Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 22:54

AranelJá si s Jankem Ledeckým vždycky vybavim, jak se ptali Ester někde u Krause jestli poslouchá táty muziku a ona tak bezprostředně odpověděla ,, jasne já pařim na Janka". Takze od té doby říkám, že pařim na Janka a vidím, že i ty:D

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 23:22

Aranel já mám to vánoční album Ledeckyho taky ráda. Ten závěr z knajpy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2025 23:40

žluťásek Karja hlásím se do klubu!

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 17. prosince 2025 23:42

Karja no to vaše putování za betlémy mě zaujalo a když nezapomenu, zkusím ho příští rok zorganizovat u nás Nemáš k tomu nějaké podrobnosti, kdo to organizovat a nějaké pokyny, co by se třeba daly využít jako inspirace?
Evaeva no ale když vím, co vyrábí jinak, tak toto je hodně, no mimo její obvyklou tvorbu

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 00:13
Reakce na Sweet Potato:

barbucha 

Neměla bys tip na nějaké švédské vánoční písně?

​Nemám, bohužel, znám jenom tu klasickou Sankta Lucia anžto v tom období má zřítelnice narozeniny, tak jsem tyhle jejich oblíbený svátky absolvovala víckrát. Na rozdíl od Štědrýho večera. Ale oni si na ty ceremonie potrpěj, google těch koled nabízí dost I když, pokud je to rodina neznabohů jako ta naše, tak to budou spíš projevy... což je něco příšernýho - při každý podobný příležitosti se očekává, že jednotlivci pronesou řeč... a když je hostů více...

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 00:36

žluťásek taky mám to vánoční album moc ráda, každoroční tradice - vánoční Janek k balení dárků.

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 02:50

MPLee Tady (u nás ve vsi a v okolních vsích) se letos objevilo vánoční putování, každá ta ves má nějaká svoje pravidla, všeobecně jsou nějaké indicie, podle kterých se má přijít na to, na jaké adrese je část tajenky. V jedné vsi je to po dobu adventu, jinde zase po dobu vánočních prázdnin do tří králů. V jedné je to jen večer, kde se každý den mezi asi 16-20 h rozsvítí okno na té vyluštěné adrese, jinde mají za oknem celou dobu číslo a písmenko tajenky, někde k tomu nabízí i občerstvení pro luštitele, jinde poslední den setkání luštitelů u punče a drobnost pro děti, které to vyluštily. Přijde mi to hezké, i takové pro děti "poznej dobře místo, kde bydlíš"

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 05:44

Už je debata davno někde jinde, ale dopis Ježíškovi jsem psala i já jako malá, myslela bych, že je to nějaká česká univerzálie, ze píše každý dítě, překvapuje mě, ze ne 

jinak ja to zklamání z daru naprosto chápu, u tech dětí je to ještě znásobený celkove tou atmosférou a ocekavanima, ze zvlast u tech nejmenších je ten hysterak nasnadě ... ja se to i kvuli tomu snazim s tim těšením u nich moc nepřehánět 

A u nas teda je měsíc dopředu na psaní dopisu jeste dlouhá doba, starsi chtela něco velmi konkrétního, dostane to, ale nejsem si jista, jestli se za tu dobu nezměnily priority 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 07:33

Já poslouchám vánočního Elvise, měl to rád tatínek a musím říct, že se mi podařilo shodou okolností čtyři roky po sobě péct večer s vínem vanilkové rohlíčky a u toho to vánoční Elvisovo album ve stejný den (19.12., takže letos je ještě šance! Kecám, budu na punči, šance je mizivá). Vím to díky FB, protože mi to každý rok naskočí jako vzpomínka a prakticky pokaždé je u toho taková atmosféra, že se strašně dojímám a pláču a žeru ty polámané křehké rohlíčky....

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 07:35

My jsme kdysi pri nejake oslave museli k nasemu rozlozenemu jidelnimu stolu pristavit maly zahradni stolek a zidle. Syn rikal, ze sedi na pristylce.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 08:07

Myrtila to jsem videla taky, libi se mi to, ale u nas mi to projde hodne neprakticke. Mesto ma na delku asi 7km, do kopce... to absolvovat povinne kazdy vecer, aby se naslo svitici cislo, je v beznem provozu spis nerealne. Ty betlemy by nebyly tak vazane na to, ze de musi kazdy den dojit nekam, ale mohl by si to kazdy naplanovat, jak by chtel a potreboval. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 08:36

MPLee poslala jsem ti to do SZ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2025 09:02

Myrtila to je hezký!

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 09:12

MPLee No, u vás by bylo spíš pro sportovce než pro rodiny s dětmi

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 09:42

Sweet Potato 

Švédské, resp. skandinávské koledy najdeš na Spotify.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 10:06

Myrtila Teda to je krásný.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 11:48

Myrtila to je moc pěkný!

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 11:49

A už jste viděly Mattovo čekání na Popelku?
facebook.com/reel/1214412363941653/?s=single_unit&locale=cs_CZ

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 12:10

andulka01 Já ráno, je to super. Jejich práce se sockama mě fakt baví.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 18. prosince 2025 16:42

Ja z tech ciste vanocnich alb posloucham jen Sinatru, zitra si spolu udelame svarak na oslavu zacatku dovolene