Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:08

Karja Já mám strach, že některé přítomné by z našeho přebarevného stromečku mohl chytit epileptický záchvat Ale co si pamatuju na sebe, tak někdy v pubertě mě chytila myšlenka, že stromeček by měl být sladěný a dokonce jsem strávila podzim výrobou bílých ozdobných hvězdiček, kterými jsme pak několik let zdobili a vypadalo to dost dobře.

Online Jitka77
1956 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:22

Z dospívání si pamatuju trend stromků laděných do jedné barvy doplněné o stříbrnou nebo zlatou. Obecně mám ráda zelenobílou kombinaci, ale stromek míváme barevný a navíc takřka každý pes jiná ves, kupuju ozdoby po jedné, po dvou. Nevěším toho moc, hlavní ozdoba je stromek samotný. Dodneška si pamatuju, jak jsme se před lety s mužem sestěhovali, všechno si pomalu sedalo a on se jednou tak vážně zatvářil a povídá, že musíme vyřešit ještě jednu věc - kam budeme dávat stromeček. Bylo to v červenci.

Offline cudzinka
95 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:34

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:34

DruI Jitka77 Já jsem to dnes říkala muži, že my jsme se sourozenci furt chtěli ten slazeny stromek, ale máma prostě nikdy neustoupila, nekoupila nic nového a měli jsme tu barevnou hrůzu každá ozdoba jiná kazdej rok:D. A ještě takový ty plastový řetězy a třepeni:D

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:36

My už máme vánoční atmosféru jak hrom, vypli proud...tak to bude tak do zítra. Nemáme doma ani baterie do baterek, jen 4 adventni svíčky z vence, a asi 6 narozeninových

Online brrr
12386 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:38

Karja My máme stromek takovou všehochuť, místo špice je taková papírová hvězda, co vyrobil starší, když mu bylo pět, pod stromkem truní jeho jen o rok mladší betlém, atd. Prostě na instáči bychom asi lajky moc nedostali.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:47

brrr my máme taky všehochuť, mám ráda skleněné ozdoby, ty kupuju výhradně české. Ale pak ty naše vyrobené hvězdy, něco dřevěného, čokoládové figurky, dáváme i lamety... Mě ty sladěné stromky nudí.

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:52

Mně se včera neupekla čtvrtina žloutkového (to se mi stalo poprvé), spálila jsem kokosky, palačinky k obědu se mi trhaly a při lepení lineckého mi jich dost prasklo

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. prosince 2023 13:54

Karja Nam proud jde ale napadlo asi 20cm. Prijedou nasi pohlidat psy a my meli dneska odjet k tchanum. Mivame normalne dva Stedre dny po sobe...no tak nevim, jestli dojedou a jestli my kdyztak odjedeme po nich . Hlasi cca 40cm a jsme na hrebeni. 
A stromecek mame letos takovy osklivy. Je to nase vysazena jedlicka, borovice maji uz asi 10m. . Ma patra tak po pul metru a zdobil hodne syn.  Takze dole plast, nahore sklenene kazda jina. Ale ja miluju ty ceske sklenene hodne barevne

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:00

Letos taky tady ještě nebyly vanoční reklamy, naposled ke takhle vzala Mrs. Caus od MS

https://twitter.com/RexChapman/status/1736791307232653367?t=oqYoTrQjMR4HzRDtow_Ohw&s=19

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:00

Já jsem pořídila obyč plastový matný kouličky potažený červenou nití, když byl syn malinkej, jako provizorium než povyroste. Už je máme šest let a nechce jiný, takže máme plastový červený, slaměný a do toho sem tam skleněnou, co si vybírá syn nebo jsme dostali. Takže tak šest koček, vlak, doubledecker. K tomu ty svíčky z tchiba na ovládání. Ale já ho mám ráda, jsem spokojená.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:09

žluťásek my odvážně věšíme celou tu dobu skleněné, letos zdobili kluci sami. 

Stromeček mám ráda sladěný, máme krémové, bílé a růžové ozdoby, dokonce ozdoby, které dělal ve školce mladší jsou v podobných tónech. Ale mezi tím je i několik pestrobarevných výrobků, s tím, že sladění nevydrží věčně jsem smířená.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:12

Karja taky jsme mívali ty řetězy a lamely a k tomu skleněné a slaměné ozdoby všech barev, navíc jsme tam vždycky chtěli dát úplně všechno, a že toho byloV pubertě jsme pak zatoužily po jednobarevném stromku a dokonce se i shodly na modro stříbrné kombinaci. To naše asi natolik šokovalo, že nám nakoupili plastové koule a řetězy v těch barvách a pár let jsme to drželi.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:14

Evaeva Naší teda pak taky trochu ladili, zmenšili stromek, tak vybrali třeba dvě barvy z vyberu:D. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:16

My mame barevnou vsehochut, letos jsme povesili opravdu uplne vsechny ozdoby co vlastnime, do posledni. A na spicce musi bejt ptak:-) 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:20

žluťásek my jsme kdysi, jako mladí mající hluboko do kapsy, koupili dvě krabičky plastových ozdob. A jak se nám dneska hodí letos, kam dosáhl, zdobil kompletně syn, těmi plastovými, a každá mu upadla minimálně třikrát, skákají jako hopíky

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:24

Z našeho stromku by vetsina tady dostala zachvat. Je plný sklenenych ozdob každý pes jiná ves. Ozdoby po mámě a tátovi, po prarodicich, několik z různých cest. Skoro ke každé můžu říct, odkud pochází. Barevná světýlka a stříbrné řetězy. A je umělý, neb živé odmítáme. Sladěné stromky mi přijdou neutulné. 

Online Jitka77
1956 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:25

711990 Pták nemá chybu!

My věšíme na špičku slaměnou hvězdu a vážu tam mašli, vršek nechávám přírodní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:29

711990 my taky věšíme všechno, co máme, ale to je akorát na náš stromek. Doma jsme toho měli tak na čtyři

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. prosince 2023 14:34

711990 ty asi nevis co je vsehochut. A to jsem tam polovinu nedala, protoze by nebylo kam

podmisku vymenim, tohle je cista improvizace