho by som nejedla. Nam takto obcas niekto podaruje domacu vyzivu, huby, dzem - ako pozornost ked nieco darujeme ale vzdy sa bojim, ci je to spravne zakonzervovane. Takze to odlozim do spajze a po case vzdy vyhodim. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:03

Mrakoplas 

No, tak já většinou neváhám, to jest čekat jak dlouho to vydrží (=jestli je správně zakonzervované) u mě nehrozí. Naposled jsem takhle dostala od jedné sestřičky domácí marmeládu... do jogurtu byla super (a nic se mi nestalo)

Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:08

barbuchamarmeládu si vezmu, ale třeba houby si neberu ani od švagra, pokud to nedoveze v košíku a můžu se nato podívat. 

Sušené jen od mámy nebo od ségry. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:09

barbucha tak tu sestricku asi poznas. Ale mne sa testovat cudzie domace vyzivy na detoch nechce. Ani neviem kedy boli robene, datum vyroby na ne prekvapivo nepisu :)  Dzemov mame doma dost a minaju sa velmi pomaly. A co sa tyka hribov, to neverim skoro nikomu.

Online Janulik03
20377 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:11

Ja tiez celkom nerozumiem tomu ze cudzi vyrobok nejeme. Marmelady, koláče, pastiky,...vsetko berieme. Ved to ti ludia robia pre seba a žijú. A moji znami, s ktorymi si takto vymiename, su uplne normálni ľudia. 

A domace vajíčka sú uplne top. 

Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:11

Mrakoplas inak kamarád doma vyráběl hermeliny do jednoho bufetu doma v kuchyni. Vzhledem k tomu,že psy krmil barfem a to maso a sýry bylo vsechno nahromade v jedné lednici,jsem v poslední době celkem ostražitá i v těch hospodách..

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:15

barbucha Na to byla hrozně vysazená Guilietta z MP, dej jí Pánbů věčnou slávu, to si pamatuju!  Ta by se nedotkla ani cizího cukroví!

Mě tohle taky vůbec nevadí, taky beru všechno, to by to musel být někdo fakt podivný nebo někdo, kdo neumí vařit (mám takovou jednu kamarádku, neslanou nemastnou, jak v životě, tak v jídle.  (pochopitelně tvůj Mladý pán je navíc úplně jiná kategorie, od maminky je to nejlepší!!!)