Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 07:01

Zuzuli ke stejnému modelu jsme po všeobecné vzájemné dohodě dospěli i u nás. Letos žádné dárky, jenom drobnost pro miminko (který zítra budou tři měsíce ). Je to strašně úlevný!!! Když si vzpomenu na každoroční stres, tak si to letos fakt užívám! A pečení jsem už taky vypustila, budu dělat jen vánočku. Takže se na Vánoce těším

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 07:32

Myrtila takové hračky by se měly dávat na etapy - jedny Vánoce hračka, druhé Vánoce baterie

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 07:41

Myrtila oni s ním sami bývají výjimečně, ale tohle mě fakt překvapilo. Jinak naši kupují hezké dárky, radí se se mnou... To si nemůžu stěžovat.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 07:41

Skoro se to bojím napsat, ale mě to pořizování dárků fakt baví. Letos mně vyhodily z konceptu děti, ale prostě si musim jen víc věřit. když jsem se do toho položila, mám toho nakonec až moc, vše mi přijde dost dobré a další nápady mi ještě víří hlavou. 

A nejsou to takové univerzální dárky - ty jsem pro letošek k velké nelibost ségry zrušila s ultimátním argumentem, že to nemůžeme vést vlakem.

Nejlepší je teda tchýně, ta si řekla o drahý dar, který stojí několikrát víc než věci pro moji část rodiny, myslím, že jsem tolik neinvestovala ani do děti. Takže možná je lepší když nechtějí ti prarodiče nic. 

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:08

continuity mě to taky baví. Dárky mezi dospělými (myslím dospělými mimo domácnost) jsme zrušili už dávno, ale zkrouhnout to rovnou i dětem, protože nás dospělé to obtěžuje, mi připadá takové, no... Stačí si vzpomenout, jakou radost jsem mívala z dárků já, čím víc jich bylo, tím větší. Dětská radost je pořád stejná. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:12

Pinot Noir ja mám taky radost a hlavně, jsou i dospělí, kteří říkají, že nic nechtějí a když pak nic nedostanou, jsou v lepším případě zklamání nebo rovnou uražení. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:14

continuity kdyby si moji prarodiče přáli něco drahého, tak se jim na to ty tři rodiny rádi složí. Takže kéž by.

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:20

Pinot Noir u nás právě žádné děti krom miminka už hodně dlouho nejsou, pro ni se na nakupování dárků těším. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:27

Evaeva ještě tady budu zas necitu, která nedopřeje chudáku prababičce. jsme v řádu desítek tisíc - to se u nás v rodine nedává ani ke kulatinam.

Jak píšu nás příspěvek je vyšší než dary pro moje dvě děti a to si upřímně myslím, že letos jsem to přestřelila.

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:37

continuity tchýně je ztělesněná skromnost

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:38

continuity no tak desítky tisíc je hodně, to by u nás nikoho nenapadlo, ale jako oni roky nedostali nic většího. A nás mají 16!

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:43

Evaeva tak tchýně má vnoučata dvě a nikdy se moc nepředala. Jeden rok jim třeba dala dřevěné kostky, které vydyndala za nějakou úplatu v hracím koutku v hospodě. Že si tam s tím hezky hrály

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:47

Pinot Noir

Ona byla vždy princezná a co je horší, celý život nespokojená. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:50

continuity no oni se taky nepředají, což není divu v tomto počtu. My ty vztahy máme složité, to nebudu lhát. 

Těch 16 jsou všichni, kterým dávají dárky, mají dvě děti, šest vnuček a tři pravnoučata. Jako já bych ty dospělé klidně vypustila a dětem dala po jednom. Ale to jim nevysvětlíš.

Offline Tak Betty
6193 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 08:54

continuity Ale, tak už konečně napiš , co si tchýně přeje . Zhebnu zvědavostí .

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:00
Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:13

continuity Pinot Noir No mě to nebaví hlavně mezi dospělými, protože pro jednu stranu dárek není dárek, pokud to není překvapení, a zcela upřímně, nebývá to zrovna trefa a druhá strana se ptá, ale modifikuje si to po svém, takže kolikrát skončíme na tom, že mám zhruba to, co jsem chtěla, když už to mám, tak to (obvykle) nevyhodím, ale vlastně mi to nevyhovuje. 
S dětmi je to komplikovanější o ty nemoci, už se stalo, že jsme si ty dárky předávali i o půl roku později, takže podle mě je prostě lepší na těch dárcích tak moc nelpět, no. 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:14

Tak Betty Taky jsem zvědavá

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:23

continuity Děkuju! Já taky kupuju dárky ráda, jako jo, uznávám že je to občas stres, ale dělá mi radost něco hezkého koupit ségře i neteřím....

Tak Betty Hahaha, tobě děkuju taky! Moje fantazie jede naplno, momentálně se válím v Karibiku....

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 09:23

Myrtila pokud se nepotkáme přímo pod tím stromečkem, tak kromě domácnosti a prarodičů ty dárky taky neřeším. 

Ted vypadá, že se konečně potkáme se ségrou mojí mámy (jo ta, co byla tak vážně nemocná ). Bude se vracet z lázní, tak u ni přemýšlím, že udělám výjimku a něco přivezu, asi nejake Vánoční aranžmá na stůl nebo krabici cukroví. S tím je problém, že pořádně nevíme, co z toho ona může jíst, ale tak v nejhorším bude mít pro návštěvy. 

Muž mě asi zabije, protože nějakou věc na stůl povezu určitě i máme + dárek pro naše je v docela velké krabici a jedeme vlakem. Homolkovi hadr.

Těším se už moc.