Synovi lezú stoličky, čo som pozerala, tak na každej strane. Dnes som hore od 3:30,spala som 3 hodiny, jacal do 5:30 zakaždým keď som ho dala späť do postieľky (mne na rukách by si pospal, ale to som nechcela, keďže on potom odmieta spať v postieľke úplne...), tak vstal muž, že s ním bude aby som sa vyspala, lebo mám pracovný deň. Dieťa som prezliekla, odšikovala do obývačky, kde vybral knižku a už sa smial. Akonáhle som mienila odísť späť do spálne a ľahnúť si,postavilsa za dvere chytil tam regulérny hysák,tak som sa teda obliekla a šla s ním do obývačky, muž šiel spať...Ja ho fakt strčím do babyboxu...
Vše o těhotenství a dětech
Ono to mozna vyznelo hur, saurine sobotni vylet prospalo v nositku, starsi si sundala rukavicky v nositku protoze vyzadovala svacinu a nahore dost fucelo tak jsem je poslala napřed ze je dojdu, nez jsem dofunela se zavazim uz se cpala gulasem jak krecek. Dolu usla hned jak jsme vysli a spala by az k autu kdyby muz nezakopl a tim cukl nositkem. No a my hned od tama jeli za nasima do jesu, z parkoviste na jezirka jsou to 2 kilometry po naproste rovine, uz cestou tam jsme se domluvili ze kousek pujde, minimalne k tem drevenym mustkum. Ona je totiz zvykla ze jde vzdy hned na zada protoze tim jak chodime treba do skal ve skupine tak nechceme zdrzovat a ona nechce chodit. Byla akorat vztekla a chtela si to vyjecet, v pulce ji prave zaujalo mraveniste, pak tam lozila po pařezech, u budky kde ji muz chtel prave do nositka dat at ji nelovime v bazine nechtela uz a ze jde sama a dosla az k jezirku. Zpatky jsme to vzali poklusem, to se nesla, a nechteli jsme at usne ale az v sedacce. Jenze zacla kaslat a z toho ji natahlo a zbytek uz nevysel...
Asi ma s nama zaprah, ale nevim jako vy sedite s detma doma aby je nahodou neofouklo nebo jak? ![]()
rasaNori Já bych se nechala klíďo ofouknout, ale podobná turistika by mě rozplakala i teď, to musí bejt pro dítě hlavně příšerná nuda ne, copak zápřah, lepší než výkrm u televize. Zaplaťpámbu jsem se narodila městským lidem!![]()
rasaNori Ne, nesedíme doma. Ale většinou se den strávený "dospělými" aktivitami snažíme vykompenzovat další den programem, který bude bavit děcko. Prostě bych po výšlapu druhý den zvolila v Jeseníkách Pradědovu galerii nebo nějakou jinou blbost, která děcko zaujme ;)
A taky, když zvolím akci pro dítě nevhodnou/nezábavnou/sílu přeceňující, tak když to pak nezvládá úplně ideálně, nestěžuju si na něj ;)
rasaNori nesedime ale v tomto vetre ma dobrovoľne na vylet nedostane nikto ![]()
Ale ked to teraz opisujes, uz to neznie tak hrozne ako v prvom príspevku![]()
rasaNori To zmrznutí myslím nikdo nehodnotí, tam asi chápem nadsázku.
Ten druhý den, mít něco "dohodnutého" s dvouletým dítětem, to fakt nefunguje. (Sama jsem to taky zjistila až pozdě, tak se mi to dobře radí)
A bacha, vaše by nebyla první dítě, kterou rodiči příliš tvrdě prosazovaný životní styl totálně odradil.
Pinot Noir mame psy. A navic bylo nadherne, jako vnitrni aktivity si hodlame nechat az bude hnusne. A stezovala jsem si na jeji vzteklost, ta me toci jak venku tak vevnitr. My mame proste trochu zviratko, nejstastnejsi je v lese, vevnitr se zpravidla dost nudi...
Pocasi akorat komentovala basnickou foukej foukej vetricku:D hele nuda s ni fakt neni, zatim si nestezuje na program, je li nesena tak je zpravidla velmi spokojena. povidala si s nama o tom co vidi, desne se rozkecala tedkon.
Mrakoplas jenze to je ten rozdil, neexistuje spatne pocasi ale jen obleceni:)
Sweet Potato stat se muze, ale nechceme se vzdat toho co bavi nas, aby dite jednoho dne nedejboze nereklo ze jde radsi do divadla nez do lesa na houby. A podle meho nazoru to hrozi spis u svagrovcu, oni chodej kazdy vikend a nektere dny v tydnu po beskydech a synove travi v krosnach bez nadsazky mladi. To by me nebavilo. My to dost prokladame i jinym programem...
rasaNori existuje, aj ked som dobre oblecena, vietor strasne neznasam, by som si musela dat jedine kuklu na hlavu. Nejde o zimu ale o ten pocit vetra, mna to v nom nebavi a neuzijem si to.
rasaNori Ta galerie je venkovní prostor s dřevěnými sochami, různými můstky nad vodou, prolézačky z kmenů, posezení ze špalků atd. Někdy zkuste, děti to baví.
rasaNori my jsme byli dost aktivni, kdyz jsme meli deti male. Ja nosila maleho v manduce, manzel mel krosnu na poponaseni starsi, ale po 2 vyletech, kdy jsme to trochu prepiskli a misto dalsich vyletu sedeli doma, protoze to deti odmarodili (unavou, ne prochladnutim), jsme zvolnili a vsem to prospelo.
Ono stejne... ted je mate male, to to jeste jde, ale jakmile budou o neco vetsi, tak se to tempo spis zpomali. kdyz uz manzel neunesl dceru a syn se presunul do krosny, tak na zadne velke vyslapy chodit neslo. Jdes 5 km cely den :)) to same na kole... S detmi muzes delat stejne aktivity, ale nikdy to nebude stejne.
NNe že by to měl být zrovna váš případ, ale mi ta mantra "nehodláme měnit životní styl kvůli děcku" obecně dost pije krev. Zvlášť, když to dítě má kolikrát jinou osobnost než rodiče. Mně akorát přijde, jak to tu píšeš, že na tu starší máš nereálná očekávání, na to, že je pořád ještě malá holčička.
dzizisketa Ano, to jsem tu psala nedávno - to, že se narodilo další miminko, neznamená, že to starší najednou dospělo.
dzizisketa pravda, ze ten vyraz me obcas teochu popichne, ale on se da udelat kompromis, zejo...zkusit, jestli a v jaky fazi s ditetem jde delat, na co jsi byla zvykla. No a kdyz ne, vymysli se neco jineho. My treba ZATIM s Tondou muzem vymetat bistra a chodit na brunche, ale az zacne chodit a vriskat a otravovat, sem si jista ze to uz nebudem delat kazdy vikend![]()
711990 Máš kliku, že to jde s Tondou dělat. Když to jde, super. Ale kdyby byl uplakané miminko, s kterým by to nešlo, tak bys to nervala přes závit, jen proto, žes tak doteď žila a trváš na tom, protože dítě se musí přizpůsobit.
Sweet Potato jo, to je presne ono ale...proste sem pockala, jestli to pujde. A myslim ze i rasaNori to myslelaspis takhle...ze zkousi, jak to zvladnou...
rasaNori Já myslím, že dvě túry za dva dny je moc. Souhlasím s Pinot Noir je spousta jiných aktivit, které se dají dělat venku, obyčejná procházka po lese, kdy se nehodíte za cílem je taky varianta
Já třeba na synovi vidím, že když máme naplánovaných víc dní po sobě nějaký program, že už je přesycený a nikam nechce, chce si doma hrát s vlaky nebo být venku na hřišti a nic nepodnikat.
Malovala jsem si, jak si na podzim budeme dělat hodně výlety klidně jen spolu, ale byl to docela očistec pro oba.
Sweet Potato stat se muze, ale nechceme se vzdat toho co bavi nas, aby dite jednoho dne nedejboze nereklo ze jde radsi do divadla nez do lesa na houby.
on si to clovek vselijak maluje, kdyz jsou ty deti malinke. Nakonec je jeste rad, pokud si vybere to divadlo. Protoze jsou fakt horsi moznosti
.
Jinak my jsme meli nechodivou starsi a aktualne to vypada, ze pokud si nas vandracky zivotni styl nektere dite osvoji, bude to spis ona. Mala chodi rada, byla dokonce obdobi, kdy chodila lepe nez starsi segra, ale bude to princezna, to je jasne uz ted. ![]()
K tomu vyletu: to se proste stane, ze to clovek prepiskne, nam treba starsi regulerne omrzla na obliceji (ale ten samy rok i kamosce pediatrovi, co mi od vycitek svedomi dost pomohlo
). Jinak pro tyto prtata neni problem ujit 2km lesem, ale musi se jim to rozdelit. Klido bych ji poponesla pulku cesty tam a po zastavce zas nechala trochu popojit. Ber to tak, ze pro ne to celodenni tura a podle toho se to musi naplanovat. A ze zacne ditko chodit rado pro samou radost z chozeni... no tak mozna az vyleze z puberty. Takovy muj muz chodit umi, nozicky ho opravdu neboli, ale nebavi ho to ani po 40.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY