Ale jinak výroba látkových pytlíků na dárky je jeden z projektů, na které se už dlouho chystám... a jistě se k tomu dostanu dřív než půjdu do důchodu :o)
Čas vánoční...
Mrakoplas takový nemám
Já jsem celkem šikovná, ale stejně je lepší, když mám ještě někoho k ruce. Balím úplně normálně, akorát to nejistím izolepou, ale nakonec převážu mašlí.
Evaeva Přesně, papírové tašky nemám ráda, leda když je v nich zabalený dárek. :-)
Mulen Na šití jsi teda dobrá!
Mrakoplas No potřebuješ k tomu tu mašli. :-) I když teda Japonci mají takovou techniku, jak zabalit věc (teda konkrétně knihu, nebo takový tvar) do papíru bez izolepy a bez mašle, vždycky se to snažím odkoukat, ale marně.
Jinak se dá balit i do látek, ale to moc neušetří čas na rozdíl od těch pytlíků.
Garfie Ale rovný švy mě nebaví ![]()
takle balit knihy myslím umí knihkupci. Ale zajímal by mě návod.
Mulen No já to mám doma schovaný a když ten papír mám před sebou, tak to jakž-takž dokážu napodobit, ale trvá mi to a nejsem schopná si to zapamatovat. :-)
Garfie to je jako to skládání triček jedním tahem!
Mulen Mrakoplas Hele tady nebo tady bez komentáře.
Mrakoplas No já mám jednoduchý způsob, podám balík manželovi a řeknu, ať ho zabalí
ale jinak používá ten japonský způsob balení, co postovala Garfie. Naučil se to taky z nějakého youtube tutorialu.
DruI tenhle způsob používá můj manžel
ještě občas přidrží papír nebo dá prst na uzel. Ještě se stará o pití, ale to letos padá ![]()
Garfie to baleni teda zkusim, ovsem mam obavy, ze stejne pri druhem kroku budu doprostred muset placnout izolepu, neb mi bude chybet treti ruka na pridrzeni.
Místo izolepy je fajn použít papírovou washi pásku, dá se beze stopy stáhnout - třeba po zajištění balíčku mašlí. Nebo až při rozbalování.
Jitka77 ano, tak to dělám já ![]()
Já při balení dost využívám oboustrannou lepicí pásku, jde mi to s ní líp i to líp vypadá. Přichytím oboustrannou, převážu mašlí. A i ta oboustrannka míň lepí, takže rozbalování jde snáz.
Víš, co je hrozný? Že stojím v obchodě a najednou si říkám, co bych tak koupila tátovi? Je to pikosekunda, než mi dojde, že už mu nic nekoupím
999 tohle mám dost často. S tátou už ani tak ne, to už je přece jen přes dva roky, ale když vidím nějaké zajímavé kytky, něco vyvedou děti, naskočí mi "to musím říct mámě". Dokonce jsem na vteřinu přemýšlela, jak vezme naši plánovanou dovolenou do Turecka až někam k Syrským hranicím. Na tátu vzpomínám taky, ale spíš už vědomě, že ho to a to bavilo, měl rád atd.
Je po nich prázdno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY