Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 17:42

Mulen v životě jsem ho slané nedělala, netuším

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 20:24
Reakce na Catherinne:

Čas vánoční... dnes dorazí prosincové klientky č. 64- 69

​Ty jo,jsme na stejným čísle !

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 21:40

Vánoce pokračují:

nemocná s rouškou jsem pomáhala dítěti dělat pomadky na rty, aby měla na zítra dárky pro kamarádky.  

Jak jsem to dost nechala na ni, zjistila jsem poté, co jsem všechno uklidila, že místo třešňového oleje tam nalila Polysorbate.

Naštěstí jsem na to přišla.

Suroviny za 200 stovky jsou v koši a ty plechové krabičky ještě bude muset nekdo vymýt od másla. 

Muž přestřihl dvě vlákna vánočního osvětlení (skladujeme svázané rychlovazackou). Ještě mě od toho vyhnal, abych to neprostrihla já.  

A nemoc mi vlezla na mandle, za chvíli nebudu moct polykat. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 21:47

continuity tak to nehroťte, Vánoce budou i tak. Hlavně se šetři, ať to nepromarodíš ještě víc. Přestřihnutý světýlka už taky na kontě máme. Těch pomádek je škoda hlavně kvůli práci a těšení dcerky, achjo. Tak ať je líp.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 21:50

andulka01 ja to nehrotim právě, jsem u toho jen tak zpovzdálí a takto to dopadá.  

Většinu dne se válím a je mi vlastně až na ty mandle líp. 

Online barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 22:55

Dárky pro haranty - malý i velký - zabaleny Jenom milostpán mi do toho hází vidle, straší furt doma (čokl v tom nečase vydrží venku deset minut) a já mám pro něj takový pěkný překvapení... to teda nevim kdy mu to zabalím...

A konec votročení u plotny anžto jsem objednala friťák. Ne, nebudu stát zas tři hodiny nad pánvema, z kterejch stříká horkej olej jak zběsilej, protože všichni chtěj řízky, řízky... a pro změnu - řízky! Starej friťák jsem už dávno vyhodila, takovej krám velkej... zítra mi dodaj novej, malej leč výkonnej Rybky se upečou v troubě a řízky (milostpán projevil obavu, aby nám pět kilo co přitáh vůbec stačilo) se prakticky udělaj samy!

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 23:17

barbucha kolik vas bude?

Online barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 23:39

viktorka_od splavu

Moc! 24. dva, a 25. šest! Přijdou ty hladový krky... a haranti se nezdaj, ale žravý jsou! Porejpaj losůska a vrhnou se na ty řízky...

Já se vždycky děsím že se to nedá sežrat (salát připravujeme v prádelním hrnci), ale 26. vyškrabujeme ty zbytky... jako málo platný, maminčina kuchyně je maminčina kuchyně. A eště když to maj bez práce, že jo. Už jsem vyhrožovala že objednám řízečky u nás v práci, udělaj mi jich kolik chci, a dobrý... ale mladej pán byl značně rozladěnej a pídil se po tom, čím vlastně vyplňuju svůj volnej čas - prej na co sis pořizovala novou kuchyni, když nehodláš vařit?! Někde ve výchově se vyskytla chyba, bych řekla.

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 23:39

Tak ještě to vinné, když tu je o něm pořád řeč. Syn má totiž zítra do školy donést cukroví a my už skoro všechno snědli. Ještě že jsem se včera dohnala aspoň k té druhé dávce pracek.

(A diskuzi v jiném vlákně: tohle těsto za syrova opravdu není dobré, bez ohledu na použité víno. )

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 02:21

Pinot Noir Ty jo, dala bych si, je z mých nejoblíbenějších!!

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 07:02

Tak vinne cukrovi z červeného vína na slano je moc dobré .  Potřela jsem to před upečením vajíčkem a posypala solí a paprikou.

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 07:03
Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 07:06

Pinot Noir budu to péct rozhodně častěji! Zkusím i na sladko, ale teď uz jsem z toho cukroví preslazená.

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 07:12

Mulen taky vyzkouším. 

Já ho nasladko jen horké pocukruju, neobaluju. Mně sice cukr nevadí a z receptů ho neubírám, ale to obalování cukrem vynechávám, pocukrování většinou stačí.

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 07:18

Pinot Noir mě to obalování cukrem hlavně nejde. U rohličků půlku rozbiju.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 07:48

Mulen Tady se to nerozbíjí, protože to má dobrý tvar, ale je to pruda :-) Taky cukruju. 

A na slano vypadá skvěle! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 08:18

Hele, jak se tu nedávno hromadně zvracelo nad nebezpečností vajíček ... když děláte bilkoviu polevu tak co? To je Jakoze najednou v pohodě ? Já to pořád nějak nechápu.

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 08:22

MP Meri to bylo mockrát vysvětleno - že cukr, citron a absence vody v polevě = prostředí, ve kterém se bakterie nemnoží. Ale já teda nad ničím nezvracela, vajec z obchodu se nebojím.

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 08:24

MP Meri Cituji Grossularii ze stare diskuze na jinem webu: Bílková poleva je „závadná“ (ve smyslu rizika salmonely) ve chvíli výroby úplně normálně jako každé vejce. Poté, co je do ní přidán citron, cukr a především poté, co na perníčkách zcela vyschne, se stane bezpečnou, v nakyslém a úplně suchém prostředí salmonely nežijou.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 08:27

Pinot Noir To jsem pochopila, ze když už to zaschne, respektive při konzumaci pernicku, už to je ok.

Jen ten proces u nás vypadal ... no, proste vajíčka byly všude, poleva byla všude, dítě si olizovalo ruce ... tak jsem si říkala, ze pokud by zrovna tam salmonela byla, jsme jasný V kontextu toho mi mytí vajec zvenku přišlo ještě absurdnejsi, mez minule