Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 07:21

Garfie jo, ten stromek už tu byl, ale vždycky mě rozesměje. Nejen elf, to pometlo nahoře je fakt boží. A fascinuje mě velikost ozdob, ty cupcaky velikosti kýblu...

Pět krabic - věřím, že to byly velké krabice!

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 08:27

Garfie ten stromeček vypadá trochu jako ananas

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 09:01

Na večirku s Fleur jsem nebyla, jaké tam kdo měl kostýmy jsem neviděla, abych mohla posoudit, zda to opravdu byly nebo nebyly maškary, jak píše, ale to mi nebrání ji urazit. Zřejmě jenom proto, že si dovolila tady svěřit s pocity, že se cítila dobře ve své volbě nepodlehnout tlaku na vánoční kostým i když zároveň splnila dresscode a nesdílí nadšení pro kostýmy skřítků a sobů na břiše /to jediné o večírku my tady víme, jestli si to pamatuju dobře/. Tohle mě tu pořád dokáže překvapit.

A to předjímám, že asi je tady považováno za hanlivé to slovo maškara. I když jsem si teda do teď myslela, že maškara je označení pro masku, kde jde o vtip, recesi apod. Tam převlek za soba nebo skřítka zahrnuju.

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 09:15

Garfie Strom je dokonalej! Domů bych si ho nedala ani zanic, ale na návštěvě bych ho potkala ráda. K těm evropským a americkým Vánocům... Myslíš, že se to nestírá ten rozdíl? Že ještě nějak jde vyjádřit ty evroopské? My jsme teď měli návštěvu ze států. Oni byli v Evropě poprvé a prvotní dojem říkali, jak máme ty Vánoce podobné. Mysleli si, že máme taky santu. Když jsme jim povídali, jaké jsou naše tradiční Vánoce, tak pak zase nechápali, proč máme všude ty čepice. A sobi jim tak nešli do hlavy

Online olte
764 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 09:26

notna souhlasim s tebou, Fleur příspěvek mi urážlivý nepřišel, reakce některých mi přišly přehnané....asi zase budu za tleskanku

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 09:49

olte Minimálně tvoje reakce dává pocit mně, že tady nejsem jediná Majka z Gurunu Takže dík!

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 10:37

Garfie ..."rovnou to vzdej"... ty mě vždycky něčím dostaneš.

Ale zase abychom byly spravedlivé - jedná se přece o jinou kulturu. Podobně se musejí chechat Japonci, když třeba vidí Evropany v parku máchat rukama v předstírání, že cvičí taichi.

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 10:47
Reakce na Fleur:

Jitka77 Chystala bys něco dobrého na oslavu zimního slunovratu .

​Na jídlo je spoleh, to u oslav všeho druhu figuruje napříč kulturami. Tekla by nejspíš tak medovina...

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 11:22

notna taky s tebou souhlasím. V příspěvku Fleur vidím lehkou nadsázku, ne vyvyšování. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 17:55

Garfie 

Ten stromek je tak blbej, až je skoro dobrej

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 18:47

Máme prvé koláčiky! Linecke. Dieťa napieklo na krúžku

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 19:24

letfenixaminulý týden přinesla dcera z vaření řízek se salátem. Tak to se mi na homeofficu líbilo, to by mohli hlavní chod vařit každý týden:D. Navrch to bylo teda velice chutne ten salát;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 19:46

letfenixa Karja tohle vypadá na hodně užitečný kroužek Snad to mladšího nepřestane bavit než doroste (tady je vaření asi od sedmi, to už má za pár )

Online Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 20:52

Pochlubim se cizim perim - pernicky od segry

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 20:55

Evaeva Jako holky dost varej naše no..ale teď mi to přijde dost k neuzitku, když se všude motaj a ještě si vzdycky v duchu říkám, že pak budou akorát někomu denně vyvarovat jak pitomý (jak já):D:D. 

Online Kokoska
35138 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:01

Karja ono je to nadseni prejde, pokud jednou opravdu budou muset vyvarovat.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:12

Karja Kokoska 

Jak jako že by musely vyvařovat?! Hele zřítelnice vaří ráda od malička (kriste, toho bordelu co dřív nadělala vždycky!), vaří i peče a fakt moc dobře... ale vůbec nepočítá s tím že by to snad byla její povinnost. Prostě se domluvěj, že jeden den vaří večeři ona, druhej den taťka... (třetí den sambice ) a tak dokola, ovšem když se někomu chce (a může)!

Přitáhněte i taťky k tý plotně, ať maj holky dobrej příklad!

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:12

Kokoska tohle těžko říct, někoho to baví. během Covidu jsem vařila denně a bavilo mě to dost, jak konečně došlo i na méně obvyklá jídla. 

Teď balím k segre a netěším se ani tak na Štědrý večer, ale na ty všechny přípravy a vaření předtím. A že to bude několik dní jidlo pro 12 lidí.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:13

barbucha u nás taťka tu plotnu hlavně uklízí, pro mě ideální stav.

Ještě kafe mi dělá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 21:14

Karja jeho to právě taky baví a docela bych řekla, že k užitku to být začíná