Vánočka remoskového lidu ![]()

Vánočka remoskového lidu ![]()

bublifuk tak to taky nevím co je. Ale tvoje pečení vypadá taky velmi chutně.
Tak Betty hodně zjednodušeně bych řekla, že je to italská vánočka.. Sladké kynuté těsto, může kromě rozinek obsahovat čokoládu a kandované ovoce. Tvar má spíš jako válec. Určitě tu byla fotka, kde je víc kousků vedle sebe.
Renusatko to je moc hezké. My s rodiči chodili k babičce do sousední vsi, teda ze samoty do vsi, u nás býval často i sníh, bylo to moc hezké. Vraceli jsme se odpoledne, už bývala tma.
Tady nám něco podobného chybělo, jako náplavy jsme tu skoro nikoho neznali, a koho jsme znali, ten třeba odjížděl k rodině... Akce v pivovaru nám přišla vhod a doufám, že budou pokračovat.
Akorát to je venkovní akce, většinou je obleva, prší nebo rovnou jaro a přijdeme domů vždycky pěkně zabahnění, kluci se honí a válejí v blátě s jinými dětmi... Dárky jsou pod stromečkem, když se vrátíme, takže kluci se na to vrhnou... No, všichni mají fotky v hezkých šatech, nastrojené rodiny, a my jsme v zablácených softshellkách. ![]()
![]()
Zabaleno. Rodiče, sestra, švagr, mimino a dva kocouři. Všichni po balíčku 
barbucha No sobík je ovšem parádní!!!
Mně přijde, že když slaví všichni najednou, má to takovou větší sílu, že prostě opravdu JE něco ve vzduchu....
continuity Ty ozdoby jsou super!!! Zadní strana!!! ![]()
Jinak já balívala 23.12. v noci za svobodna, většinou jsem přišla někde z punče, nalila si víno a balila do tří do rána, dala si s tím práci, ráno vyspávala a pak se přesunula k rodičům k hotovému....
Teď co to mám na bedrech sama, snažím se balit dopředu, když byly děti mimina, tak někdy v noci, ale teď, co chodí spát později než já, musím to pytlíkovat nějak po částech postupně...
Tady v Japonsku prodávají na dárky krásné látkové pytlíky různých velikostí, podšité, cena většinou kolem dvaceti korun za jeden, postupně je kupuju už roky a snažím se vytlačit balicí papír, je to rychlejší a pohodlnější balení a navíc ekologičtější. Kamarádka, co tu teď byla z nich byla taky nadšená a odvezla si půl kufru.
Navíc teď mám za sebou i kurz furoshiki (japonského způsobu balení (do) látek), tak letos už i částečně tak a příští rok asi stříhám prostěradlo! ![]()

Lukasko dostáva v adventnom kalendári aj ozdoby (drevene), tak stromček máme od minulej soboty, lebo už boli na všetkých kluckach, ... A minulý týždeň, po 2 doma, sme boli na 3 vian.trhoch, neviem koľkých dielnickach, takže to vyzerá, že ani nebudeme vyťahovať ozdoby, taký je už stromček zaplnený. A páči sa mi.
A darčeky by som už mohla zabaliť.
Sweet Potato díky, že sis vzpomněla ![]()
v sobotu jsem měla jít s dcerou na Louskáčka. No dostala jsem rýmu jak trám, takže šel (ač nerad) manžel
, to je stížnost.
Ale zase jsem stihla za dvě hodiny zabalit dárky a nemusela jsem se před dcerou schovávat ![]()
Garfie díra na trhu ty látkové pytlíky na dárky!
Lenka22 máme krásné látkové na Mikuláše
Catherinne uka, jestli můžeš...
Garfie já látkové pytlíky od loňska postupně šiju, taky se snažíme odbourat ten papír.
A pak si nekde prectete, ze baleni do pytliku je pro lemply a lenochy, kteri se neobtezuji hezky zabalit darek do papiru s peti maslema!
Kokoska mně se to teda líbí moc. Ideální pro líné lemply, ekologické a vypadá to dobře. (Třeba dárkové tašky pod stromečkem mi pěkné nepřipadají)
Evaeva mne se to taky libi, jen jsem si vzpomnela na ten clanek. Tasky se snazim nepouzivat, ale letos teda 2 budiu. Deti dostanou polstarky, jeden s Bingem a jeden s Tlapkovou patrolou, a to do niceho jinyho nenarvu.
Ja som to vyriešila tak, že sme kedysi so sestrou do baliaceho papiera obalili krabice od topánok (každý má svoju) a tie používame stále dookola, už viac ako 10 rokov. Niektoré darčeky teda balím aj samostatne do papiera, keď sa daný darček nezmestí do krabice. Mašle ani menovky väčšinou nevyužívame. A priznám sa, že použitý papier aj odkladám a využívam ho opätovne na balenie darčekov pre najbližšiu rodinu, u nás v rodine to nikomu nevadí. U nás v rodine si na balenie darčekov veľmi nepotrpíme. Keď som bola dieťa, naši darčeky zväčša nebalili vôbec, max. boli v nejakej igelitke.
dorota papír taky používáme opakovaně. Zdejší pohoršování nad opakovaným použitím balicího papíru jsem nikdy nepochopila.
Pinot Noir my taky. Dělali jsme to i doma, akorát pak ty dárky byly popsaný třemi jmény ![]()
Evaeva My sme papier strihali tak, aby tam nebolo meno z predošlého roku. Príp. sme meno prelepili.
Evaeva Já vyrábím jmenovky, které přivazuju na mašličku a manžel balí tak, aby nepoužil izolepu, takže my nejenže používáme balicí papír opakovaně, ale skoro to není poznat ;o)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.