Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 18:33

Samantha

Taky hustý.

Mně je to jedno, já od babiček žádné dárky nečekám, ani jsem nikdy nečekala. Moje babička mi nejpozději od puberty nic pod stromeček nedala, protože naznala, že se v tom nevyzná, a milovala jsem ji i tak.

Dala jsem to dokreslení ty situace. 

Když už o tom mluvime, spíš mě dralo, když dostaly nejakou kravinu z pepca, nadšení nebylo a ještě si s tím, považte, nehrály. Nakonec to jim to pod tím stromečkem někdo vyčetl (nebo mně) to je jistě tím, že toho mají hodně.

Takto dostaly od ségry tchýně nejakou levnou kapsičku s ještě nalepenou cenovkou 1euro. Ceně odpovídala kvalita, takže dítě nato sáhlo a okamžitě vypadl jezdec zipu, který byl ledabyle zaposity. A reakce hrdé dárkyně, která čekala asi ovace byla:  už si to hneď aj rozbila?

Já jen nechápu, že se ti lidi na to nevy....

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 18:57

Makara a jak se to s tim frantiskem ma teda udelat? 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:07

baltik

Je to prakticky dřevěné uhlí, když to doutná teplota je stovky stupňů. Takže ideálně pálená keramika nebo porcelán. 

Četla jsem i kovovou podložku, což mi přijde špatně, ten kov se rozpálí úplně stejně. 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:09

Samantha moje teta jeden rok darovala příbuzným ohořelou svíčku a načatý prošlý pralinky, asi to holt občas nevyjde :)

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:09

baltik má stát na kovové nebo keramické podložce, říká AI. Ale teda nevim, jak dopadne třeba deska stolu pod tou kovovou podložkou, když kov je tepelně vodivý. Že by měla mít nožičky?

Teď mi tak vylízá z nějakého  zapadlého suplicku, jestli se v domácnostech  Frantisek nepálil na kamnech. A v kostele je tuším  v závěsu. 
No, já jsem je už vyhodila.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:12

Makara

Píšu výše, není to žádná raketová věda. Muž je má rád, mně sice smrdí, ale par mu jich pro radost dovolím. 

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:16

continuity mně taky smrdí, tak žádná újma. A domácí "bezpečák" je vděčný za každou nezapálenou věc

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:21

Makaraaktuálně mi tady hoří 12(!) svíček.

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:27

Klaraje a teď jsem si ještě vzpomněla, že jednou můj otčím, se kterým už rodina jaksi nežije, daroval mojí mámě pod stromeček sklenici kyselé zeleniny. Ale ne jako " made in home", pěkně zabalenou atd...  prostě nějakou Moravanku z Kauflandu. Já dostala asi 3 slepený vločky z plsti nebo z čehosi takového, ještě se tam táhla tavka Musím říct, že už několik let jsme si dárky nedávali a teď najednou brácha přinesl od otčíma toto. No čuměli jsme jako  surikaty

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:29

Makara

Mamka Františka dávala na elektrický sporák. Jak to dělá teď, když má sklokeramiku, nevím. Asi pořád stejně

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:33

Evaeva dnes je to samá vzpomínka.
Můj syn (už jsem to tady asi někdy psala), když mu bylo cca 10 let, mi chtěl připravit překvapení a tak zapálil Františka a postavil ho na tu bakelitovou část TV. Jo byl to pravěk, to bylo ještě na TV dost místa. Než jsem dorazila, tak se františek propálil k elektronkám

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:39

František stačí postavit na cokoliv keramického, ne? Na plotýnku pak purpuru.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:00

Děkuji, změnila jsem to na koření do svařáku. Radši:D

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:22

Prosim vás, kde kupujete hořlavé františky? Ale aby voněly jako františek, ne jako indické tyčinky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:46
Offline notna
9522 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:48

continuity Taky ráda kupuju dárky. Děsně mě baví přemýšlet nad tím, co by se obdarovanému líbilo a udělalo radost. A když mi to vyjde, je to paráda. Akorát tímto postižením trpím u nás jen já. Tak se sourozenci a švagry jsme to na jejich žádost už zrušili. Ale tak ještě jsou tu jejich děti a naši rodiče.

U nás jsme všichni asi škrti, protože skoro každý má něco v kategorii, to bych chtěl, ale nechce se mi za to vyhazovat penize, tak se občas zmíní, že k narozkám nebo Vánocům by chtěl to a to. Akorát člověk si to musí hned zapsat. Často mi to přijde úplně jednoduchý, to si budu pamatovat. No, tak určitě. Pak čumím jak puk, nemůžu si vzpomenout a přemýšlím, jak se nenápadně zeptat

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:50

Sweet Potato Kupuju Matějovy Františky, i purpuru od nich mám vyzkoušenou

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 21:37

baltik hlavne nedavat frantiska na plastovy parapet. Neptej se, jak to vim

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 23:02

My si mezi dospelyma davame jen drobnosti, pripadne vouchery do restaurace. Neni to na konkretni termin, u tech mladych v pripade potreby pocitame s hlidanim deti.  Coz oni vitaji, radi si zajdou na "svobodnou" veceri.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 23:09

A hura, dneska jsem upekla linecke a pracny, v lednici je testo na rohlicky a bilky na kokosky, ty se Kokoska naucila pect vloni a mely uspech. Tesne pred svatky umatlam jeste neco nepeceneho, dcera doda vosi hnizda a je to. Darky uz taky skoro vsechny dorazily, nakonec snad ty Vanoce stihnem :)