Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 14:39

Karja moji kluci třeba velmi málokdy vypadají smutní nebo zklamaní, speciální starší. U nich všechny projevy vypadají jako projevy vzteku.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 15:18

Karja my jsme si psaly vetsinou o knizku a neco, co treba mely kamaradky a nasi by nam to jen tak nekoupili, pamatuju si treba vicebarevnou propisku,  krouzkovy blok, jednoho konkretniho plysaka apod. Treba tam byly v tom dopise jen dve tri veci. V dobe kdy mi bylo cca 15, tak hrozne letely frote ponozky a tezko se shanely, tak to bylo radosti, kdyz je Jezisek prinesl. Takze zadne metrove seznamy nakladnych prani, taky jsme pocitaly, ze treba dostanem z toho dopisu jen neco. Jinak byvaly treba rukavice  pyzamo, prakticke darky. 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 15:21
Reakce na Evaeva:

Karja moji kluci třeba velmi málokdy vypadají smutní nebo zklamaní, speciální starší. U nich všechny projevy vypadají jako projevy vzteku.

​Starší navenek vztek, mladší nic, racionalizace. To první teda vlastně mnohem zdravější.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 15:38

Sweet Potato jako byla bych radši, kdyby usedavě plakali, když jsou smutní, hlavně starší umí jen histeráky Ale lepší než to dusit v sobě, to určitě 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 16:12

Evaeva Je to tak, smutnému se dostane útěchy, vzteklounovi těžko.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 16:14

Až během výroby mi došlo, že bude pěticípá. 

Online Miru
17013 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 16:24

Sweet Potato 

...je krásná!

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 16:27

Sweet Potato ale překrásná!

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:17

Sweet Potato Já teda utěšuju i ty svoje vzteklouny. Mně je jasný, že s těma emocema ještě bojujou :o)

A hvězdička je krásná. To si navrhuješ sama, nebo jedeš podle návodů?

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:52

DruI Jasně, ale je to někdy sakra těžké, utěšovat vzteklého dikobraza.

A od jiných než od rodiny se mu útěchy dostane těžko.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:53

DruI

Tyhle šité podle návodů. 
Všem dík.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 19:02

Sweet Potato to bych ani nepocitala, kolik ma cipu, je nadherna!

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 19:16

Sweet Potato ach nádherná. Obdivujem všetky, čo toto dokážete 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 19:19

Děkuju. To je taková moje před/vánoční terapie.

Offline Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 19:40

K tomu psani Jeziskovi a ocekavani konkretniho darku... tohle je knizka po mem dedovi, dostal ji v detstvi (je rocnik 1940), a knizka sice nema datum, ale jako nakladatel je tam Narodni sprava J.Steinbrenner ve Vimperku, takze tipujeme tesne povalecny rok. Takze zadna novinka to vazne neni. A muj tata rika, ze on taky psal Jeziskovi, co si pamatuje, a vzdycky dostal to, co si pral.

Offline Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:02

notna ja beru vanoce a Jeziska jako ten specialni den, kdy opravdu muze dostat neco, co vazne moc chce. Jezisek je prece kouzelny a plni detska prani. K cemu je plno darku, ktere radost neprinesou? To uplne ztraci smysl. Hezky, ze se darce snazil, ale kam mizi to kouzlo? Zbytecna vec, zbytecne vyhozene penize, zbytecny odpad, to je presne to, co mi vadi. Vanoce nevanoce. Proto piseme dopis a nastava teseni se na tu vec, co si preje. Kdyz je ten darek v moznostech rodiny, pak nevidim duvod, proc ho nedat. Prakticke darky nedavame, ten darek od Jeziska je proste necim exkluzivni a v omezenem mnozstvi. Neco, co bychom mozna normalne nekoupili. Davat pod strom vic balicku treba s temi puncochaci nebo povlecenim mi nedava smysl. Kdyz neco potrebuje, kupujeme to hned, neceka se na vanoce.

Dcera dostane presne to, co si preje. Nejaka debata nad tim, co je a neni mozne, probehla uz pri psani dopisu. Skakaci tyc jsme rozmluvili, ale chodici panenku nebo barbie baletku dostane. Jak uz jsem psala, dostane celkem pet darku od cele siroke rodiny, ale jsou to prave ty vysnene dary. Je to to neco, na co se od Jeziska fakt moc tesi a je napnuta, jestli to opravdu dostane. Prislo by mi pak krute ji to nedat. A nebo kolem toho hrat nejake tanecky se schovavanim.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:02

Pro mámu a pro tetu

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:03

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:27

continuity Máš je moc krásné.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:30

continuity krásné to máš