Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:07

continuity to mi nedoslo, ze uz vetsina lidi asi moc veci na baterky nema. My jak mame male dite, tak baterky jsou stale v kurzu, od vlacku po lezouci panenku, takze ty nabijeci se porad toci.

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:15

Nemáte prosím někdo tip na nějakou hezkou adventní akci v Praze příští víkend? Budeme bez muže i bez psa, tak bych vzala děcka někam ven.

Offline slniecko admin
19634 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:19
Reakce na barbucha:

​Proboha proč?

Mě by nikdy nenapadlo pořizovat hrnky nebo talíře se sněhulákama a podobným roztodivným zdobením... naopak na vánoce vytahuju servis po babičce (vypadá skoro jak jeden od Leander co tady zmínila dzizisketa ), je to kostní porcelán téměř průhlednej, tenoučkej a kvůli tomu a tý platině nesmí do myčky, tak se ho bojím běžně používat... ale vždycky se na něj těším, jak budeme luxusně stolovat

​Lebo som asi sentimentalna makkota .

Ja predsa netvrdim, ze je to povinnost, konieckoncov sama mam vianocne co sa porcelanu tyka len dve espresso salky, ale proste .

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:22

dzizisketa v neděli se u nás ve Kbelích rozsvěcuje strom, bude velký ohňostroj, hudba, bývají tam i nějaké drobné atrakce, jídlo, svařáky... Ale bývá to dost masovka. Ale zase hned u vlakové zastávky. Rozsvícení bude v 17 hodin, ohňostroj hned po něm.  

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:26

dzizisketapříští týden se rozsvícejí Vánoční stromečky po Praze (teď nemyslím někde na staromaku), jsou to takové komorní sousedské akce, nemáte něco poblíž?

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:27

Zuzuli No a u těch dětských věcí je pěkně naprd, když to má akumulátor a musíš to strčit na nabíječku, zatímco dítě si stěžuje, že chtělo jezdit s autíčkem :o) Taky máme spoustu nabíjecích baterek.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:29

Pinot Noir u nás je to hodně komorní, děti ze školy zazpívají kolegy, mají něco upečeno, je tam jeden spřátelený stánek na klobásy a v hospodě poblíž dělají svařák. Mimo sousedů tam jezdí akorát lidé, co mají ve škole děti. 

Něco mezi těmito extrémy bude možná v Řepích nebo Dejvicích. 

Těším se uz moc.

Offline notna
9525 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:35

continuity Kokoska brrr Pinot Noir Victoria Evaeva Dík za odpovědi. Jsem ráda, že nad tím nepřemýšlím jen já :-) Taky si říkám, že naše světla zase tak moc nesvítí. Na druhou stranu jako se vším, když by každý zhasl, tak už to dohromady asi udělá dost.

Ve městě nebo i u nás na ulici, kde je uliční osvětlení, není ta výzdoba poznat, že najednou by bylo víc světla. Ale při umístění do zahrady nebo směrem, kde není uliční osvětlení, najednou i ta malá světýlka ten prostor rozsvítí. Ten řetěž, který čeká na pověšení nebo vrácení, byl plánovaný směrem do zahrady, abych při práci v kuchyni nečučela do tmy. Proto taky tak váhám...

Zuzuli Tak to je dobrý cirkus! Přiznám se, že kdyby mi něco blikalo do oken, snažila bych se s provozovatelem domluvit, ať to vypne. Díky Bohu za příčetné sousedy!

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:38

A zrovna má dr. Knězková kód na nějaká světýlka bez modrého světla

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:49

Mne ten svetelný smog tak nepríde, ono je to tým že bývam na dedine a pracujem v malom okresnom mestečku.

Keď idem večer domov, ľudia majú ešte jesennú výzdobu, Mesto svieti iba pouličnými lampami.

Ale Vianoce sú už nás krásne, keď vyjdem z mesta, prevažná väčšina svieti teplými svetielkami, je to krásne.

U nás donedávna nebolo ani pouličné svietidlo, tak tie svetielka dodali pocit bezpečia 

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 12:50

continuity u nás to bývá velké, když byli kluci menší, bála jsem se leckdy, že se mi tam ztratí v davu. Myslím, že v těch opravdu městských částech to paradoxně může být komornější, protože spousta lidí tyhle akce vynechá, jde do vedlejší části, jiný víkend atd. Ale tady je to takové vesnické, na tyhle akce jdou prostě skoro všichni. Jsme vesnice, ale obří. Letos už se bude strom rozsvěcovat dokonce na dvou místech, protože se to tu tak moc rozrostlo. 

Online barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:21
Reakce na letolet:

barbucha mám po babičce tento průsvitný porcelán s platinovym proužkem jako kávový servis a piju z něj pouze večerní kafe, z ničeho jiného mi už vecer nechutná. A dávám ho teda i do myčky na samostatnou poličku, aby se s ničím jiným při mytí neťukl a i proužky stále drží. 

​Kávový ani čajový hrnky už nemám a tak se bojím abych nezničila další díly. Nebo milostpán, ten je doslova jak slon v porcelánu

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:22

Pinot Noirmy jsme vesnice, ale malinká (6-7 tisíc obyvatel). U nás, když je na nějaké akci hodně lidí, tak jde o menší stovky a většinu znám alespoň od vidění. muž zná všechny, on je takový kumunitni typ a když náhodou ne, běží se seznámit.   

Offline Jitka77
1956 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:22

notna Však to nemusí být zapnuté pořád. Když svítíš v místnosti, nějaké světlo do zahrady taky jde. Nechystáš se pořádat laserovou show v temném lese...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:32

Pinot Noir já mám taky radši bílé. Blikání nedej bože barevně ne. To si vždycky říkám, jak za tím ty lidi můžou žít Zuzuli

Online barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:34

Victoria Zuzuli 

Příliš obalený domy, nedejbože blikající, to mě taky nebere. Nemluvě o Santovi šplhajícím na komín nebo jelínkách na trávníku

Ale moc se mi líběj všudypřítomný světla ve Švédsku, tam tolik takový zhůvěřilosti nepěstujou, jen prostě svítěj (včetně lampiček v oknech, to už jsem se taky naučila ) a mně se to zdá velmi příjemný, když nastane tma... navíc u nás je tak mizerný veřejný osvětlení že bych to ráda viděla na každým baráku. 

Solární lampiony pravda teď nevydrží celou noc, ale než jdu spát tak určitě... a světelnej řetěz (do el. zásuvky, nesnáším pořád měnit/vyhazovat baterie) s teplým žlutým světlem kolem zábradlí dávám posledních pár let taky. Doma teda jen svíčky, ty mám všude... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:35

Zuzuli baterek není nikdy dost nabíjecí tužkové mi nevadí, ale tvl my potřebujeme i x typů těch knoflíkových. Kdyby aspoň byly všude stejný 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:36

Evaeva a ta potřebná stejně nikdy není v zásobě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:37

Mohučanka přesně!!!

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:40
Reakce na Jitka77:

Sweet Potato Myslíš třeba Santu v životní velikosti slaňujícího z komína?

​Eeee, asi myslím takovej domáčtejší kýč, malej, ale náš

I když sobík by se u nás taky našel.