Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 14:32

Karja Já bych normálně, jestli to zrovna prošvihne, tak až se vrátí hned mezi dveřma - "Tak já tady nevim kde mi hlava stojí, nová dcera už je doma z porodnice, je potřeba plíny prát, ale madam? Ta si jela na rekreaci!"...pardon neudržela jsem se

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 14:35

Mutziputzi :-D:-D To jo, prat uz umi, tak bude hakovat!

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 14:52

Karja Mně přijde trochu zvláštní tohle 'rezervování si dítěte,' děti teda nemam, ale neteř hlídam když to její rodiče navrhnou, přičemž vědí, že já ráda. Zato teda moje matka si hned vymínila, že v létě chce mít to v tu dobu 1,5 letý děcko sama tejden, na což mi přijde neteř moc malinká (a moje matka moc obsesivně protektivní, než aby to bylo nějak na oboustrannou pohodu)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 14:54

My sme ako deti s nasimi chodili po horach (ziadne nasilie) ale nebavilo nas no hrozne, si pamatam ako sme stale frflali, ze tam nic nie je, stale ten blby les dokola ale v dospelosti sme si vsetci cestu k horam nasli..

Otec inak spomina ako nas raz zobral do Zoo a my sme cely cas boli na preliezkach, nic ine nas nezaujimalo. To iste syn -sambo ho v lete zobral do zoo a ten maly smudla bol cely cas pri smetiakoch a automatoch na kavu a mince Jedine co ho bavi a chodi rad, ke zbieranie hribov, ale to vacsinu casu sambovi na ramenach a v obmedzenom case.. Nuz co, podla tych historiek som aj ja taka bola, tak ho to snad prejde

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 14:55
Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 15:02
Reakce na Mutziputzi:

Karja Já bych normálně, jestli to zrovna prošvihne, tak až se vrátí hned mezi dveřma - "Tak já tady nevim kde mi hlava stojí, nová dcera už je doma z porodnice, je potřeba plíny prát, ale madam? Ta si jela na rekreaci!"...pardon neudržela jsem se

Offline continuity
43704 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 15:09

Mrakoplas krome tech kratsich vyslapu si pamatuji, ze nas tata 2x vzal na tyden do Slovenskeho raja a vzpominam na to dodnes. A jsem rada, mam na to krasne vzpominky. Sama jsem s dvema detma, jednou krosnou a dvema krabickama lentilek dala Nove a Dolne diery, kdyz jim bylo 3 a 5 myslim. Trochu metovace tam potreba bylo, ale spis cestou zpet v lese. Rebriky cajk. Obe odjakziva vic bavilo lezeni nez chozeni.

Ve dvou letech mladsi jsme byli cela rodina na tyden v Nizkych Tatrach a dali jsme s jednou krosnou asi tri tury, jednu jeskyni a pak teda nejaka hriste, akvaparky a pod. Jediny vetsi rev, ktery si pamatuji, byl nedostatek tepleho jidla smerem do Ziarske doliny ( protoze to dite az do sesti let trvalo na teplem obede presne ve 12 hodin a nam uplne nevyslo casovani, protoze jsme se zasekli v tech starych stolach). Tak si muz ten kilometr, co nam zbyval na chalupu proste dobehl. 

Uplne jsem se zasnila, krasne casy.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 15:10

Jako 4 hodiny denně venku za kazdyho počasí proboha proč. Člověk už je adaptovanej na to, ze už není venkovní zvířátko holt. Jestli někdo chodí ven proto ze chce (protože se třeba dítě vevnitř neumi zabavit), tak klidně. Ale mít pocit, ze musím ... no můj názor je, ze nemusím.

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 15:20

Mutziputzi Máš recht. 
rasaNori 
Batole je od slova batolit. To že dokáže ujít i celkem dost, neznamená, že to od něj lze vyžadovat pokaždé. Je malinká.

Neměla bys vyčítat dítěti, že se chová úměrně svému věku.

A vzteklá? No holt vývojové stádium. A taky asi geny.

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 15:23

Klara Noo,to mne by takova rezervace teda vubec nevadila!:-D Klidne na tyden, jen to poporodni obdobi by mozna ta pomoc byla lepsi rozkouskovat;-)' jakoze sice budu mit tri dny ,,klidu,, ale aby o to vetsi peklo pak nenastalo. Kdyby byla vetsi a aspon se ji dalo neco rict, ale ona samozrejme moc nechape. 

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 15:26

Sweet Potato Hahaha geny, ja to rikam sambovi vzdycky kdyz zacne tyatr ve stylu ňeňeňeňeňe, ze to ma po nem a on, ze nic takovyho nedela. No bodejt by delal, kdyz se mu proti jeho vuli nikdo ani nepokusi neco navrhnout (to jsem mu taky rekla a prej je to pravda:-D). Ty geny jsou mocny, pak se jeste neco odkouka a je to vyrizeny!

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 16:25

rasaNori od rana premyslim, jak se tu x-krat resilo ze stenatko nesmi moc behat a je potreba na nej hodne opatrne.. jestli by ses takhle chovala k psovi

Offline dzizisketa
9043 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 16:31

Malého teď fascinuje pohyb, věčně nahání po bytě míče a různé válce a dózy. Dneska se připlazil ke kočárku, chytl dole košík a jal se s ním jezdit, dopředu dozadu. Mám z toho i video, vydržel se tím bavit docela dlouho. 

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 16:32

viktorka_od splavu k tomu uz opravdu neni co dodat...

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 16:36

viktorka_od oslavu

Četla jsem, že se dítě do pěti let nemá nutit chodit (= provozovat dlouhé pochody), že prý ty jeho kosti a nohy samy vědí, kolik snesou. 

Já to teda moc nemusím řešit, o víkendu jsme byli na rašeliništi a dcera tam po těch chodníčcích celou dobu běžela. Endomondo mi ukázalo 3,5 km. Babička omdlívala, že vnučka zapadne do rašeliny nebo v lepším případě do potoka Manžel je na takových výletech připraven ji nést, ale zatím to bylo třeba jen v neschůdném terénu. Ona jen teď taková, že nasává všechno, co kolem vidí, že padá listí, že mech je zelený, že je tam potok...

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 16:40

dzizisketa Tak to už brzo přijde na řadu nějaké to dřevěné auto ;)

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 17:14

Klara Mně to divný nepřijde, teda tvoje máti je trochu extrém, nejlepší je dohoda. Já bych si třeba nikdy netroufla požádat tchýni, aby mi pohlídala děti, mámu jen výjimečně. Pochopitelně teď mluvím o situaci, kdy to fakt není třeba. A i když je, jsem připravená na odmítnutí. Když mi tchýně hlídání nabídne, jsem ráda, u rok a půl starého dítěte bych jí prostě řekla, že se mi to zdá brzo a domluvily bychom se jinak. 

Offline Pavlena
6937 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 17:20
Reakce na MP Meri:

Jako 4 hodiny denně venku za kazdyho počasí proboha proč. Člověk už je adaptovanej na to, ze už není venkovní zvířátko holt. Jestli někdo chodí ven proto ze chce (protože se třeba dítě vevnitř neumi zabavit), tak klidně. Ale mít pocit, ze musím ... no můj názor je, ze nemusím.

​Souhlasím. A připomíná mi to, jak je mi líto děcek v těch lesních školkách v zimě.. Bývalý sambo pracoval venku a v zimě přicházel totálně udřený, bez ohledu na to, kolik toho udělal a strašně nerad někam ven o víkendech.

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 17:33

Tak si stezuju, ze jsem behem destiveho odpoledne tak dlouho zkoumala na netu eshopy s kocarama...az jsem koupila hrozny kram. Pritom jsem vedela presne, co chci (to same, v  cem jsem vozila prvni dite), co nechci a ze s tim nechci podruhe ztracet moc casu.takze jsme tim ztratili nemalo casu a mam uplne presne to, co jsem nechtela .Ted jeste abych nedopadla jako Karja nebo kdo to tady psal o sve sbirce vehiklu..coz je taky moje nocni mura.

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 17:36

MP Meri Ja teda chodim ven, ze mam pocit, ze musim:-D. V tomhle pocasi a stavu bych vysla mozna tak do toho obchodu nakoupit si pet kilo sladkosti nebo do kavarny. Rozhodne zadny postavani na hristi, okoukeni u slepic a cizich coklu:-D. A I tak, bych chodila ven min:-D.