Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:25

Vzpomnela jsem si teď na jednu letitou diskuzi, kdy myslím @žluťásek

psala, ze když hledala inspiraci do adventaku na jiným diskusním fóru, jelo tam, ze děti musej kazdej den adventu vyradit jednu hračku tomu rikam teseni se na Vánoce

vzdyt ten adventak má ten nekonecnej prosinec tem dětem trochu ukrátit, ne to bejt nejakej mordor 

(u nás ho nosil Mikuláš)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:30

Potrefenáhusa u nás ho taky nosí Mikuláš

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:33

Jinak mne se ten koncept drobnejch ukolu a hádanek líbí moc (typu pošli pohled babičce apod.), ale už loni jsem si vyzkoušela, ze ten prosinec je fakt sakra dlouhej, tam jsem šla cestou drobnyho kinderbordelu, a to už nehodlam opakovat v žádným případě 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:35

Jinak já v létě namalovala dvě mapy jako cestu k pokladu (v domečku na zahradě byla schovaná Elsa od mattela) a dite o tom už půl roku mluví, teď bude mít svátek, tal se asi zmuzu na nějakou dobrodruznou cestičku zakončenou pokladem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 10:38

Potrefenáhusa my jdeme cestou sladkostí a spotřebních věcí jako fixy. Ty úkoly se u nás neosvědčily.

Ale bojovka by je určitě zaujala, ale dělat něco tady na sídlišti jsem hodně líná.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:08

Evaeva mne ty spotřební věci už prave vůbec nenapadaj

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:33

Já mám na letošek v plánu 24 vtipů na kartičkách, aby si to mohl vzít i do školy.

Loni a předloni byly šifry a rébusy, syn to má hodně rád. A v každém pytlíku k tomu předloni mini dobrota jako ovocný plátky, loni pokemoni kartička.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:39

Potrefenáhusa Jako koupit sadu 24 pastelek a každý den dávat jednu by asi neprošlo, že jo? ;o)

Offline Myrtila
5416 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:39

Potrefenáhusa Já dávám k bonbonu tetovačku nebo razítko. Tetovačky spotřebuje hned a razítka během roku vytiská, takže letos jedu stejnou sestavu, jen razítka s jinými obrázky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:10

Potrefenáhusa holkám gumičky? To neztrácíte?

U nás to řeší hlavně mamka, ale dáváme třpytivé fixy nebo lepidla, samolepky na okno, papírové washi pásky,....

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:14

Já jsem teď viděla u kamarádky fixy z pepca, byly v plastové krabičce, kratší tlusté fixy, asi 10 nebo 12 ks myslím. A z jedné strany silnější hrot, z druhé strany razítko ve stejné barvě. Jednoduché obrázky jako kytička, srdíčko, list, jahoda... Vypadaly bytelně, měly hezké barvy, prý nebyly nějak drahé. To by možná šlo rozebrat a hned je půlka kalendáře vyřešená :)

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:26

Potrefenáhusa moje máma dělala dětem takovou hru, ze do obalů z kindervajec dala nejake bonbóny a ony to hledali na terase. Milovaly to. 

To ani nemusíš nic složitého vymyslet. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:39

Letos se mi ty adventni kalendáře trochu vymkly, (na to, že prakticky celý advent budu v trapu ). 

Takže mám pro čtyři lidi pět kalendářů a ještě tady týden budou naši, tak přemýšlím na tím mixitem. Já jim vždy kupovala kafe, ale u nás by se s tím museli mlít ručně a ještě to tahat vlakem domu. 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:51

Ako vždy, máme ten latkovy, obrovský, a napĺňam ho denne, lebo doňho to nosí Mikuláš  ( moja odpoveď, keď bol 2-ročný, kto mohol vedieť, že si to bude pamätať), takže kinderbordelu kopec .

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:51

Tabea ako to prespatie dopadlo? Ako ťažký astmatik by som to nechcela.

Offline dorota
1234 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:05

Fascinuje ma, akú prácu si dáte s adventnými kalendármi. Keď som bola dieťa, občas sme mali čokoládový. Ako dospelá si kalendáre takmer nekupujem ani ich nedostávam. Asi pred dvomi rokmi som mala knižný adventný kalendár s únikovou hrou. Synovci majú max.čokoládový, teraz sa im chystám kúpiť knižný s únikovou hrou.

Offline letolet
756 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:26

continuity ten mixit dostaly holky dvakrát, vždy jeden dohromady, v době kdy už si řešily snídaně samy, takže jim přišel opravdu vhod. Nejsou v něm žádné miniatury, takže se vždy nějak podělily a žily z něj ještě v lednu.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:29

DruI žluťásek Evaeva já mám právě pocit, ze všeho máme fakt s odpuštěním tři prdele, pastelek máme asi 3 sady, jak jswm kupovala někde na dovoleny nebo jsme dostali, fixy dtto, gumicky i sponky kupuju po pytlích, máme to volne dostupný, to pro ni není žádná exotika. Razítka máme, trpytivy fixy máme....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:33

Potrefenáhusa to musí být něco ne tak obvyklého. Metalické fixy, gumička s jednorožcem, chlupatá tužka... Kluci jeden rok dostali pexeso po kartičkách. Tenkrát na to byli ještě malý, ale rozebrat stavebnici , puzzle nebo hru mi přijde fajn nápad.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:38

Fixy jsem třeba koupila v ikee takový ty velký s (pro mě) krasnejma barvama a dite nejradši kreslí s reklamníma parfemovanyma pražských služeb, který jsme dostali dvoje od příbuzný, která tam pracuje