Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:01

DruI Myrtila ty školkové vyhazují sami kluci, ale z té výtvarky nosí krásné věci, starší chodil taky. Některé jsou vyloženě k zarámování. Jsou ale vesměs placaté, to se archivuje dobře. Keramika je horší, ale taky to jsou kolikrát hezké věci. Já bez jejich souhlasu nevyhodím nic, jsou to jejich věci, ale po čase putují do depozitní krabice.

Naši toho mají v bytě po nás třech taky dost, ale dochází k postupné redukci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:05

žluťásek tvl, proč?! Třeba ten čas svačiny, to by mně fakt zajímalo, jestli má oporu v návštěvním řádu.

Na tom pražském hradě jsem to docela chápala, kdyby kluci nějaký stromek omylem shodili,... Ony ani nebyly nepříjemné, ale pověsily se na nás tři a pořád "Jen koukáme" a podobné řeči. Ona je to jedna místnost, tak jsme to vzali rychleji. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:10

Evaeva No jo, když ta naše výtvarnice ještě k poznání, že některé věci je zapotřebí vyhodit, ještě nedospěla. A teda má ve zvyku si z výtvarky nosit i zbytky papírů a odstřižky, že z toho ještě doma něco vyrobí. Takže já sice souzním s myšlenkou, že dětem by se věci bez jejich vědomí vyhazovat neměly, ale vzhledem k okolnostem vyhazovat musím, protože jinak už bychom se do bytu nevešli

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:13

Evaeva byl volný vstup na 17. listopadu, asi chtěli, aby to odsejpalo? Já nevím. Přišlo mi to blbý. Všude nápisy, že občerstvit se můžete mimo expozice. A když si sedneš na chodbě, na křesla!, nikam na zem nebo parapet, tak tě ženou pryč. Přitom jsme se jen vystřídali na WC umýt ruce a sníst jídlo koupené v bistru u nich. 

Syn z toho byl tak ve stresu, že si nacpal tu koblihu až do krku a začal škytat, jak to chtěl rychle spolykat.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:16

DruI Evaeva Taky jsem si myslela, že bez souhlasu nic vyhazovat nebudu, ale syn je strašný hromadič, přesně, schovává i odstřižky, prostě všechno. Na jaře jsme mu koupili novou komodu na věci na tvoření a v létě jsem z ní vyhazovala asi 60litrový pytel papírů, letáků, výkresů a výstřižků na většině bylo pár čar nebo natisklých razítek. Ruku v ruce s tím teda šly celé vykreslené fixy a asi 40 už netisknoucích razítek. Jede na kvantitu,no

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:19

DruI oni to taky nevyhazují hned, na konci roku dostanou ty školkové věci domů, projdeme je, něco málo vyhodí rovnou. A hlavně před tím než je uklidíme, projdeme ty staré a ty vyhodí téměř všechny. Ale z té školky to jsou převážně placaté A4, ty není problém schovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:23

Myrtila no tak mladší taky schovává kde co, včetně letáků. Ale po čase se uvolí část věcí vyhodit, samozřejmě po mém dotazu. Dostal šuplíky ke stolu a mají překvapivě velkou kapacitu, musí se mu tam vejít všechno. Před tím měl obří přetékající krabici od plen Ale právě i když dneska trvá na schovaní papíru se třemi čarami, tak za měsíc už ho klidně vyhodí. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:32

Evaeva Máš uvědomělé děti! Mně tuhle dcera udělala scénu kvůli vyhozené nafukovací hračce (syn jí prostřihl, tak byla fakt na vyhození) tak jsem jí řekla, že fajn, může si ji schovat, když z pokoje vytřídí určité množství papíru. Zvládla vyřadit dva papíry. Když jsem pak o den později (a bez dětí) na protřídění nastoupila já, dalo to bez velkého rozmýšlení asi dvě papírové tašky z rohlíku. A to jsem fakt vyhazovala jen papíry, co neměly žádnou uměleckou hodnotu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:43

DruI starší už vyhazuje bez problémů, ale mladší ne. Ale je fakt, že se to zlepšuje. Ale musím vychytat správnou náladu a pak jdu fakt papír po papíru, obalu, hračce... a na každý jednotlivý kus se ptám. Plus se mi osvědčily ty šanony a depozity, za rok dva už to fakt vyhodí bez milosti 

A nemysli si, do těch šuplíků se toho vejde fakt dost,vta krabice od plen by se tam podle mě rozpustila jako nic

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:48

Evaeva Tak to syn by sám nevyhodil vůbec nic aneb DruI

Třídím teda i hračky, rozbité rovnou do koše a to, co si myslím, že už se neužije, tak do bedny do skládku. Když si dlouho nevzpomene, buď to úplně uložím, že to počká na mladšího, nebo to nějak zlikviduju. S množstvím věcí, co se na nás odevšad valí, jsem začala být dost nekompromisní. Což nás obloukem vrací k tématu Vánoc a hromad dárků

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:53

Myrtila tak jako že by sám šel a vyhodil, tak to zas neAle jemu na tom fakt záleží, to má podle mě trochu souvislost s narozením mimina. A když vidím, jak moc to nechce vyhodit, tak nemám to srdce. Moje mantra, je které jsem dospěla někdy před rokem, je, že v deseti to vyhodí ani nemrknou, a to je za chvilku

Hračky já schovávám, pokud nejsou rozbité, takže tam žádný blok nemám. Pokud si vzpomenou, tak je zase vytáhnu. Prodala jsem fakt pár věcí a to jsem si schválit nechala.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 20:58

Evaeva No jo, ale kdo to má do těch deseti let skladovat? A kde? (Hlavou mi běží 60l pytel jen domácích výtvorů každého čtvrt roku )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 21:02

Myrtila když ty papíry srovnáš na kupičku, tak to bude menší hromada Samozřejmě taky neschováváme úplně všechno, něco po čase vyhodí, ale nemůže to být druhý den no. (Ježiš teď mám chuť vám vyfotit jednu instalaci na poličce). Ono to přijde dřív než v deseti, zrovna nedávno jsme výrazně prvotřídili krabici s kinderbordelem. Ještě před rokem trvali skoro na všem, moje půlhodinivé snažení přineslo vyhození dvou věciček a najednou 90% letělo jako nic.

A nebo to před vyhozením vyfotit, můžeš mu udělat složku v počítači.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 21:16

Evaeva No, vyfocenou máme třeba sérii odpadků, co jsem jí zakázala sebrat z chodníku a odnést domů a taky to focení funguje na erární hračky na hřišti, když mají děti touhu odnést si je domu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 21:18
Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 21:33

Evaeva To leda, že bych je rovnala papír po papíru to focení taky praktikuju, nikdy se k tomu syn nevrátil, jak to zmizne z dohledu, je to navždy zapomenuto. 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 21:34
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 21:43

Myrtila no jasně, že papír po papíru Já tak rovnám i sběr. Jim to archivuju v šanonu a větší díla v deskách. Jako boty v předsíni jsou naházené přes sebe, ale výkresy máme krásně srovnané

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 21:46

Evaeva Tak sběr hodím do tašky nebo bedny a pošlapu to, ještě ho rovnat!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. listopadu 2025 22:41

Myrtila no to nikdy!