Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 13:55

Evaeva axioma predelala ty sve zvukove knizky na tuzkovky, ale my meli jeste ty na knoflikove. Si pamatuju, jak jsem za lockdownu shanela ty konkretni do knizky a jikde je nemeli

DruI timhle nas doma stve hlavne albuli tuzka. Proste v prubehu vypraveni zahlasi, ze je baterie vybita a vypne se. Kdyby aspon treba nejak blikala, kdyz ma slabou baterku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:04

dzizisketa příští víkend začíná adventní putování pražským hradem. Loni se nám to líbilo. Možná by příští víkend mohli rozsvěcet strom, ale to nevím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:06

Zuzuli všechny naše zvukové a hudební knížky jsou na knoflíkové no. A že jich nemáme málo.

Ta tužka je pitomá, že nefunguje při nabíjení. Já mám pocit, že nějak ubývá podsvícení toho zapínacího kolečka Ale nikdy jsem to nezkoumala. My máme teda tu starší verzi.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:28

Jak přesně nevím, jaké baterie má ta albituzka, ale pro akumulátorové články obecně platí, že je lepší je dobíjet z 30-50% kapacity než z nuly. 

Takže až si dítě dohraje nebo jde spát, když si hrálo půlku odpoledne, nebo je to druhý třetí den (netuším jak dlouho vám obvykle vydrží), tak strčit do nabíječky a po dobití vyndat (neustále udržování v nabitém stavu vadí taky, pokud si to zařízení neumí řídit (což Albi tužka pravděpodobně neumí.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:34

continuity tak to je taková teorie. Já se taky snažím ji dávat nabít, když si s ní přes den hráli. Ale zelený strom praxe, častěji to nevyjde než vyjde

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:38

Evaeva já jsem myslela, že je necháváte vybít schválně, protože u těch starších baterií se to doporučovalo. 

S domácí logistikou nepomůžu. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:44

continuity Děvče ty máš teda nereálné požadavky na neorganizované matky Já si občas když jdu spát vzpomenu, že jsem se zapomněla navečeřet, že bych si vzpomněla, že mám dát nějakou hračku preventivně na nabíječku, to je utopie. Ale tak, kdyby si s něčím, co potřebuje nabíjet hráli pravidelně každý den, tak to tak asi dělám, ale ti naši si se vším hrajou nárazově jednou za čas.

Offline Jitka77
1956 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:53

Sweet Potato Kéž sobík letos doveze pravou vánoční náladu...

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 14:59

DruI ja jsem hlídala věci, které generovali větší nepohodu. Diskuze začla nespokojenými dětma, pokud jsou nespokojene jen trochu, tak to asi vážně není důležité. 

Zapomenout se najíst u me nehrozí, já hladová neusnu.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 15:09

notna Taky se tomu zbytečnému svícení venku vyhýbám. I když by to byla jenom kapka v moři světelného smogu, tak si říkám, že hromada kapek dá dohromady moře, a že k tomu nechci přispívat. Druhá věc jsou ty vybité baterie, co to generuje. 
I když letos přišel syn, že by chtěl hvězdu do okna, tak nevím, možná vyměknu. Máme venkovní žaluzie, takže by to svítilo stejně jenom pro nás doma (takže by zbyly jenom ty baterie).

Jinak když jsme stavěli dům a řešili elektriku, přišel muž s tím, jestli si dáme zvenku pod parapety zásuvky na vánoční výzdobu, prý mu to už několik chlapů v práci řeklo, že je pak na domě dodatečně přidělávali, tak ať na to myslíme včas, no to jsem popravdě dost koukala, taková z mého pohledu zbytečnost mě opravdu nenapadla ale tak pro někoho je to praktické, no, já jsem obecně dost nezdobící, máme jenom keramický adventní věnec a betlém, co vyřezal manžel. 

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 15:16

Evaeva 

Díky, přesně něco takového jsem měla na mysli

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 15:23

Myrtila ty led hvězdy a podobné věci nám na jedny baterky svítí třeba dvě sezóny. Nebo můžete hvězdu vyrobit z pytlíků a osvětlit takovým tím levným led drátkem, ten taky na jedny baterky svítí předlouhou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 15:25

dzizisketa rádo se stalo! Akorát u těch stromečků loni byly hodně nervózní kustodky, se třemi dětmi jsme to radši prošli jen rychle

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 15:26

continuity u nás to naštěstí až takovou nepohodu negeneruje, akorát je škoda, když si s tím zrovna začnou hrát a ono se jim to hned vybije. Zas tak často si ji neberou.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 17:02

Evaeva Jj, pokud se rozhoupu vyřeším to nějakou hvězdou s pár led světýlky na drátku. Spíš se mi ani moc nechce, tohle zdobení (nejen vánoční) mě úplně míjí. Celoročně máme na stole vázu s kyticí slaměnek, a to je pro mě celkově dostačující výzdoba (jinak je tu samozřejmě vizuálního a jiného bordelu až až)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 17:32

Myrtila mně se to líbí, ale přesně jak píšeš, těch věcí je kolem moc. Obvykle se mi po vánocích uleví, když zmizí stromek, věnec a ostatní (skromná) výzdoba. Mladší letos chodí na výtvarku, to je jeden papír A3 až A2 týdně a oba mají keramiku, takže tady ta různá výzdoba narůstá skoro geometrickou řadou. A to nás ještě příští týden čeká adventní dílna, to budou zase aspoň čtyři výrobky od každého.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 18:47

Evaeva No zrovna teď o víkendu u našich jsem si říkala, že je možná dobře, že starší netíhne k výtvarným činnostem, protože co bychom s těmi výrobky dělali, naši těmi mými mají doteď vyzdobený (nebo spíš zavalený) celý interiér stačí to, co vyprodukuje ve školce.
Na stromeček se teda těším, i je mi pak líto, když ho sklízíme, ale je to asi i tím, že tu na něj máme docela dost místa, kdybychom kvůli němu třeba museli přestěhovat část nábytku, nebo se tu jinak uskromnit, bylo by to jiné. A taky asi proto, že je to vlastně naše jediná výzdoba s tím jednoduchým adventním věncem.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 19:04

Myrtila No když máš dítě s výtvarnými sklony, tak se holt naučíš nenápadně redukovat

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 19:08

DruI Jj, to je potřeba i u těch školkových výtvorů, dostáváme jich balík každé čtvrtletí

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 19:59

Evaeva my jsme byli teď v Národním muzeu, tak nervózní personál jsem už dlouho neviděla. Nejdřív jedovatý řeči na pokladně, že chci platit malou částku kartou, pak v šatně, že nepodáváme celá rodina bundy najednou na jeden háček. Vyvrcholilo to, když jsme si ve vstupní hale sedli, že si sníme svačinu a paní nám to stopovala a po 15 minutách přišla říct, že tam sedíme už dlouho a máme pokračovat v prohlídce nebo jít pryč. Na závěr paní v suvenýrech, že nemáme sahat na vystavené hračky a znovu paní v šatně, že ji nemáme říkat číslo, protože ho vidí na lístku.