Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:24

Garfie jses docela blízko, jen to preramuj do toho seniora. 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:26

continuity Lurdy?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:30

Garfie jé, to mi připomnělo, jak jsme jednou mojí druhé babičce vezli z Lurd léčivou vodu. Byla věřící a dost jí to potěšilo

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:30

Evaeva Ale to je náhodou dobrej dárek

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:31

Myrtila continuity mně to naopak přijde lepší to natáhnout. Jednou jsme se s těmi prarodiči všichni sešli až někdy na konci února. A vůbec to nevadilo, aspoň toho děti neměly tolik najednou.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:32

Garfie no skoro, jedny konkrétní a žádné jiné, na 12 dní s plnou penzí, procedurami a přes Vánoce.

Nejstrasnejsi je, už teď místo těšení nadává, jak tam bude venčit psa, když je to kolem samej kopec.

Offline Tak Betty
6193 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:33

continuity Lázně, Karlovy Vary na tři měsíce ?

Bylas rychlejší. Díky 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:03

Garfie jo. Nebyl teda vánoční, byla to pozornost z cesty 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:04

U nás dárky dáváme, ale ve střízlivém množství, naštěstí. My dva doma si dáváme spíš nějakou dobrotu a max jeden dárek, nic extra drahého, aby pod stromečkem byl nějaký ten balíček a bylo se na co těšit. Pro vnoučata kupuju podle jejich přání, většinou nějaké lego nebo podobnou stavebnici, nebo knížky (jedna slečna je čtenářka na entou, ta bere knížky v jakémkoliv množství), další rád elektrotechnické stavebnice, ty menší lego apod. Pro mé dospělé děti jsou dárky od nás spíš jen taková pozornost. Za mě dárky k Vánocům patří, ale nesmí se to zvrhnout, aby se třeba babičky předháněly, kdo dá dárků víc (to nebylo u nás, ale u kamarádky, byla z toho nešťastná, protože se jí po vánocích pro tři děti sešla kupa vysloveně laciných krámů, jen aby jedna babička mohla říct já dala iks dárků a ta druhá jen ypsilon, takže já jsem lepší! Tam byly hrozné vztahy mezi těmi prarodiči, vůbec jsem to nechápala).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:04

continuitya nešlo domluvit jen nějakou spoluúčast?

Tchýně je teda dáreček

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:06

Pinot Noir ja se vymezuju proti zbytecnym darku, jen aby se neco dalo. Zvlast, pokud je to neprijemna povinnost, aby se nahodou nekdo neurazil. Pokud nekdo nakuouje rad, nebranim mu v tom

Ale dite rozhodne zkrouhnute neni, byt tech balicku neni moc. Loni mela doma taky "jen" dva darky pod stromkem, ale bylo to kolo se vsim prislusenstvim a velka krabice vysneneho lega s disney princeznami. I letos dostane presne to, co si preje, jen to jsou ty zadane dary, zadny balast okolo.

Ja sama nechci k vanocum nic. A nez dostat nejakou zbytecnost ze slusnosti, tak prosim opravdu radeji NIC. Neurazim se

Online Janulik03
20377 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:17

Ja dávam darčeky rada. Dospelým niečo praktické a niečo pre radosť, to čo viem že sa páči, ale nie zas až tak aby si sami leteli kúpiť, muž väčšinou niečo na modelovanie lietadiel, syn pracuje hodne vonku, tak dostane vyhrievanu vestu, deckam to čo si napísali a delíme do to všetci, ja si vyberám tie viac bláznivé veci, čo viem, že rodičia nekúpia, napríklad pyžamo hello Kitty vnukovi dcera na to, že veď to vyzerá hrozne, ona len čierne a sivé by najradšej a ja na to že do postele predsa .

Vieme že si chcú mladí pristaviť zimnú, záhradu (ktovie prečo?), tak tam prispejeme kúpou niečoho, ešte neviem čoho.

Proste to milujem

Online Janulik03
20377 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:20

A pre seba, som ako Karja rodičia, dať mi pobyt, alebo lístky niekam, neskacem radosťou, to si radi vyberáme sami ako termín, tak aj smer. Inak nás poteší všetko

Najviac keď zjedia všetko bez kecov

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:25

Zuzuli zrovna dětem jsem letos vymyslela tolik dárků, že mi ještě přebývají tipyale u nás se větší věci přes rok nekupují. 

Já vlastně dárky dávám ráda, ale u některých lidí je to fakt těžké něco vymyslet. A ráda dárky dostávám

Offline Tabea
8237 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:56
Reakce na Garfie:

continuity Lurdy?

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:59
Reakce na Zuzuli:

Nechci, aby si to nekdo vzal nejak osobne, ale presne tohle je to, co me uz roky na soucasnem pojeti vanoc stve. Ta "povinnost" koupit kazdemu darek. I kdyz nic nepotrebuje a nechce, jen proto, ze se to na vanoce dela. To je opravdu esence konzumu, je to neekologicke a neekonomicke.

Ja nemam nic proti aktu obdarovani, ale jsem fakt rada, ze v rodine jsme si darky prestali davat. Darky dostavaji jen deti, a to jeste ve velmi omezenem poctu. Letos dcera dostane v souctu pet balicku, dva doma, po jednom u prarodicu a praprarodicu. Ale je to fakt osvobozujici. Uz zadne kosmeticke sady a podobne balicky, jen aby kazdy neco dostal, vymysleni buhvi ceho, jen aby dotycny neco mel pod stronkem, i kdyz nic nechce. Zadne navstevy narvanych obchodu a baliky poruznu. Jen spolecny cas a navstevy.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 11:02

Ja rada darujem, aj som rada obdarovaná. Muž presne naopak, s vypätim všetkých síl kúpi každému jeden darček. Lukáško už sa za rok zmieril s tým,  že v skutočnosti darčeky nenosí Ježiško, ale tým správnym spôsobom, že mu list napísal a že niečo musíme kúpiť spolu, lebo si to musí vyskúšať. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 11:05

Dávám dárky moc ráda, ne vždy se trefím, ale většinou to klapne hezky. Teď mezi dospělými frčí Teplo babičkám, Dárek pro Putina a Kočka Šklíba, ale k tomu jim vždy dávám i něco hmatatelného - knihu, pěkný nebo funkční fusky... nic extra drahého.
Dětem v rodině já pro každé jeden dar (děti nejsou moje), ve finále sice dostanou hromady, ale tak polovina určitě tvoří praktické dárky - věci na camping, na kolo, na lyže.
A i ráda dostávám, ostatně, lahví ginu mě nikdo urazit nemůže

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 11:12

continuity tak a teraz ma fakt zaujima co to je prezradis?

Edit.az teraz vidim, ze som o stranku pozadu

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 11:35

Já dárky dávám moc ráda a myslím si, že se většinou trefim. Povinnostni dárky typu kosmetických balíčků se u nás nikdy nedávaly. Většinou mi stačí naslouchat, o čem druhý mluví, co by chtěl. Ale my jsme poměrně chudá rodina, u nás nefunguje, že něco chci, tak si to koupím a tím pádem mám vsechno a chudák příbuzní nevědí, co by mu dali. Sestrina rodina dostane letos piknikovou deku, neb v létě si ji půjčovala od mámy, že žádnou nemají a aby tam měla něco osobního, dostane ještě hezkou gumičku do vlasů a švagr figurku draka do hry. 

Za mě dárky k Vánocům patří.