Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 08:51

Sweet Potato ale dudlík do rumu a odvar s makovic furt frčí ne?

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 08:53

Mutziputzi Ne ted frci ta ayahuska prece!

Online Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:01

Mutziputzi Hlavně pro matku.

20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:02

Karja Hele já sem si vždycky řikala, že bych se chtěla sobě narodit, že sem prostě dobrá a fajn, ovšem tohle období za to bude zřejmě daň, neumím si představit, že bych toho komfortu pro mimino obětovala příliš, na to už jsem stará žejo

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:03

Mutziputzi Ja myslim, ze to bude v klidku! Presne ve svym veku uz taky musis vic myslet na sebe:-D

20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:07

Karja No právě, u nás to bude jinak, ani se nenaděju a bude mi předčítat mojí oblíbenou knihu!

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:15

Mutziputzi Tak u slabikare to asi jeste nebude, takze tak hrozny to taky nebude;-).

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:18

Karja ja ho k babyboxu vzala hnedka v sestinedelikdybys mela instac, tak to vis:D a urcite to pomohlo, dava si bacha:D

Offline DruI
5614 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:27

Mutziputzi Já bych si na tahle prohlášení dávala pozor, ona se většinou nějakým zlomyslným způsobem splní :o)

Já jsem v těhotenství prohlašovala, že budu mít tak samoobslužné dítě, že se bude samo i přebalovat a fakt, od chvíle, kdy je toho schopná, si dcera musí sama alespoň vytáhnout plenku z balíku. A vůbec to, že vyžaduje všechno dělat sama a nikdo jinej na to nesmí v ideálním případě ani sáhnout, je na moje nervy větší zápřah, než to noční vstávání. Moje trpělivost má holt svoje mezery :o)

Offline brrr
12404 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:34

Karja Já taky hned v porodnici informovala o existenci zařízení zvaného babybox.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 09:44
Reakce na Sweet Potato:

Mutziputzi Neboj, jsou děti, které nespí ani s matkou v posteli.

Já jsem si taky malovala, jak moje dítě nikdy a nedopustím. Narodil se uplakánek, co byl spokojený jen v šátku, věčně v náručí a u prsa, dudlík nechtěl, ve své postýlce spal asi 3x

Spí se mnou doteď, ani ho teda nemám kam vyexpedovat, ale nestojim o to. Je docela spořádaný spáč, to okopávání se u nás nekoná skoro nikdy. Že je prilepeny mi většinou nevadí, když už jo, normálně se odvalím. Teď už to jde, takže nezoufejte. Dva tři roky a v spíte se

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 10:08

DruI Hele presne:-D Ty mezery v trpelivosti.

U nas ve vedlejsi vesnici zatrepal otec s novorozencem, bohuzel zemrel, chlap ma za to podminku, dalsi podrobnosti neznam, ale vzhledem k te podmince to byl nezamer, zkrat pri.utiseni. No tragedie, nicmene to je presne ono, ze ujedou nervy. Slysela jsem ted o tom porad v radiu, ze je to opravdu caste. No a ja ted dceru taky kolikrat tak capnu nebo zasycim, tak ona je uz velka, ji to fyzicky nic neudela, ale k tomu miminu si to nesmim dovolit a vubec by clovek mel byt klidnej. Asi budu delat to gesto co Monika s Rossem, ze se otocim a dam ty pesti k sobe:-D. Vcera jsem narazila na clanek, kde nejaka pani psala, ze si ma clovek rict ,,ja jsem dospela osoba a mam vsechno pod kontrolou,,. A to si myslim, ze jsem na tom v porovnani s ostatnima jeste dobre, ale hrozne mi to vadi....

Ted jsem byla v obchode svedkem takovy sceny ze strany maminky, no a ja tu holku znam, strasne hodna xlet delala asistentku svemu postizenemu brachovi, ale co tam predvedla...jenze presne dvoulety dite a novorozenec ve vajicku, proste rupla. Ja snad napisu Houdovy o tu ayahuasku nebo sexritual, fakt nechci aby se mi to nekdy stalo tohleto!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 11:25

Renusatko slniecko já zas přidám opačnou zkušenost... mně maminka nenechala ty 4 zuby vytrhnout, takže rovnátka jsem nedostala. tehdy jsem samozřejmě byla ráda:-( zuby mám strašný, každej zubař mě přemlouvá že by mi dal rovnátka.. a když jsem si to teda nechala nějak zhodnotit, tak prej 8 zubů ven a na hovor o ceně už ani nedošlo... přitom jak mám ty zuby přes sebe, špatně se čistí, kazí se.. no jako mamince to mám trochu za zlý a dceři jsem nechala ty 4 zuby ven a rovnátka hned jak to šlo. osmičky si pak nechala vyndat už jako dospělá sama. nejdřív kvůli tomu trhání protestovala ale vždycky jsem jí ukázala svoje zuby.. no teď má krásný a i když to s tím čištěním nijak nehrotila, nijak neutrpěly

​No vidiš, mě mamka pro změnu enchala 2 zuby vytrhnout a teď po správné léčbě (spočívající v řešení příčiny - úzké čelisti a ne následku - nevejdou se tam zuby) by se mi tam v klidu vešly No a protože jsem v dětství měla tuhle blbou ortodontistku, tak zatímco bratrovi zvládli rozšířit čelist dokud byla pružná jen drátky za zuby, já musela na operaci (protože už patrový šev zkostnatěl ). každopádně ve výsledku jsem spokojená, protože jsem měla původně jednu čelist užší než druhou a špatný skus  a pravděpodobně bych o zuby přicházela mnohemr ychleji. Ale ty dva zdravé zbytečně vytržené zuby mě mrzí........

Ono dost vad se dá fakt vyřešit bez trhání, ale holt to je složitější než si tam trháním to místo udělat Všem, kdo řeší rovnátka a trhání bych doporučila koukat ne jen na to, jak jsou zuby rovné, ale hlavně na to, jak na sebe dosedají stoličky....

Offline DruI
5614 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 11:30

Karja Já taky naposled vypěnila v obchodě. Ona dcera dělala všechno svým tempem, já to chtěla urychlit, abychom nezdržovaly, pomohla jsem jí vykládat věci, což ji naštvalo a začala brečet. No a v důsledku jsem seřvala náhodnou kolemjdoucí, co měla potřebu mi sdělit, že mám dát dceři pár facek, aby věděla, že si tohle nesmí dovolit a že je ostuda, když rodič nezvládá tříleté dítě. No, nejsem na sebe pyšná, příště zkusím tu mantru s dospělou osobou, třeba sama sebe přesvědčím :o)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 11:31

Karja To je hrozna tragédia. :(

Ja nedávno prišla do potravín, tam dieťa ryčalo na zemi, okolo ďalší dvaja súrodenci a matka úplne v kľude. Potraviny boli malé, takže ten rev bolo počuť na celý obchod, párkrát sme na seba pri regáloch natrafili a ja som prišla po 5 minútach k pokladni úplne hotová. Fakt obdivujem všetky matky sveta. Ja, teda vlastne moja psychika by toto nedala. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 11:38

711990 Jo, já nastupovala na MD 4 týdny přd porodem, to jde určitě, jen se o tu dobu krátí čerpání té dávky. Pak se rozhodně nesmí pracovat v šestinedělí, pak už je to myslím fakt jedno. 

Syn má od začátku přiraženou postýlku bez bočnice k naší posteli, hodnotim to jako dlouhodobě nejlepší řešení. Spaní střídám dle potřeby a věku. Jako úplné mimino spal ve své postýlce, to mu to bylo všechno jedno. Pak asi zuby, hodně v noci plakal a u mě byl klidnější, tak jsem si ho nechávala u sebe. Teď už zase většinu noci spí ve svým "koutku", ráno přileze ke mně a ještě hodinku pospíme. 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 12:11

MP Meri postýlka bez bočnice je geniální věc, vedle sebe, ale zároveň místo pro všechny. Já jsem to pak přestala zkoušet, protože syn se pořád vykopával z malý peřinky a dostal klasickou velkou dospěláckou a s tou už se do postýlky nevlezl. Ale postýlku vedle postele máme doteď, jako odkladiště na knížky a hračky, občas si tam ráno vleze s hračkama nebo si čte ty obří leporela a já mám dost místa na dospávání.

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 12:19

DruI No, ale to si udelala dobre, co ti co cizi baba ma neco rikat....lepsi by bylo teda po mantre ,,jsem dospala osoba,, ji poslat do haje nejak klidne, to vic nastve. No tahle moje znama, ji asi to dite vypadlo z.kosiku jsem pochopila, takze rev jak kdyby vrazdili (ze strany matky), pak mu vynadala do debilu a pak dala na prdel. Pro me to bylo takovy cely stresovy. Pak se dcera bala nejakyho delnika, rvala jak na lesy, on jeste mel nejaky kecy, ale pro sebe, a presel do jiny fronty (ale on byl fakt osklivej). Tak jsem si taky rikala, ze se musim naucit nejakou univerzalni vetu, dve na tyhle radily a cizi neprijemne osoby vmesujici se do vychovy a nedejboze radici par facek....

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 12:25

paktofonika V techto chvilich se snazim opakovat mantru: ,,kazde dite jednou usne a bude klid,, Ale nekdy taky zapomenu! Ono te to casem vycvici a ta trpelivost a odolnost roste;-).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. listopadu 2019 12:27
Reakce na Karja:

paktofonika V techto chvilich se snazim opakovat mantru: ,,kazde dite jednou usne a bude klid,, Ale nekdy taky zapomenu! Ono te to casem vycvici a ta trpelivost a odolnost roste;-).

​Fakt? Ja mam u seba pocit, ze je to prave naopak, trpezlivosť je mensia a mensia