KokoskaKorálkárna v pasáži Charitas.
Ale ten návod má mouchy.
KokoskaKorálkárna v pasáži Charitas.
Ale ten návod má mouchy.
Sweet Potato dik, aspon usetrim cas a nervy :)
Pokud jsou to pusinky,tak jsou krásné!
Garfie No tak teď je to jasná miska, ale přemýšlím, co to na ní leží?!? Další brouk v hlavě... ;)
To jsou oříšky z ginko biloba neboli jinanu dvoulaločného.
kocoureksuggy Kéž by, ale to by byly úplně mini, celý ten kapr má 13 centimetrů.
Měli i červeného, ale ten vypadl moc čínsky, tenhle je takový pěkně český. :-)
Panejo, ginko ma orisky? Vlastne me nikdy nenapadlo, ze ma a jaky plody
moora Jo, plody vypadají trochu jako špendlíky, padají na zem a smrdí a je tím zamořená půlka Jokohamy. ![]()
Ale ty oříšky se pak pečou a chtunají trochu jako pečené kaštany. (foto z netu)

Garfie v Dejvicích je těch stromů spousta a všude jsou popadaný ty hnusný velký rozplizlý koule. Takže uvnitř je něco dobrýho, jo? ![]()
Garfie ha, vydam se na lov orisku. Strycek google tvrdi, ze kolikrat vydrzi na strome i po opadani listu, az do prosince.
Garfie to je jedlé??? A teda pojdem to do sadu pozrieť.
Garfie Páni, nikdy mne nenapadlo zamyslet se, jak se gingko rozmnožuje. Asi jsem si představivala nějaké nenápadné šištičky.
žluťásek Haha, takže přesně víš o jakém zamoření mluvím! ![]()
moora Janulik03 Ony jsou trochu hořké, ale právě to pečení jim prospívá, zkuste si na netu najít nějaké recepty. Mně se moc nepovedly, jím je jen já, ale dávala mi loni kamarádka a ty byly super, musím se jí příležitostně zeptat, jak je upravuje.
Sweet Potato Taky jsem byla překvapená, ale poprvé jsem se s nimi setkala v Japonsku už před mnoha lety.
Chcete vědět další příběh mých vánočních světýlek?
Dokončení příběhu barevné diskotéty:
Vlítla jsem do obchodu a pečlivě vybrala jednobarevná, měla jsem na výběr ze dvou variant - 320 světýlek (jako u té barevné verze) a 400 světýlek, ohó, jasně že 400, potřebuju přece omotat tu besídku a zbyde i na okna! Doma jsem je ještě před vyndáním z krabice vyzkoušela do elektriky, super, svítěj krásně. Drahý mezitím odmotal tu barevnou hrůzu, přinesl štafle a chystal se na namotávání náhrady. Tak nenene vážení, těch 400 světýlek není na dlouhém řetězu, ale na asi 4 metrovém, chundelatém.
Vzdávám to, řetěz zavěšujeme jen jako girlandu nad vchod. Popínavá růže a oblouková besídka budou letos potmě. Přežila jsem.
A ještě jedna světelná aneknota:
Instalovali jsme předevčírem večer řetěz zlatých svítících kouliček na stůl, včera večer jsme je hned po příchodu chtěli rozsvítit:
Mě se letos fakt daří ![]()
Edit: Myslím, že vím, kdo je ten "elektrikář"

andulka01 normálně jsem čekala, že napíšeš, že jste odinstalovali a pak zjistili, že to šlo nějakým spínačem nastavit tak, aby byly buď barevný, nebo bílý. ![]()
Dobře, žes přežila a můžeš začít objednávat světlo na další rok. ![]()
andulka01 letos u nás proběhla stejná nehoda. Věšela jsem svítící hvězdy na okno. Chlupatec mi asistoval u nohy. Když jsem chtěla zapnout do zásuvky, zjistila jsem, že svítit už nebudeme. Naštěstí se to stalo před půlnocí, takže druhý den v Alzaboxu čekaly nové. Ty zatím svítí.
andulka01 Promiň, ale...![]()
andulka01 elektrikář se tváří velice pobaveně, ale asi bych ho přetrhla ![]()
Tabea nic nebude! Dokud tohle bude fungovat, nekupuju nic! ![]()
Malvin u nás se naštěstí podařilo opravit a půjdou na okno nad stůl. Oni to dělali jako koťata, myslela jsem, že už je to opustilo, ale Zrzavej evidentně ještě nedospěl ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.