Karja Já mám strach, že některé přítomné by z našeho přebarevného stromečku mohl chytit epileptický záchvat
Ale co si pamatuju na sebe, tak někdy v pubertě mě chytila myšlenka, že stromeček by měl být sladěný a dokonce jsem strávila podzim výrobou bílých ozdobných hvězdiček, kterými jsme pak několik let zdobili a vypadalo to dost dobře.
Čas vánoční...
Z dospívání si pamatuju trend stromků laděných do jedné barvy doplněné o stříbrnou nebo zlatou. Obecně mám ráda zelenobílou kombinaci, ale stromek míváme barevný a navíc takřka každý pes jiná ves, kupuju ozdoby po jedné, po dvou. Nevěším toho moc, hlavní ozdoba je stromek samotný. Dodneška si pamatuju, jak jsme se před lety s mužem sestěhovali, všechno si pomalu sedalo a on se jednou tak vážně zatvářil a povídá, že musíme vyřešit ještě jednu věc - kam budeme dávat stromeček. Bylo to v červenci.
My už máme vánoční atmosféru jak hrom, vypli proud...tak to bude tak do zítra. Nemáme doma ani baterie do baterek, jen 4 adventni svíčky z vence, a asi 6 narozeninových
Karja My máme stromek takovou všehochuť, místo špice je taková papírová hvězda, co vyrobil starší, když mu bylo pět, pod stromkem truní jeho jen o rok mladší betlém, atd. Prostě na instáči bychom asi lajky moc nedostali.
brrr my máme taky všehochuť, mám ráda skleněné ozdoby, ty kupuju výhradně české. Ale pak ty naše vyrobené hvězdy, něco dřevěného, čokoládové figurky, dáváme i lamety... Mě ty sladěné stromky nudí.
Mně se včera neupekla čtvrtina žloutkového (to se mi stalo poprvé), spálila jsem kokosky, palačinky k obědu se mi trhaly a při lepení lineckého mi jich dost prasklo ![]()
Karja Nam proud jde ale napadlo asi 20cm. Prijedou nasi pohlidat psy a my meli dneska odjet k tchanum. Mivame normalne dva Stedre dny po sobe...no tak nevim, jestli dojedou a jestli my kdyztak odjedeme po nich
. Hlasi cca 40cm a jsme na hrebeni.
A stromecek mame letos takovy osklivy. Je to nase vysazena jedlicka, borovice maji uz asi 10m.
. Ma patra tak po pul metru a zdobil hodne syn. Takze dole plast, nahore sklenene kazda jina. Ale ja miluju ty ceske sklenene hodne barevne
Letos taky tady ještě nebyly vanoční reklamy, naposled ke takhle vzala Mrs. Caus od MS
https://twitter.com/RexChapman/status/1736791307232653367?t=oqYoTrQjMR4HzRDtow_Ohw&s=19
Já jsem pořídila obyč plastový matný kouličky potažený červenou nití, když byl syn malinkej, jako provizorium než povyroste. Už je máme šest let a nechce jiný, takže máme plastový červený, slaměný a do toho sem tam skleněnou, co si vybírá syn nebo jsme dostali. Takže tak šest koček, vlak, doubledecker. K tomu ty svíčky z tchiba na ovládání. Ale já ho mám ráda, jsem spokojená.
žluťásek my odvážně věšíme celou tu dobu skleněné, letos zdobili kluci sami.
Stromeček mám ráda sladěný, máme krémové, bílé a růžové ozdoby, dokonce ozdoby, které dělal ve školce mladší jsou v podobných tónech. Ale mezi tím je i několik pestrobarevných výrobků, s tím, že sladění nevydrží věčně jsem smířená.
Karja taky jsme mívali ty řetězy a lamely a k tomu skleněné a slaměné ozdoby všech barev, navíc jsme tam vždycky chtěli dát úplně všechno, a že toho bylo
V pubertě jsme pak zatoužily po jednobarevném stromku a dokonce se i shodly na modro stříbrné kombinaci. To naše asi natolik šokovalo, že nám nakoupili plastové koule a řetězy v těch barvách a pár let jsme to drželi.
Evaeva Naší teda pak taky trochu ladili, zmenšili stromek, tak vybrali třeba dvě barvy z vyberu:D.
My mame barevnou vsehochut, letos jsme povesili opravdu uplne vsechny ozdoby co vlastnime, do posledni. A na spicce musi bejt ptak:-)

žluťásek my jsme kdysi, jako mladí mající hluboko do kapsy, koupili dvě krabičky plastových ozdob. A jak se nám dneska hodí
letos, kam dosáhl, zdobil kompletně syn, těmi plastovými, a každá mu upadla minimálně třikrát, skákají jako hopíky ![]()
Z našeho stromku by vetsina tady dostala zachvat
. Je plný sklenenych ozdob každý pes jiná ves. Ozdoby po mámě a tátovi, po prarodicich, několik z různých cest. Skoro ke každé můžu říct, odkud pochází. Barevná světýlka a stříbrné řetězy. A je umělý, neb živé odmítáme. Sladěné stromky mi přijdou neutulné.
711990 Pták nemá chybu!
My věšíme na špičku slaměnou hvězdu a vážu tam mašli, vršek nechávám přírodní.
711990 my taky věšíme všechno, co máme, ale to je akorát na náš stromek. Doma jsme toho měli tak na čtyři ![]()
711990 ty asi nevis co je vsehochut
. A to jsem tam polovinu nedala, protoze by nebylo kam ![]()
podmisku vymenim, tohle je cista improvizace

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY