Mhajaké skvrny zas? ![]()
Čas vánoční...
Me to nesedlo, ale já moc nemusím ty krémy. Já bych byla spokojená s pracnami a vanilkovými rohliky
Ráda. To je moje rodinné stříbro. Nejedla jsem lepší cukroví
Těsto:
0,5kg hladké mouky150g ořechů100g dětských piškotů250g cukru moučky400g tukucitr. kůra
Krém:
250g másla2 lžíce rumu (nikdy tak málo nedala...)200g cukru
Kaše do krému:
1/4l mléka2 lžíce hrubé moukyVanilkový Cukrmleté ořechy
ořechy a piškoty nastrouhat, vše zpracovat do těsta, plnit do formiček, upéci.
Krém utřít
Kaši svařit a vychladlou vmíchat do krému
Letos jsem prvně dělala v silikonové formě a už nikdy nebudu dělat jinak. Naprosto skvěle se s ní pracuje.
continuity aha, tak to ne, ty jsem nedělala, to byl jinej recept... ale třeba někdo zkusí
Sweet Potato pracny jsou nejvíc nejlepší cukroví (ale taky je moc neumím)
Sweet Potato u nás jede půlka rodiny v medu a karamelu, tak to fakt sedlo. Ale nikdy jsem tam nedala ten cukr a ani to dělat nebudu.
tak to by vám mohly chutnat ty lotuskový koule, kamarádka dotáhla domu cukroví, co jsme ve čtvrtek dělaly, a prej zvítězily!! tak nebyl to fér souboj, zapomněla u mě vosí hnízda (ty by to vyhrály!), takže soutěžily jen vanilkový rohlíčky, linecký a tyhle koule
Ja mam vosí hnízda pro muže, ale je to fakt na to to prokládat zakousnutím do štangle uheráku

Potrefenáhusa žejo? my měli v práci vánoční snídani v hotelový škole, udělali krásný cukroví, dorty, věnečky... a první sežraný byly kanapky s uherákem a sýrovou roládou!
RoSa nejlepsi!
U nás je nejžádanější cukroví chlebíček. ![]()
RoSakdyž já už mám nepečeného cukroví asi šest druhů, další fakt přidávat nepotřebuji. ![]()
Na pracnovy drama mam zadelano ja, protoze jsem tam vrazila o 2 vejce vic a zapomnela dat orechy. Orechy jsem teda dodala dodatecne, ale furt to testo tece
Hele, vy jste všechny tak nějak napřed... jsem se musela ujistit, že tato neděle není ta před Štědrým dnem. ![]()
Nikdy jsem nepochopila oblibu pracen. Vloni jsme dostali krabičku od sousedky a když se jimi nabírala šlehačka z misky, daly se jíst.![]()
Já mám nyní v lednici těsta na troje vosí hnízda - klasika, citronová a malinová. A ještě lotuskove koule.
Teď dodělám marcipánový kolečka.
Za týden budu zdobit plněné rohlíčky, ale dávám jen máslový krém, žádný pudink ani mouku.
Prosím neznepokojuj se, s velkou pravděpodobností tam škrkny nemáš, aspoň Denní věštec neinformoval o velkém zamoření.
Malvin mohla bys prosím trochu rozvést tu myšlenku o citronovych vosich hnizdech? Popř. Obrázek atd.? Děkuji.
Pracky taky nevedeme, u nás se nejí ani na návštěvě. Nevím proč.
Mhastačí si do googlu hodit citronová vosí hnízda a vyjede ti plno receptů s fotkami. Já si vždy několik receptů přečtu a peču. Letos to byly rozmixovane piškoty, cukr moučka, Lemon curd od MarksandSpencera, citronová šťáva, maslo. A krém bude máslový s Lemon curd. Vloni jsem do těsta i krému přidávala limoncello, které letos nemám.
Ujišťuji te,že napřed nejsem. Mám dvě várky vanilkových rohlíku, ze kterých jedna padne za vlast tento týden, jedny pracny, polotovar na Ischelske a ty medovnikove koule. Vzhledem k tomu, že o víkendu nejsme doma, času mi moc nezbývá. Jo a teď jsem si uprazila mandle na mandlové koule z ovesných vloček. Muž měl že samosky přinést maliny mrazem sušené a dotáhl mražené. ![]()
Prosím neznepokojuj se, s velkou pravděpodobností tam škrkny nemáš, aspoň Denní věštec neinformoval o velkém zamoření.
![]()
Nikdy jsem nepochopila oblibu pracen. Vloni jsme dostali krabičku od sousedky a když se jimi nabírala šlehačka z misky, daly se jíst.
Tak pracny dělám jedině slepené krémem a konce namočené v čokoládě. Oblibu suchých taky nechápu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY