Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:15

barbucha no někdo to dělat musí. My se taky celkem střídáme, ale otravuje nás to oba.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:19

continuity me to teda nebavi a nebavilo ani jako malou. Neobvykla jidla u nas nebodujou, dokonce ani ruzne koreni neni dobre prijimano. Takze tim min je to zabava.

barbucha no ja uz stareho psa novym kouskum nenaucim. Moji potomci umi varit oba, jejich protejsky taky, takze dobry. A o maly Karjovy strach nemam, ale muze prijit takove nejake obdobi, kdy se proste musi.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:23

Kokoska no to je jiná, když tě to nebaví vůbec. Ale u mě to bavení příliš nekoreluje s frekvencí, dokonce bych řekla, že je pro mě jednodušší vařit často než zřídka.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:24
Reakce na continuity:

barbucha u nás taťka tu plotnu hlavně uklízí, pro mě ideální stav.

Ještě kafe mi dělá. 

​Hehe, kafe mi dělal každý ráno, když jsem vstávala do práce... budu mu muset najít jinou prospěšnou činnost Ale uklízíme po sobě každej sám, prostě ten kdo vaří, nezanechává stopy... 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:26

barbucha snad nechceš přestat pít kafe?

Může ti ho dělat dál. 

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:33

continuity hlavne me nebavi porad vymyslet, co varit, aby to nebylo furt stejny a nemusela jsem u toho travit pul dne. A taky to, ze clovek se s tim matla, behem chvilky se to sezere a zitra repete. No proste ty domaci prace nejsou pro me uspokojive straveny cas.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:33

Kokoska 

Mě to baví, když mam chuť. I různý nový jídla. Vlastně dneska jsem dělala novej model někde zahlídnutej, řeckou polívku z cizrny... novinka byla že tam vymačkáš celej citrón - a dobrý to bylo!

A když si netroufnu na nějakou exotiku - například čínu nejsem schopná kloudně udělat, nebo slušnou pizzu - tak to radši objednám hotový win-win

Bohajeho, jsem si teď ale uvědomila co mě čeká za tortůru u plotny, stopadesát kilo řízků, nějaký velryby k tomu... tuna salátu... doufám, že se mi bude chtít, jinak vidim vánoce jako velký špatný!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:37

Kokoska přesně! Před dětmi jsem taky nabyla bůhví jaký kuchař, ale docela mně bavilo o víkendu zkoušet nové recepty. Teď na to není energie, čas, nikdo to nebude jíst a ta každodenní nutnost mně úplně udolala. A to muž taky uvaří, ale taky jen z nutnosti.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:39

barbucha hele, bacha na to, babicka doma v duchodu, ta jiste bude mit spoustu casu plnit kastrulky!

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:39
Reakce na continuity:

barbucha snad nechceš přestat pít kafe?

Může ti ho dělat dál. 

​Ale už snad ne v půl sedmý ráno

Teď se těším, že - jako každoročně - využiju milostpána ku pomoci aspoň při bramborovým salátu. Připraví veškerý suroviny a já přispěju tou nejdůležitější prací, to jest ochucením. Pojali jsme to už před lety jako večírek: než se uvařej brambory máme v sobě pár skleniček... než se salát dodělá je skleniček o něco víc... a někdy druhej den chodíme a ochutnáváme, jestli jsme tam vlastně dali úplně všechno co je potřeba

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:42
Reakce na Kokoska:

barbucha hele, bacha na to, babicka doma v duchodu, ta jiste bude mit spoustu casu plnit kastrulky!

​Změna je život brouku. Plnila kastrůlky doteď -  teď budou kastrůlky plnit jí, bezmocný důchodkyni!

(ano, už se připravuju na hlad )

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:43

Evaeva me docela bavi peceni, taky to neni denne, ze.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:43

barbucha dobra strategie

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:49
Reakce na Karja:

Evaeva Jako holky dost varej naše no..ale teď mi to přijde dost k neuzitku, když se všude motaj a ještě si vzdycky v duchu říkám, že pak budou akorát někomu denně vyvarovat jak pitomý (jak já):D:D. 

​Ale ještě předtím z toho budeš profitovat ty, když ti budou vařit. Doporučuju to podporovat :-)

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:54

barbuchavelryby pečeme v troubě. 

Ale když jsme u toho, potřebuji toho kapra hodně. Bude nas 12 a půlka se těší, jak si dá 25. k snídani studeného. 

Rybáři me přesvědčovali,že jsou lepší ty velcí. Doteď jsem měla za to, je ty menší kusy jsou méně bahnité. (Mlíčí ani jikry nechci, bude halászlé, naší tu rybí polévku moc nemusí a ty vnitřnosti tuplem). Takže radši dvě velryby nebo tři menší?

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 22:02

continuity 

My kapra vůbec neděláme Teda kvůli milostpánovi jsem se pokoušela o kapří hranolky párkrát, ale řešila jsem to kapřími filety.

Asi bych byla pro ty menší, o obří bahňáky nikdo nestojí.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 22:09

continuity muz kupuje vzdycky tak do tri kil, spis 2,5.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 22:14

continuity chtěj je udat Naši vždycky kupovali co nejmenší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 22:15

Kokoska jo, pečení je dobrý. Už jen to, že je to dobrovolné, buchta být nemusí. Ale to dělám ráda, i když ne moc často (pak to totiž sežeru ), teď pár cukroví, ty dorty, občas buchta 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 22:20

continuity ja kupuji jen 2,5-3 kg kapry (namáčím v mléce)