Makara hezky! Ja se vybicovala zadelat na linecky, letos se mi do toho nejak nechce.
Čas vánoční...
Len už skoro rok peču jen s náhražkama a jednoznačně nejlepší (a nejdražší
) je veganská Rama "butter alternative". Chová se jak máslo, jen křehké pečivo dávám ještě po vykrájení vychladit a pak studené do trouby.
GChK Děkuju, to jsem vůbec neznala. Vrcholem mýho poznání byl objev aquafaby.
Kan Mně se osvědčily recepty z mandlové mouky, vlastně všechno, co jsem zatím zkusila, bylo výborné. Tady je teda mandlová mouka docela levná, nevím jak u nás.
Garfie no tady bohužel levná není, ještě jsem viděla kokosovou, ta vypadá slibně. Ale teda já nepotřebuju řešit žádné alergie, jen mě to zajímá a to mandlové těsto (nebo třeba půl napůl s moukou) je prostě mňam! Používám aspoň na drobenku koláčů.
Len bozi ![]()
a máme stejnou mísu ![]()
andulka01 Já právě taky ne, ale chutná mi to. A tady překvapivě není drahá...
Medvědí pracky. Peču tempem, že stihneme ten jeden druh sníst, než upeču další.
. Ještě bude linecké a možná zkusím to žloutkové, abych vyzkoušela, jestli by třeba ten náš nejedlík nechutnal. A to je asi všechno, u nás se toho moc nesní. Teda já bych jedla, ale bohužel sama, takže na to kašlu.

Pinot Noir ja mam zatim jen 5 těst v lednici, ted by to mel nekdo prijit upect, jen lineckeho testa je kilo. A ve sklenici bilky na kokosky.

Pinot Noir Máš to moc hezký, tohle množství by ale u nás taky nebyl problém sníst. Já až do konce roku držím bez lepku, bez vajec a másla a hlavně bez cukru, tak si asi pro sebe upeču něco dost alternativního, ale jestli to dopadne jako vždycky, tak mi to zas všichni sežerou jako první.
hezke to mate!
a hadejte, kdo se dneska pri peceni seknul pri peceni? V receptu stoji 40 dkg mouky, 6 dkg masla. Rikam si ty jo, 60 dkg masla na 40 mouky, to je nejaky divny (pernicky), tak pro jistotu jdu dokoupit maslo a udelam dvojitou davku![]()
Nastrouham skoro pet masel, je to sila, znovu kouknu do receptu, vidim 60, tak pilne pokracuji. Az na treti cteni jsem to videla, cerne na bilem. Osm kilo mouky na zachranu jsem doma nemela, tak jsem to nechala byt a ocekavam maslove susenky s chuti perniku a s pecenim letos koncim
. Pet masel! To je moje cukrarska spotreba na roky...
Gatita promiň, ale ![]()
Gatita jezis! Pardon ![]()
ježiš to se mi jednou stalo s rumem, přidala jsem si nulu a divila se, že je to řídký ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY