Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 13:44

Lamicka nevim, k nam chodi Jezisek a ten nic nevyzaduje.

Offline Mha
příspěvků moje polička 17. prosince 2023 13:54

Já myslím, že mléko se dává domácím skřítkům, hadům hospodaříčkům a plivníkům:) 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 13:54

Mléko pro doby, sušenky pro Santu.

Mladší taky vždycky v dopisech pro Ježíšla myslela i na něj. Obrázky a tak.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 14:28
Reakce na Kokoska:

Lamicka nevim, k nam chodi Jezisek a ten nic nevyzaduje.

​nevyžaduje, ale hlad mít může...

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 14:45

Mulen 

Tys chtěla tu náplň na išelské?

Zhruba takto. Přiměřeně. Opet toho mám moc, naštěstí, cpu se tím nahusto. Akorát dávám opražené lískové.

120 g mletých vlašských ořechů80 g cukru moučka1 lžíce rybízové marmelády2 lžíce tuzemáku

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 14:47

A já tu mám další originál, zvaný "vánoční ledovec"

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 15:09

Mne letos prijde, ze ten advent hrozne leti a ze jsme ho trochu zaspali. Pamatuju si, ze loni touto dobou uz jsme (k me nelibosti) meli stromecek nejen koupeny, ale i ozdobeny, meli jsme asi 4 vence vlastni vyroby, ovesene vsechny dvere, porad dokola se psaly a upravovaly dopisy Jeziskovi, deti k neudrzeni uz od rijna...a letos skoro nic. Kdyz teda nepocitam ten jeden napeceny druh cukrovi (ano, ten 5 masel:))) Minuly tyden jsme sli do botanicke, sli jsme vecer pres sidliste a tam zarovicky asi tak v 1 okne ze 100. Neni to stiznost, jen mi to prijde nejak divne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2023 15:34

Gatita letos je ten advent vlastně o týden kratší, jak je Štědrý den v neděli. Když k tomu připočteš ten nezvykle teplý podzim. Taky mi to rychle uteklo.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 17:16

Gatita my si jedeme vlastním tempem, světýlka v okolí vyvěsili všichni zhruba ve stejnou dobu jako my, první prosincový víkend. Připadá mi, že tu tak trochu platí rozsvícení obecního stromu a ohňostroj jako pokyn k rozsvícení i na vlastních domech. Stromek budeme zdobit v sobotu. Tradičně jsme zdobili až na Štědrý den ráno, ale poslední roky tu vznikla hezká štědrodenní tradice, charitativní setkání v pivovaru, koledy, pivní speciál, svařák, tak jsme stromek o den uspíšili, ať nejsou moc fofry. Mimochodem ta tradice je super, je fajn mít na Štědrý den cíl procházky, navíc může člověk tu štědrost zhmotnit příspěvkem na dobrou věc. Cukroví už jsme snědli, perníčky už mám druhé, pracky budu péct taky ještě jednou. Mně to připadá jako každý rok. Ale nesmím brát v úvahu Instagram, tam je letos hotové šílenství, stromky už od začátku prosince, dárky nachystané pod nimi už teď, cukroví aspoň deset druhů a návodů na vánoční dekorace tolik, že už mě to nebaví. I na hvězdy ze záchodových rolek došlo! 

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 18:52

Gatitajá mám taky nějaký skluz, ale letos jsme všichni nějací vyřízení. Nevím přesně z čeho, vlastně se nic neděje, ale energie chybí. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 19:28

Jé, v Brne dostal drak vanocni svetelny svetr, to je vtipny! A Brno je pry hlavni evropske mesto Vanoc, nebo jak to presne rikali :)

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 19:42

viktorka_od splavu 

Ano, to jsou ty pravý vánoce

Já vám nevim. Svátky klidu a míru? No klid a mír mám kdy si vzpomenu (když nejsou puštěný zprávy ), s rodinou se vídám pravidelně celej rok, vyvářím jim taky celej rok, uklízíme průběžně (aniž bychom se brodili ve špíně)... nepeču anžto mě to nebaví (a neumim)... dárky taky kupuju průběžně celej rok, když mi něco padne do oka... tak v čem je - pro nás neznabohy -  rozdíl? 

A stejně mě to zase zblblo tak, že jsem zakoupila vánoční ubrus a sobíka na stůl. To si haranti užijou, až budou po tom stole patlat rybku s řízkama, to bude atmoška!

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 19:54

barbucha ale to je krasny sobik! A ubrus taky peknej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2023 20:03

Pinot Noir my taky zdobíme poslední roky stromek 23. Náš domovský oddíl pořádá na Štědrý den závody, tak dopoledne trávíme tam. Teď podruhé to navíc vychází, že 23. odpoledne jdou kluci do stavovského na konzert (aneb když tvoje děti mají lepší kulturní život než ty), takže dopoledne budeme muset zvládnout kromě stromku i vánočku.

Já mám teda tradičně mírný skluz. Ještě čekám na pár dárků a chtěla jsem v týdnu vyřešit zbývající nákupy a balení. Jenže syn je nemocný, bude doma, takže nákupy budu řešit v letu odpoledne a balit budeme v noci. Ale bez toho by to nebyly ty pravé vánoce

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 20:11

Kokoska 

Člověk prostě podlehne

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 20:43

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 20:44

A přijde mi úžasné, že z druhé strany jsou prostě zezadu. 

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 20:47

Evaeva balení mi taky nějak nevychází. Mám příšerný skluz v práci, protože Viktor je víc doma než ve školce, a dostala jsem 5 nových klientů, kterým celý rok 2023 nikdo nevedl účetnictví , takže když už v té školce je, nemůžu ztrácet čas balením dárků. Taky mě to asi čeká v noci, ale mně se chce v noci (fakt v noci, protože kluci chodí spát až v deset) už jenom sedět a čumět. 

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 20:49

To balení dárků s malýma dětma je snad nejhorší z celých Vánoc. Teď mi mladší říka: to máte dobrý, že už to můžete balit kdykoliv, že?