Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 28. října 2024 08:23

Evaeva My děláme podle receptu hned měkké, nicméně v mém podání pár dní na změknutí potřebujou ale úplně na to stačí ten týden, kdy obvykle peču. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 08:28

Myrtila já si úplně neumím představit, že jak to stíháš. Než se to nabarví,... Perníky jsou u nás na dvě odpoledne, děláme jich teda hodně. Ale venku změknou celkem rychle, to jo. Zrovna ty vydrží, krémové cukroví samozřejmě ne.

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:26
Reakce na Evaeva:

Myrtila my děláme ty měknoucí, takže ty se musí na toho Mikuláše nejpozději 

​... já je nedělám, páč u nás jsou vždycky jen tvrdnoucí

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:28

Evaeva No, jak bych to... nebarvíme je jí je hlavně manžel, a ten to zdobení nerad. Buď zůstanou holé, nebo je promažu marmeládou a poleju čokoládou. Letos teda dám zdobení perníčků do rukou synovi, dostane barvy v tubičce a nějaké cukrové sypání a může si s nima dělat, co chce

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 28. října 2024 09:39

RoSa deset druhů je jak nic. Každý má něco oblíbené, teď něco na krásu a jsem tam ani nevím jak. Jen recepty na pracny mám tři a musím si každý rok vybrat(!)

Ale mě to nejak neobtezuje. Moc se tím ani nechlubim radši, protože se to už dnes nenosí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. října 2024 15:08

dorota ja ich pečiem len kvôli deťom, ktoré ich milujú. Inak to u nás tiež nikto neje :)

Zato linecké milujem. Našťastie ho pečie mama, tak chodím iba jesť :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 15:28

Myrtila aha, to by u nás jedli akorát děti. My je barvíme společně bílkovou polevou, to nějaký čas zabere. Na vzhledu nám nesejde, je to prostě jedna z našich tradic, ale bez polevy mi to teda nechutná.

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 28. října 2024 16:17

Evaeva No, my máme s mužem rádi takový ten kupovaný perník s marmeládou v polevě, tak proto jich vždycky část promažeme a polejeme čokoládou. Syna to baví zdobit, chuť je až druhořadá a já budu letos asi ráda, když se zabaví čímkoli, takže mu to dám plně k dispozici, ať se na tom vyřádí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. října 2024 16:22

Myrtila jo, kluci taky dostanou jeden sáček na zdobení, a zdobí dost efektivně, než namaluju perníček oni mají tak čtyři

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 28. října 2024 16:55

Kým som bývala doma, a vlastne aj ešte za bezdetna, sme piekli cca 15 druhov, teda sú v tom aj nepecene. Odkedy začal malý pomáhať, tak som kúpila linecke cesto a medovnikove a vykrajoval, ale sme to nejedli. Potom som párkrát objednala. Ale ja už nemôžem biely cukor, takže vlani som prvýkrát odkedy máme malého, normálne piekla s tým, že som dala buď kokosovy cukor alebo datlovy sirup a môj top sú vanilkove rožky. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 28. října 2024 18:51

letfenixamyslím, že Viktorka psala, že peče se xylitolem? viktorka_od splavu 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 28. října 2024 18:53

continuity ani ten mi nesedí, ale ten kokosovy môže byť. 

Offline dorota
1236 příspěvků moje polička 28. října 2024 19:53

Mrakoplas ja pečiem rada, rôzne druhy. Obyčajne mávame linecké, medvedie labky, robím aj úliky. Zvyknem vyskúšať aj niečo nové, skúšala som aj crinkles.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 28. října 2024 20:04

Myrtila perníčky děláme tak 5x do roka. Teď naposled při nemoci dětí. Mají je pak jako svačiny na výlety a tak A teda nejvíc se mi osvědčilo klasickiu bílkovou polevu nabarvit několika barvami a dát do formy na led. K tomu klasické štětce a případně sypání a je od dětí klid na dlouho. Akorát estetické to moc neni, no
A teda z asi 5 vyzkoušených receptů nám nejvíc chutnají hned měkké podle Neplechanaplechu. 

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 28. října 2024 20:25

MPLee To s polevou a štětcem vlastně připravili vloni ve školce na vánoční besídce pro rodiče s dětmi a mělo to velký úspěch, díky za připomenutí a máte je moc hezký

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 29. října 2024 11:44

MPLee a máš nějaký spešl štětce na pečivo, nebo to mažou klasikou z papírnictví? Syn rád zdobí sáčkem a docela to má už i pěkný, ale tohle by se mu asi taky líbilo

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 29. října 2024 11:52

MPLee

Já myslím, že jsou moc krásné. Estetika ať se jde vycpat, tyhle jsou daleko lepší

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. října 2024 11:56

U nas v papírnictví mají tyto lepky na adventák, cena asi 70,-  

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 29. října 2024 12:10

Kan To je pěkné.

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 29. října 2024 12:18

continuity jjs xylitolem se da pect vse krom kynuteho. ale viktorka uz nepece nic, leda kure obcas