Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 17:34

Samantha Uz ne, ale myslim, ze by to nevadilo, na schodech jsme vzdycky neco meli a nikdy se nic nestalo. Ani s velkym bernakem, ani s malym voriskem, ani s detmi.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:07

Tak Betty Karja U nás v práci mají všichni zateplené papuče z obchodu ovci-veci.cz A kolega nedá dopustit na jejich fusakle.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:11

Naši dostanou lístky, do některých divadel jde koupit poukázka s trvanlivostí třeba rok, vyberou si, co budou chtít. A knihu, mamka nějake rozhovory se šlechtici a taťka, co nečte, knihu o posedech.

Muž mikinu, triko, posledního Zaklínače a nějaký spešl japonský čaj. Má 24.dvojboj Ježíšek-narozeniny.

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:05

Nechci, aby si to nekdo vzal nejak osobne, ale presne tohle je to, co me uz roky na soucasnem pojeti vanoc stve. Ta "povinnost" koupit kazdemu darek. I kdyz nic nepotrebuje a nechce, jen proto, ze se to na vanoce dela. To je opravdu esence konzumu, je to neekologicke a neekonomicke.

Ja nemam nic proti aktu obdarovani, ale jsem fakt rada, ze v rodine jsme si darky prestali davat. Darky dostavaji jen deti, a to jeste ve velmi omezenem poctu. Letos dcera dostane v souctu pet balicku, dva doma, po jednom u prarodicu a praprarodicu. Ale je to fakt osvobozujici. Uz zadne kosmeticke sady a podobne balicky, jen aby kazdy neco dostal, vymysleni buhvi ceho, jen aby dotycny neco mel pod stronkem, i kdyz nic nechce. Zadne navstevy narvanych obchodu a baliky poruznu. Jen spolecny cas a navstevy.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:12

Zuzuli Jj my jsme si dárky zrušili hodně v celé rodině, nedávám nic sestrám ani jejich dětem, ale dávám naším a tchánům, protože s nimi slavíme pod stromečkem a dětem by to bylo trochu divné, že tam nic nemají, navíc na lepším prijetj babičky a dědy z druhé strany dost intenzivně pracuju, takže gesto že k nám patří a proto mají u nas dárek snad i trochu pomůže. Jinak bych se na to vyprdla:D Fakt dělám 90procent kvůli dětem, sama bych adventní věnec taky asi nedělala půlku neděle, cukroví taky vůbec, výzdobu poloviční...dárky osekaný jak nic...Takže jednou ten vánoční čas zase celej prokalim:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:24

Zuzuli no jo, jenže fakt nemůžu nic nedat mým prarodičům, když oni sami dají každému mému dítěti několik dárků, jeden mně i mému muži... Vymluvit si to nedají. Ale žádné svíčky nebo kosmetiku nekupuju, když nevím, dám jídlo, to vždycky využití najde aspoň u někoho jinéhoI jsme v rodině zvyklý být v tomto upřímní, takže když se netrefím třeba s tričkem, dotyčný se nebojí to přiznat a obdrží účtenku k výměně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:25

Karja tak to já se naopak těším, až si adventní věnec udělám podle sebe. To teda asi bude veškerá výzdoba

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 20:46

Zuzuli taky jsme k tomuto nastavení dospěli v širší  rodině. Pro děti tři dárky doma, po jednom u prarodičů. My prarodičům dřív nějaké poukázky na masáže/koupele, teď už je symbolicky něco jedlého/pitelného.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 21:11

Evaeva no víš jak, ale budeš to mít na hodinku:D Já teda jako jsem samozřejmě ráda za všechno, jen jsem tím chtěla říct, že každé životní období vyžaduje nějaké jiné oběti a jiný počet darů;)

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 21:37

Zuzuli S tím prvním odstavcem úplně souzním a k tomu druhému bych se opravdu ráda propracovala. 
Už se nám povedlo dost osekat dary v rodině v naší generaci a trochu děti, protože se kolikrát ani nesejdeme, pokaždé je nějaká rodina nemocná, a pak si ty věci posíláme po dalších příbuzných, aby děti neměly Vánoce v únoru. 
A rodičům a babičkám dáváme vždycky fotky z uplynulého roku, k tomu tašku lahůdek a někdy něco k tomu, naši si přáli předplatné jednoho konkrétního časopisu. 
Jinak tyhle povinné dárky taky nemám ráda, hlavně pořád tak nějak vlaju mezi tím, že všichni chtějí tipy, co pro děti, mě, muže... a když to teda dost pracně vymyslím, nebo jim přenechám nějaké fakt dobré tipy, co bych jinak koupila já, tak nakonec stejně pořídí něco jiného. Což mě docela dere, ne ta jiná věc (no, někdy taky ), ale že do toho kolikrát investuju dost času a energie, která pak přijde vniveč. 

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 22:12

Myrtila Já jsem zvědavá, jak to dopadne s tchyní. Muž ji upozornil, že mám v hlavě seznam, tak jsem jí pro dítě navrhla vlčka a nějakou vkládačku (jen takhle obecně, ne konkrétní odkazy do e-shopů ). Ale prej si to stejně přebere podle sebe. Mírná nevýhoda je, že zatím nechce, abychom k ní jezdili, tak případné blikající a hrací šílenosti ani nemůžeme zanechat na místě!

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 22:24

Jinak skvělým zdrojem dárků, i drobných, je mi už pár let obchod Al-Andalous. Pro babičky se špatnými zuby to moc není, ale jinak mají skvělé věci, hlavně všechny poloslané a skořicové.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 22:32

Aranel Šílenosti se dají doma někam zastrčit to pro mě bylo takové prozření s druhým dítětem, u toho prvního jsem ty nevhodné dary pořád tak oprašovala, že to je přece od toho a toho dárce, a co když se to dítěti zalíbí až časem, nebo mě to třeba přestane štvát... no a u druhého to dost brzo třídím - ujalo se/neujalo se, vymyslel starší, jak s tím zrasit mimino, nebo zrasilo se s tím mimino samo? Štve mě to, nebo jsou do toho potřeba nesehnatelné baterie? A případně se toho zbavuju. 
Blbý téma ve vánočním vlákně, ale hrne se toho na nás tolik, že by nás ty věci brzo zavalily. Hlavně pozoruju, jak obě děti, když jsou zavalené hračkami, tak si nehrají nakonec s ničím. Nedávno jsem udělala takovou čistku, že jsem zhruba polovinu hraček odnesla do skládku, takže úplně mimo dosah, a najednou si hlavně ten starší s tím zbytkem zase začal hrát. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 22:54

Myrtila já se hraček zbavuju spíš opatrně, protože se mi kolikrát stalo, že některá věc došla uplatnění až za několik let, třeba takový dětský volant pro mimina byl u nás hrozně populární asi okolo 4 let, fakt si s tím tak vyhráli, že mně ani neštvalAle řekla bych, že je to spíš můj problém než výhoda. Ale teď jsem vytřídila asi čtyři hračky na charitu do synovi školy, dvě dala do skříně a hned se mi líp dýchá.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 22:56

Aranel výhoda tvého dítěte je ta, že se tě za týden nezeptá, kde je jeho nová vyrvál vytvářející hračka

A jinak uvidíš no. Já radím odkazy, vždycky odkazy

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 23:00

Evaeva To je pravda, nestěžuje si, že jezdícího hrajícího plastovýho krokodýla, kterýmu ze zad vyskakuje moucha (?!), necháváme u babičky

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 23:13

Evaeva Tyjo, přemýšlím, kterých 6 hraček by muselo zmizet, aby to bylo vůbec vidět leda něco o velikosti rozloženého piklerové trojúhelníku

Aranel Jj, tyhle dárky je nejlepší nechat u babičky pamatuju se, jak v podobném věku, jako máš syna, ten náš u babičky dostal elektrické auto/dinosaura, které jezdí, bliká jak diskokoule několika barvami a na střídačku vydává zvuky řvoucího tyranosaura a disko hudby jak na pouti, v podobné hlasitosti - no taky jsme ho tam nechali

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 23:17

Myrtila bylo to v obýváku, tady jsou akorát dvě knihovny a pak jeden nízký Billy na hračky. Takže když uklidíš jeden stohovací maják, tak už je to poznat Jinak je podle mě jedno, co z pokojíčku zmizí, dokud to nebudou ty tři obří krabice dupla nebo ty dvě velké krabice lega

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2025 23:21
Reakce na Myrtila:

elektrické auto/dinosaura, které jezdí, bliká jak diskokoule několika barvami a na střídačku vydává zvuky řvoucího tyranosaura a disko hudby jak na pouti, v podobné hlasitosti - no taky jsme ho tam nechali

​Tak tohle se nám nikdo neodváží darovat Ale kluci byli jednou v cirkuse s mým tátou (který nám pomalu nekoupil ani cukrovou vatu) a dotáhli takové hrající tyčky z temu, hrály šílenou "hudbu", blikaly, točily se a uprostřed bylo logo Tik toku. A muž jim to ještě opravil pájkou, pořízenou přímo kvůli tomu, tvl proč jako? A k dovršení všeho, to tchýně ještě objednala synovci. To už naštěstí neobtěžovalo naší domácnost.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 05:26

Evaeva Přesně, nám jako dětem mimo narozeniny ani lízátko, ale vnoučatům pak cokoli