Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2024 20:47

monis my ho míváme připečené poněkud nechtěně Jako ideální představa je do zlatova

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. října 2024 20:52

Já se priznam, ze linecky moc nemusím, ale kyprici prášek mi teda přijde jako zhuverilost, vždyť to nemá bejt nakypřený, to si dejte perniky 

nejlepší cukroví jsou totiž pracny

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2024 20:56

Potrefenáhusa pracny jsem dělala předloni s dětmi, když byly nemocné. Jinak se u nás roky nedělaly. No nikdo to nejedl Jinak to bylo celkem fajn, když člověk chytl grif, takové jednoduché cukroví. A ani to nakonec se mnou nechtěly dělat.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. října 2024 20:57

Evaeva muž to taky nerad, ze je to prej suchý

ale já je miluju

moc toho nedělám, linecky, pracny, perniky a vosí hnízda 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2024 21:05

Potrefenáhusa mně by to stačilo, ještě bych škrtla ty pracny Mamka nakonec udělá x druhů, aspoň dokud spolupracoval její otrok, tak to dělala. Už se prý trochu cuká. Něco pečeme společně, něco sami, nakonec to jde "na jednu hromadu". Sní se teda všechno, i ty pracny, ale ty tenkrát došly až poslední.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:10

Diskuze o lineckým mě moc baví, a to ho ani nepeču

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:14

Lenjá ho peču jen proto, že na talíři hezky vypadá. Jinak ho nikdo kdovíjak nemusí. 

Jinak peču fakt hodně druhů, jím toho čím dál míň, ale kobylky to zvládnou, navíc Silvester, kde je cca 15 děti v pubertě. To bychom museli někdo vlastnit cukrárnu, aby se to nesnědlo. 

Perníky peču z kupovaného těsta, ta paní ho má rok od roku dražší, ale dokonalé. Jenže my toho upečeme a sníme tak 3kg ještě během adventu - děti část ke svačině, část vezmou do skoly, na Štědrý den už je nemám nikdy.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:16

continuity to sesypany cukroví na Silvestra je totiž úplně nejvíc nejlepší, zvlášť cizi

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:25

continuity Mně taky přijde estetický, na porcelánu je opravdu krásný. Tchyně peče úplně nádherný, ale obrovský kusy a to mě neláká už vůbec. Vždycky to obdivuju, každej rok si jeden kousek dám a vždycky dojdu k tomu, že našich 4-5 druhů je úplně akorát.

Potrefenáhusa Tady jsem jinej gang, já jsem nejradši, když cukroví zmizí tak 27., pak už o to nikdo nestojí. To nadšení, se kterým kamarádi otevírali na silvestrovským výletě piksly s cukrovím jsem nikdy nechápala, já na to po svátcích vůbec nemám chuť (a taky jsem fajnovka, tou dobou mi už cukroví přijde starý, nehledě na to, že ho kdekdo peče měsíc před vánocema).

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:33

Ako vás tak sledujem, tak sme asi jediná rodina, ktorá nepečie medovníčky. Kedysi sme ich piekli, ale vždy ostávali posledné, dojedali sa ešte v januári, tak ich už nepečieme.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:33

Len

Asi závisí od spolecnosti. já nikdy nepeču před Mikulášem - resp. to co se upeče zkraje prosince, se taky v prosinci sní. Třeba ty lepené a krémové věci dělám skutečně až těsně před svátky. Takové to pečení od 1. se vzalo nevím kde. I perníčky s kamoskami pečeme až někdy první/druhý prosincový víkend (a zrovna ty teda na Silvestra ještě nikdo nepřivezl). 

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 27. října 2024 21:43

continuity Od tebe bych na silvestra i linecký ochutnala!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2024 21:52

Len my pečeme po Mikuláši, před tím jen perníčky, děláme ty měknoucí. Krémové děláme akorát úly a občas košíčky. Jíme to 24.12. až 6.1., pak už je třeba jen trocha perníčků. Cizí mi moc nechutná, nejedou mi ty polévané v čokoládě, linecké je moc tlusté,... No prostě remcal

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 28. října 2024 01:31
Reakce na monis:

Za mně linecké tenčí, bez prášku, ale hlavně lehce připečené

​Ano, lehce do křupava, žádné bledule!

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 28. října 2024 01:40
Reakce na Len:

(a taky jsem fajnovka, tou dobou mi už cukroví přijde starý, nehledě na to, že ho kdekdo peče měsíc před vánocema).

​Tohle mám úplně stejně, peču až úplně na poslední chvíli a promazávám a polévám ho úplně co nejtěsněji před Štědrým dnem, aby to bylo co nejčerstvější, to měsíc staré je na mě už... staré, no. 
My teda zase nejíme cukroví před Vánoci, první si dáme opravdu až na Štědrý den. 
Jsem zvědavá, jak moc mi do tohoto systému hodí vidle školka, besídky klidně hned po Mikuláši a požadavek na "přineste krabičku cukroví", pamatuju si kolegyně v práci, jak u nich toto obvykle řešila krabička cukroví z Tesca

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 28. října 2024 06:59

Debata o lineckom je zaujímavá. Sice ho nepeciem, ale pomer 3,2,1 máme v recepte. Ono totiž, ako píše continuity , vyzerá na tanieri krásne. Pečie ho dcera.

To je ako recept na perníky, čo rodina, to iný recept, u nas napríklad struhana pomarančová kôra. Pre mňa je top vanilkové rožky a v posledných rokoch aj čokoládové crinkle.

Na vianočných prípravách je vôňa pečenia to čo vo mne vycolava ten POCIT, pecieme ten  posledný týždeň, chceme to čerstvé . Perníky ale uz od začiatku decembra, to sa vždy minie a pečieme zas .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 07:22

Myrtila dovalíš perníčky

Offline RoSa
10224 příspěvků moje polička 28. října 2024 07:28

my perníčky na Vánoce nikdy nedělali, ale matka jela vždycky v těch závodech "kdo má víc druhů cukroví", pod deset to nikdy nebylo ono je to hned: linecký, marokánky, vosí hnízda, vanilkový rohlíčky, pracny, slepovaný ořechy, koule (tak 3 různý druhy min.), pusinky, ořechový košíčky, laskonky, kandovaný pomeranč v čokoládě...

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 28. října 2024 07:39

Evaeva Z toho tesca

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 08:16

Myrtila my děláme ty měknoucí, takže ty se musí na toho Mikuláše nejpozději