Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online barbucha blogger
36076 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:00

Tak u nás je to klasika - každoročně se zapřísaháme, že tentokrát žádný dárky (pro dospělý)... a každoročně tam stejně něco je. Mně to přijde blbý, že by tam nikdo nic neměl, teda dětem by se to asi zdálo zvláštní, že jako všichni zlobili?

Haranty jsem vždycky vymyslela dobře, předloni koloběžky, loni foťáky... letos vyfásnou (dle přání) tašky - Adéla kabelku a Oliver crossbody kapsu, plus nějaký encyklopedie. Hračky máme zakázaný A dospělí něco praktickýho aka synek triko, snacha co vím že užije/uvítá z kosmetiky, milostpán košili a těším se, že letos bude skákat radostí zejména nad balením látkovejch kapesníků (doteď zakázanejch ), vyměkla jsem a bude to dárek století! Na rukou mě bude nosit!

Jinak ty hadry ani kometika nejsou zrovna z Pepca, tak to stejně vždycky radostně shrábnou... a nemusej pod stromečkem brečet. Teda ani nemůžou, žádnej stromeček nebude Já ty jehličnany prostě nemám ráda, ani větve letos nepořídím. Mám velkou vázu plnou (zatím holejch) barborek, tak jsem je ověsila a cajk.

Sama bych nic nechtěla, loni jsem si řekla o pletenej puf a připadala jsem si rozmařile jak ta continuity tchýně... tak letos mlčím, beztak mám hned potom narozeniny

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:04

barbucha u nás je na látkový kapesníky stále ban, nechám si to na starý kolena, až fakt nebudu vědět (a taky to bude dárek nejlepší). Ovšem podmínka, že se to nebude válet na sedačce, že si to bude uklízet a prát sám tam zůstane nadosmrti!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:15

Magráta Já bych to taky ráda omezila na děti, ale u mojí segry a muže v rodině to prostě neprojde. Ségra má dárky nakoupený už od října a tchýně to sice odkýve, ale pak jí to nedá a stejně nakoupí aspoň ponožky, oříšky, kosmetiku. Já sama se s  dárkama dost snažím, ale občas se stejně tak nějak netrefím, a paradoxně kolikrát i v případech, kdy dotyčný vysloví přání, a pak stejně vidím, že danou věc nepužívá. Líbí se mi, jak to máme s mužem, že si dáme společný dárek v podobě nějaké akce, ke které bychom se kvůli složitější logistice nedokopali. Vloni to třeba byl prodloužený víkend v Ostravě, to bych si zopakovala klidně hned tenhle víkend (nehrozí).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:17

barbucha ježiš, látkový kapesníky bych taky brala

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:27

Já bych ráda dala letos něco učitelům, protože oni dceři taky něco dávají. Ale fakt jako mini drobnost uplně, protože kupujeme i dárek dětem ve škole...napadly mě františky vánoční, ale sakra jak to funguje? Nebo je to uplně blbost, Koupila bych jim něco takhle spotřebního, sladkého moc ne, toho dostanou hodně a myslím, že je tam skladba pedagogu, která to bud nejí nebo by jíst neměla, co jsem tak vypozorovala;)

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:30

Karja jojo, dárečky učitelský... u toho vybalování je občas dost legrace, co jsou rodiče schopný vymyslet

Online barbucha blogger
36076 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:30

andulka01 

Válet se to samozřejmě nesmí nikde! Praní přežiju, jen když si to sám do tý pračky naskládá, odmítám na to sáhnout

Ale tuhle mě milostpán dojal, že sám od sebe přitáh štangli papírovejch kapesníků (pro mě), aniž bych mu to musela stokrát připomínat, věc dosud nevídaná... tak jsem šla do sebe a budu za světici!

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:33

andulka01 víš co, ono asi téměř každej chce vymyslet něco ve své nejlepší dobré víře...ted se skládáme na jeden dárek, vymýšlíme ho celá třída a to ani nemusíš číst toho pisatele a poznáš, kdo to psal podle toho co navrhuje:D

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:38

Zina u nás je výhoda, že i děti už jsou velké (a když se jich zeptáme, co by chtěly, tak stejně řeknou, že neví, nebo že nic .-) A mužova maminka je hlavně ráda, že k ní často chodíme, jinak nic nechce samozřejmě... A my s mužem si vždycky koupíme společný dárek, např. loni nové dveře, letos druhý mrazák atp

jinak já vánoce miluju (hlavně tedy ten adventní čas) a nejradši na tom mám právě to, že se sejdeme a jíme apod... já jsem nenáročná

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:55

continuity "maminko, tady mate vikend v Podebradech, nechceme, abyste se musela tri tydny trmacet se psem po kopcich! "

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 13:27

Já asi nevím jaký je problém s látkovýma kapesníkama? Máme pánské dámské i dětské a běžně používáme, o žehlení se perou děti

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 13:33

JankaM užila jsem si dosytosti s ex (stálorýmař), který je s gustem osmrkával do nekonečna, nechával zahrabaný v sedačce, v autě, v pracovně, v županu, v džínech... A neuklízel, do pračky je nedal, nepral. Odmítám na to sáhnout, zvedá se mi žaludek jen vzpomenu, jsem zkrátka trochu cíťa. A nežehlim.

Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 13:53

Do látkových kapesníků se nejlépe pláče .

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 14:10

Karja já asi budu muset pořídit něco do školky. Aspoň se zatím nikdo neozval se společným dárkem a já být iniciátor asi nechci

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 14:41

Karja ja davam letos vsem ucitelkam sirup do svaraku (vim, ze ho pijou a oceni to) k tomu deti vyrabi svicky a pranicka a mam ruzne lyo syry, orisky a kolatch trubicky... Tak to asi dam detem, at to rozdaji podle sveho uvazeni (na konci roku chtela dcera heozne obdarovat i kucharku a uklizecku) a jejoch ucitelkam koupim darkovy poukaz do kavarny tady ve meste, protoze tam chodi vsechny, nebo minimalne jejich deti mezi krouzkama, takze to urcite nepropadne. Loni jsem odchazejicim ucitelkam davala poukaz do knihkupectvi...

Offline Raduza
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 17:02

JankaM mě se látkové kapesniky taky hrozně eklujou.  Doma to nemáme. 

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 17:33

continuity na maminku mojí kamarádky vaše  tchyně nemá. Ta svého času svojí dceři věnovala startovací kabely, ale rozbalené a použité. A své vnucče,takto dceři kamarádky,  věnovala zpola vymalované omalovánky. Bez barviček … 

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 18:04

Karja Františky velmi nedoporučuju. Když s tím jeden nemá zkušenost/dost se nezamyslí, tak sklo lítá po celým bytě. V lepším případě jsi hned u toho a nezačnou ti doutnát parkety .

Offline MP Marge
6910 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 18:04
Offline MP Marge
6910 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 18:14
Reakce na Zuzuli:

Pinot Noir ja se vymezuju proti zbytecnym darku, jen aby se neco dalo. 

​Ja s tebou souhlasim, je to strasny nesvar - a vyhazovani penez.

Ja tady v USA darky vubec neresim, neb jsem stastne svobodna a bezdetna, takze kupuju jen drobnosti pro kamarady nebo kolegy, kdyz se nekde sejdeme na predvanocnim mejdanu (a bavi me vybirat neco, co by se jim fakt libilo nebo hodilo, i kdyz je to jen mala pozornost). 

V Cechach mam stesti, ze v rodine vsichni radi ji, takze nakoupim ruzne pochutiny, vino, medovinu - za coz se mi vzdycky dostane uznani.

A ja vsem dopredu reknu, co bych chtela nebo potrebovala, takze jdou najisto a neutraci za blbosti.

Na tohle byvala expert moje babicka z matciny strany, dej ji panbuh vecnou slavu - to bylo vzdycky picovin pod stromeckem!