Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline monis
1614 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 08:42

Me se z vanocniho nadobi libi ta Fucikova a pak Kahler Hammershoi.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 10:35
Reakce na slniecko:

​K svadobnej a vianočnej výzdobe trochu gýča podľa mňa vyslovene patrí .

​Proboha proč?

Mě by nikdy nenapadlo pořizovat hrnky nebo talíře se sněhulákama a podobným roztodivným zdobením... naopak na vánoce vytahuju servis po babičce (vypadá skoro jak jeden od Leander co tady zmínila dzizisketa ), je to kostní porcelán téměř průhlednej, tenoučkej a kvůli tomu a tý platině nesmí do myčky, tak se ho bojím běžně používat... ale vždycky se na něj těším, jak budeme luxusně stolovat

Offline Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 11:59

Já taky nechápu zdejší oblibu přezdobených talířů.

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 13:02

Tak Betty já obecně taky ne, ale chaloupka MPLeemá výjimku , tam jim to sluší.

Offline Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 13:08

Ale jo , na chalupu dobrý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 13:48
Reakce na Pinot Noir:

Tak Betty já obecně taky ne, ale chaloupka MPLeemá výjimku , tam jim to sluší.

​plně souhlasím

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 13:49

Mne sa tie vianočné "gyce" páčia, nemám to doma, nevyuzijem to, ale je to krásne keď ma niekto taku vianočnú sériu. Prečo nie? Hoci sa to tomu, komu sa to páči. 

Offline Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 14:20

U nás chumelí.Tak nic , už prší .

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 14:33

Tak Betty u nas taky! Takze doslo na dalsi muj vanocni zvyk, ktery jsem objevila az se zivotem na horach - sirup do svaraku

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 15:04

monis Ty jsou krásný.

Offline letolet
756 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 15:15

barbucha mám po babičce tento průsvitný porcelán s platinovym proužkem jako kávový servis a piju z něj pouze večerní kafe, z ničeho jiného mi už vecer nechutná. A dávám ho teda i do myčky na samostatnou poličku, aby se s ničím jiným při mytí neťukl a i proužky stále drží. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 15:43

Ja mam tech taliru a misek s dekorem od Fucikove nekolik, ale pouzivam je jako denni stolovaci nebo spis servirovaci nadobi, pod vanocku, pod chlebicky, na cukrovi apod. Na svatecni stul davam pamatecni talire po babicce, do mycky ani mikrovlnky nesmi.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 15:47

monis mam ten levy horni a jeste jeden trochu jiny, mam je na venkove na caj nebo velkou ranni kavu s mlekem, od adventu do konce ledna, jak kdy tam zrovna jsme.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 16:03

Kokoskamně teda vůbec nenapadlo, že vy na tom někdo stoloval, nedej bože z toho podával štědrovečerní jidlo. Očividně tady ta představa panuje?

Já to používám úplně stejně, je na nich cukroví a k tomu maximálně hrnek. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 16:12

continuity a hlavne se rada koukam na ty obrazky, jsou takove echt zimni, mozna kyc, ale mile. 

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 17:11

continuity No přesně, jí se z bílýho porcelánu, kýčovitý vánoční talíře mám na cukroví. Salát bych si tam teda nedala.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 17:15

Kokoska Mám to podobně. Ale do myčky dávám všechno. Příliš dlouho jsem žila v domě plném věcí, které se nesměly používat, aby se jim něco nestalo.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 17:33

Sweet Potato kromě těchhle talířů taky, ale nejsem si jistá, co by to udělalo s tím vzorkem. Z jednoho hrnku (ne teda starožitného) mi myčka z modrých rybiček vyrobila fialové a následně průhledné růžové. Věřím, že se barvy používaly kvalitní, ale riskovat to nebudu. Je k tomu ještě kávový servis, takové krásně jednoduché šálky, žádné krouceninky, cukřenka a konvička. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 17:43

Kokoska To musí být moc krásné.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 20. listopadu 2025 17:53

My máme slavnostní sadu po mé babičce, úplně jednoduchou se zlatým proužkem, myčku by to určitě nepřežilo. Brala jsem si ji s tím, že to bude naše slavnostní vánoční sada, ale protože je potřeba mýt to v ruce, zastrčila jsem ji dost nahoru, a ještě jsem si na ni ani jednu štědrovečerní večeři nevzpomněla na cukroví máme jeden speciální talíř s červeným okrajem od nějakého místního keramika, je krásný, ale celá sada by byla kvůli své váze dost nepraktická, asi bych to musela skladovat někde ve skříňce úplně dole.