Vždyť pracinky se tak nádherně rozleží, pak se úplně samy rozplývají. Mňam.
Čas vánoční...
oltejá vůbec nedávám krémy, nemám ráda ani krémové dorty, nic. Takže pro mě je představa lepení pracen úplně mimo. Návic, ty pracny jsou z těch větších druhů cukroví, když se ještě dve zlepi a přidá se k tomu krém, je to už pro mě neúnosně velké.
continuity presne, navrch jsou plny ořechů a voní úplně nejlíp z celyho cukroví
oltejá vůbec nedávám krémy, nemám ráda ani krémové dorty, nic. Takže pro mě je představa lepení pracen úplně mimo. Návic, ty pracny jsou z těch větších druhů cukroví, když se ještě dve zlepi a přidá se k tomu krém, je to už pro mě neúnosně velké.
krémové dorty nejím, na pracny jsou různě velké formičky, používám malé, ale jo, nikomu to nenutím![]()
Chystám sa piecť a nepiect budúci víkend, ak nepadnem chorobou, aktuálne chýba kvantum kolegov, zastupujeme všetci, čo sme ešte zostali, čo sa nerovna že sme aj zdraví. Plus na mňa to dieťa nezbedne už týždeň kašle, doslova. V pláne mám vanilkové rožteky a šuhajdy. A možno linecke.
Brat poslal fotky, už má medovniky a medvedie labky, tie sú jeho milované, plus obrovskú kopu snehu v Zakopanom

letfenixa medvedie labky bych si taky dala...ale pracny, to není nic pro mě ![]()
olte to bych radsi pekla rovnou plněné ořechy, tam to plnění dává trochu smysl
My jsme pekly malinové stromečky podle kuchařky pro dceru. Nedělejte to. Je to vzhledově to nejhnusnější cukrovi, co jsem kdy upekla a chuťově taky. Jak je to z těch malin, je to narůžovělé, že to vypadá jak nějaké upečené salámy, do toho jsem úplně nepromlela mandle, takže jsou tam bike kousky jak špeku. Vlastně to vypadá jak takové ty domácí psí pamlsky:D
Promiň! Zkoušet to nebudu, mně to ovocné cukroví nějak vůbec nejede, jsem asi konzerva, ale citronová hnízda a maliny do všeho mě vůbec nelákají. Ale díky za varování, úplně ty gothaje vidím! ![]()
olte A nejsou to spíš takové jakože rohlíčky, prostě jiný recept než klasická ořechová pracna? To dělá moje mamka. Ja taky nám v plánu takový recept na kokosové ořechy, formiček mám málo, tak to budu dávat do pracnovych, ale já mám fakt úplně pidi ty pracbive formy.
Pinot Noir Jo, podle mě ona musí promazavat komentare, podle mě se to nemohlo povest vůbec nikomu. I tam byl jeden komentář, že se něčí manžel ptal, co to je za mini sekanou. Chutná to taky hnusne, je to dost kyselý, ale dávám tomu šanci, že se to rozlezí, pak se to lepí bílým čokoládovým sladkým krémem, aby se to vyvážilo. No takovej kekel nikdo mít nebude, tím zabodujeme.
Karja prosím te, ta vánoční kuchařka pro dceru je hrozne moc pitomá, ty recepty vubec nefungujou, ja mam u kazdyho receptu nejakou poznámku, vybrat jinej krém, vybrat jiny těsto, hnízda podle cuketky, pracny podle pinot tchyne, ořechy podle ounz....jedině ty perníky bezchybně fungujou
tu klasickou kuchařku mam rada, ale ta vánoční stojí za pendrek
Karja cukroví salámek neznáš?
Karja jo to je z těch mrazem sušenejch, co? drahý jak čert a ještě to pak vypadá jak salám?
já tyhle moderní vyfikundace taky nemusim, zlatá klasika!
Pinot Noir pro mě je ovocné cukroví i linecké
Já se letos chystám na dvoje malinové, vyloženě se těším na tu kyselou chuť. I perníčky mi mnohem víc chutnají s tou citronovou bílkovou polevou. Mně vůbec neužije na ta cukroví máčené v čokoládě, z krémových jen úly. Taková ty slepené linecká kolečka s čokoládou polevou a oříškem navrch, ti vůbec nechápu, proč dělat ![]()
Potrefenáhusa ale kokosky podle ní jsou hodně jedlý.
Evaeva tak to mám úplně naopak ![]()
Evaeva to dělá mamka, čínský salám. To je moc dobre;-).
RoSa Ano, ano, tak někdo se učí celej život!
Potrefenáhusa Ja už na to kašlu, já to cukroví fakt nerada dělám, přemohla jsem se kvůli holkám, pro který to byl asi nejlepší víkend. Veškerá negativní energie moje do toho vysledku asi vlezla. Ani naše kočka to nevožrala a to je co říct. Už dělám jen perníčky, a pak ty ořechy, protože to baví holky mačkat do toho;-)
EvaevaJá ještě dělala malinové pracny dle maršálka. Ale nemám je ještě obalené, to není tak hrozný, to je takový normální, ale není to tak moc cítít ani to nemá tu extra barvu.
Pinot NoirJá jsem taky na klasiku a nejlíp na návštěvě:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY