Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:16

continuity Mrakoplas 

Sušený houby dostáváme od švagrových každoročně. No zatím žijou ony i my Ale já jsem otrlá - kdybyste viděly, co je schopnej nasbírat milostpán (a nutit mi to k jídlu), do smrti byste se neusmály!

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:17

Garfie 

Cizí cukroví je úplně nejvíc nejlepší!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:19

V tomhle je úplně jedno podle mě od rodiny/od cizího. Záruku člověk nemá nikdy a naopak každej to samozřejmě děla tak, aby to měl co nejkvalitnější, tj. určitě si nikdo neřekne - tohle rozdám cizejm, to odflaknu. 
A my se naopak jednou otrávili hermelinem od tchyne, takže ...
Jen jsem chtěla rict, ze obecně tu obavu Jakoze chápu, ale jestli je to od blízkých nebo ne, je imho uplne fuk.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:30

barbucha ja to nemam rada, protoze nevim, jak se kdo k potravinam chova. Kamaradi a rodina ok, ty jsem vetsinou videla varit, ale jednou jsem byla u zname a ta umyla vejce nez je dala varit, utrela je do uterky a pak zacala utirat nadobi.  Rovnou jsem ji to rekla a ona netusila, ze to neni hygienicke? 

Houby beru jen od nasich a segry. 

Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:36

Já teda začínám mít pocit, že jsem vcelku cimprlich, ačkoliv doteď jsem měla pocit, že na škále Monk - Spindira jsem nebezpečne blízko tomu druhému extrému (asi pozůstatek cepování mou matkou).

Včera jsme ve dvou dospělých 6 poctivých hodin myli garsonku po podnájemnici a to nemám pocit, že je tam teď nějak extra čisto. Původně jsem se nabídla muži, že umyju okna. Poté,co jsem otevřela lednici, jsem pochopila, že to tak lehké nebude. jen ta lednice mi zabrala hodinu a půl a to byla odstavena a prázdná. Další hodinu a půl jsme společně drbali kuchyň. 

Vůbec nechápu, jak může někdo takto žít, že celé věky neutre tu dosku za kuchyni, neumeje lednici, židle, nebo podlahu, když mu na ni něco kápne. Jak se pak chova k potravinám, radši nepřemýšlim. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:37

Lamicka přesně tak, já zase viděla několik lidí, co si při vaření olizují prsty, nalijí sirup, olíznou hrdlo, ochutnávají přímo z vařečky... Mně to hrozně vadí a u domácích výrobků od cizích mě hned napadne, jestli to nejsou tyhle typy. Plus mám fóbii z červů, takže výrobky z ovoce, které červivé bývá, bych od cizích nejedla. Houby jen od mámy, jinak nikomu nedůvěřuju. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:38

Lamicka presne. Mama ma jednu dobru kamaratku, byvala v rovnakom dome, takze sa casto nasvtevovali neohlasene len tak v papuciach. A ked teta doniesla kolace, mama sa toho nikdy nedotkla a po jej odchode vyhadzovala. Na moje zacudovanie mi odpovedala, ze keby som videla jej kuchynu a riad, nikdy by som si od nej nic nezobrala. A to moja mama rozhodne nie je nejaka cimprlich na poriadok. Teta bola ucitelka, slusna normalna pani, nic co by naznacovalo, ze vari doma v plesnivych hrncoch. 

Ale od znamych si kludne zoberiem (okrem tych hub) ale na zaciatku myslim bola debata o vianocnych anonymnych darcekoch v praci. Taky darcek by som neocenila. 

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:39

Pinot Noir marmelady kupujes?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:40

Pinot Noir eeej  neviem ci sa mozem priznat, ale z varesky ochutnavam aj ja :D nastastie svoje vytvory nikomu neponukam :) 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:41

Kokoska třešňovou ne 

A ne, nekupuju, mám svoje, nebo od mámy.

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:41

Pinot Noir tak to jo

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:46

Mrakoplas když si to sami sníte... Ale mně připadá, že se těchto zautomatizovaných procesů pak hrozně špatně zbavuje. Taky jsem to tak kdysi dělala, že přece vařím pro sebe, jenomže pak máš najednou kuchyňoobývák, kde vaříš před hosty a člověk by měl myslet na to, že před nimi ne? To moc nejde, tak jsem si to zakázala, na ochutnání beru čistou lžíci, teď už taky automaticky. 

Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:54

Pinot Noir ja když vařím pro jiné,tak si to hlídám, ale z 95% nevarim v mé kuchyni, takže to nemám moc zautomatizované.. Teď aktuálně u sebe vařím jen pro tchýni a ta ma hygienické návyky úplně strašné. Olizování uzávěru lahve sirupu do kafe ( u mě doma) je ještě to nejmenší.

Takže moje olíznutí lžíce ve vařícím pokrmu je s ní úplně jedno. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 14:55

Pinot Noir 

Ochutnávám lžící, ale jen proto, že z vařečky to má jinou chuť (aspoň si to myslím)... nakonec strávníci pak jedí taky příborem a ne dřevěnou lžící (ano, jsme velice sofistikovaná rodina ),  tak chci aby to všem chutnalo tak jak má

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 15:00

continuity no, taky už jsme měli návštěvu, která nám olízala kde co

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 15:02

Pinot Noir continuity olizovani?!

Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 15:08

711990 aby to neteklo, přeci.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 15:10
Reakce na Lamicka:

... ale jednou jsem byla u zname a ta umyla vejce nez je dala varit, utrela je do uterky a pak zacala utirat nadobi.  Rovnou jsem ji to rekla a ona netusila, ze to neni hygienicke? 

​Ja si tady lamu hlavu, že co z toho je špatně Odkdy se vejce mejou? Jako zvenku před vařením? Nebo byl problém v tom utírání? A proč utírá vejce, teré se pak budou vařit? Nebo mi neco uniká? Samé otázky. 

Omlouvá mě, že neumím moc vařit ? Ode mě si teda radši nic domácího neberte. 

Offline continuity
43540 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 15:12

MP Meri no tak vejce zvenku jsou dost ekl, i omyté. A pokud je ve vejci salmonela, je VZDY na skořápce. Oplachnutim ve vlažné vodě se jí určitě nezbavíš. 

Online viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 15:13

MP Meri a salmonelu uz jsi mela?