Pro představu banánovka 2022. Později smažu.
Čas vánoční...
Kan Syn se naučil uklízet v UK, když byl na bytě s pěti dalšíma cizincema. Ale teď namouduší nevím, kdo byl na začátku větší prasátko, zda on či oni (zda vychovával nebo byl vychováván).
No nakonec bydleli všichni v perfektním pořádku a přinesl si to zpět domů (=do Čech).
Bola som dnes v DM a kopec vian.veci tam mali, či sladkých alebo dekoracii, tak som ešte do adv.kal. prikupila, aj do krabic pre seniorov
Adventní kalendář s vánočními ozdobami. Cena odpovídá ruční výrobě, nápad se mi moc líbí: Značka Koulier.
Jitka77Tak tohle je nejsmysluplnější adventní kalendář, jaký jsem viděla :)
(a nejdražší, ale je fakt krásný)
Jitka77 to je nádhera!
Jitka77 to je fakt krasa a dobry napad
Prosím poraďte, kde kromě slezské tvorby koupit na netu české foukane ozdoby? Něco jsem vygooglila, ale tady se ví všechno lip :-)
notna máme skleněné ozdoby z Irisy.
notna decor by glassor, ozdoba.cz
notna My zase z Ozdoba Dvůr Králové n. L., a teď jsem přikoupila nějakou klasiku od Kalady z Luhačovic.
notna taky vločky a figurky ze skleněných korálků na drátkách, ze Smržovky... i když bych řekla, že holky tady je dělaj hezčí ... (v nabídce maj teda i foukaný)
Když jste nacly ty korálky. Vždy si vzpomenu pozdě a už by to třeba dorazilo v půlce adventu. Co na to všechno potřebuji, aby to bylo pohodlné? Vím akorát nějaké kleště. Pošlete mě ideálně na nějaký e-shop, kde to prostě naházím do košíku. Nemám vůbec kapacitu nad tím přemýšlet, ale ta fyzická práce mě výslovně láká.
Navíc tady týden bude máma a tu by to jistě bavilo.
continuitykoupila jsem všechno na tomto eshopu
Nejjednodušší jsou hvězdy s drátěným základem,
https://www.manumi.cz/manumi-drateny-zaklad-na-vyrobu-osmicipe-vanocni-hvezdy-12-5cm
Jsou tři rozměry, ten největší je obří, hvězda je na stromek moc těžká potom. Vezmi ty dva menší rozměry, hezké hvězdy vzniknou, když navlečeš větší i menší a ve středu je spojíš.
Na smyčku na konci paprsků potřebuješ ketlovací kleště:
https://www.manumi.cz/bizuterni-ketlovaci-kleste-male-kulate
Těch základů radši víc, než jsem se naučila zakroutit těmi kleštěmi konec, pár hvězd jsem zlomila.
A pak se ještě hodí drátek, mají je tam taky, tak nějaký tenký. Pomocí drátku vytvoříš zdobení mezi těmi jednotlivými paprsky.
No a korálky podle svého výběru. Nedoporučuji ty krabičky se směsí korálků, většinou je tam malý počet od každého tvaru a barvy, takže nenajdeš ani těch 6 stejných kuliček, které na hvězdu potřebuješ.
Klidně se ptej. ![]()
continuity a tady posílám pro inspiraci, jaké korálky koupit - kromě kuliček jsou fajn oválky, kapky a tyčinky.

Pinot Noirděkuji ![]()
A zhruba jak velké ty korálky kupuješ, aby to vypadalo.dobre na těch menších základech?
Nasl jsem si tam nějaký návod, ale 18mm perle mi přijdou už dost obří.
continuity 18 mm ber, pokud bys chtěla dělat andílky. Ale to přiber ještě křidýlka a ketlovací jehly :o) Já ty hvězdy dělala ze směsy nějakých rokajlů a větších kulatých a kapkových tak do 5-6 mm v průměru.
continuity tak 3, 4, 6 mm, ty přes 1 cm jsou už veliké, používala jsem je na hlavy andělů.
Ještě jsem kupovala rokajlové, to jsou ty drobné korálky, na tu konstrukci mívají malou dírku, ale navlékám je právě na ten drátek.
continuitymatroš na anděly tam taky mají

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY