Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 21:16

DrowRanger ale já ti to říkala že z něj nakonec ještě bude extrovert, počkej!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 21:18

Karja ja si práve golfkami na zimu nie som úplne istá, v zime nám tu občas napadne z ničoho nič meter snehu, chodníky sú katastrofálne aj bez závejov a rada by som mala niečo, v čom ho viem povoziť tú hodinku až hodinku a pol (ja teda bežne s kočiarom dávam 5-6 km po sídlisku). + syn začal riadne chodiť koncom leta a do toho kočiara ho posadiť musím (občas aj na silu, keďže on si neuvedomuje, že je unavený a chodil by stále...). Ale rada si nechám poradiť tými, čo majú skúsenosť golfky verzus športový kočiar :)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 21:24

DrowRanger na to co popisujes ohladom kocika by som poradila znacku valco. do mojho minikufra auta sa zmesti a je aj lahky (mam obycajny snap s nenafukovacimi kolesami pretoze tie nafukovacie tiez nieco vazia. verzia snap ultra ma vyssiu hmotnost kvoli prehadzovaniu sedenia aj do protismeru jazdy). velmi ocenujem skladanie sedenim dnu takze sa to nezaspini.

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 21:44

Kokoska Jo presne, takovejch daru! Jj, to s tema detma, ze cim mensi tim lepsi se casto nekde pise. Ale dcera je takovej nesamostatnej jedinec, ona teda na svuj vek hodne umi a hodne by se I naucila, kdybych ji k tomu vedla, ale nesamostatna je, ze proste chce byt furt se mnou, proste neexistuje abych sla do jiny mistnosti, na zachod mi otvira, malokdy si sama pohraje, co pet minut s ni neco musim, vsechno co vezmu do ruky ji musim dat, s myma rodicema byt sama nechce, takze v tomhle to bude takovy tezsi no. Ze nektere deti jsou uz takove socialne samostatnejsi.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 21:45

DrowRanger u toho Joie co zminovala Karja mě odradilo to,že se sice skládá velice snadno, ale tou sedací části ven, takže když ho hodis pak do kufru s koleckama od bláta nebo sněhu, případně v tom kufru vozis i psa,tak bych se bála, že ta sedací část, případně fusak, který tam budeš mít přidělaný, bude mokrý a špínavy 

Offline Tabea
8324 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 21:54

Sairon já mám joie, který se skládá sedací plochou dovnitř. 

49477 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:00
Reakce na Karja:

Kokoska Jo presne, takovejch daru! Jj, to s tema detma, ze cim mensi tim lepsi se casto nekde pise. Ale dcera je takovej nesamostatnej jedinec, ona teda na svuj vek hodne umi a hodne by se I naucila, kdybych ji k tomu vedla, ale nesamostatna je, ze proste chce byt furt se mnou, proste neexistuje abych sla do jiny mistnosti, na zachod mi otvira, malokdy si sama pohraje, co pet minut s ni neco musim, vsechno co vezmu do ruky ji musim dat, s myma rodicema byt sama nechce, takze v tomhle to bude takovy tezsi no. Ze nektere deti jsou uz takove socialne samostatnejsi.

​má 1,5 - 2 roky ne? mně furt přijde že to co popisuješ je úplně normální dítě, jestli ji srovnáváš s těma synovcema co jsou o rok a víc starší tak to se fakt mění spíš v týdnech než měsících... prostě mi připadá fajn šikovná holka:-)

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:06
Reakce na Karja:

​Bacha na ta příliš velká očekávání, nebo tě tu taky propereme na třech stranách . Není nesamostatná, je maličká. A tipuju, že 90 % dětí jejího věku je úplně stejných. Ten popis se dost blíží i tomu našemu tříletému

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:09

viktorka_od splavu K tomu se přidám. DSD v tomhle věku na pohled rovnocenně fungovala mezi smečkou dětí přátel, já často zapomínala, že některé z nich jsou skoro o rok starší než ona.

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:09

viktorka_od splavu Nee, to ja mam kolem sebe hodne deti, takze s vrstevnikama. Jak rikam, ona je hodne motoricky sikovna, I pekne rozumi, mluvi, ale ta vazanost na rodice a nesamostatnost (sama si hrat, sama si pro neco dojit) je fakt oproti jinym horsi. Ja treba jen odejdu z obyvaku vypnout sporak a ji to uplne rozhodi, ze zacne hodne plakat a pokud predtim byla v pohodovy nalade, tak je razem po ni.

49477 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:15

Karja chápu že to není úplně snadno sdělitelná zkušenost, ale mi to furt připadá běžný (mít srovnání jen s prvním dítětem řekla bych - divná je:-), a navíc vůbec nejde srovnávat jak se chovají děcka co jsou u vás "na návštěvě" s tím co je doma u maminky...

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:17

Pinot Noir Tak v tom pripade je socialne opozdenej! Ja to fakt vidim na detech svejch kamaradek, zs treba varej aniz by jim nekdo rval u nohy, ze mi dojdou uvarit kafe aniz by z toho dite melo trauma a tak. A neni to jen muj nazor,I  blizka rodina I ty kamaradky s dalsima detma to videj stejne. Dneska mi to rikala I jedna pani na cviceni, kde se vidame hodinu tydne!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:17

Maminka budem pozerat šlapkovu patrolu. Nie je to blbost! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:17

2x

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:19

viktorka_od splavu No, ja chapu, jak to myslis. Kazdy dite ma svoje, ale jak rikam, zrovna tohle mi pri narozeni sourozence prijde blby, kdyby treba nemluvila prislo by mi to blbejsi min!:-D. A nemyslim si, ze by mi kamaradky nerikaly, jak se chovaji jejich deti doma, zas maji svoje nejaky jiny manyry;-). 

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:24

Sweet Potato Ja zas jako nejsem debilni, ja vim komu kolik je:-D. A mam opravdu nekolik hodne blizkych kamaradek uplne totozneho veku nebo plus minus dva mesice starsi mladsi (joooo, nakonec jsem je uhnala) a takze vidim ty rozdily jak ve ,,prospech, tak neprospech,, dcery. Nerikam, ze to neni pro jeji vek normalni, je to normalni ale mne se ted dost nehodici:-D:-D.

49477 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:25

Karja mno tak sama víš nejlíp.. ale mně první moje dítě přišlo jako jo super fajn ale furt kňourá něco chce furt za mnou lozí nedá na chvíli pokoj ráno brzy vstává neposedí zdrhá... druhý: uaaaa nepřežiju! zlatíčko jen nemůžu se ani vysmrkat aniž by se nerozeřval že se mu nevěnuju, nejen že nejde jít na záchod nejde se ani očkem podívat jinam no a jak tu tak povzbuzuju DrowRanger - dnes je to náš rodinný "exot" naprosto samostatný extrovert co mi dnes vysvětloval že je to ok když jde sám do špitálu na vyšetření, protože už je přece dospělej (jde do dětské nemocnice aby bylo jasno)

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:27

Sairon Ja mam vlastne sedakem slozeni ven, ale spinavy to nemivame teda. Ale je fakt, ze fusak bych s tim asi neskladala no.

Offline Karja
44979 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:31

viktorka_od splavu :-D No presne tak, ja to taky nehodnotim nejak spatne to jeji chovani (od toho je tu sambo, kterymu teda dosla stava ted nejak, klasicky prepaleni startu), jen se to ted do budouci konstelace nehodi:-D:-D. Jinak si myslim, ze to bude husta osobnost, to jo, ta si rekne!

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 25. listopadu 2019 22:42
Reakce na Karja:

Pinot Noir Tak v tom pripade je socialne opozdenej! Ja to fakt vidim na detech svejch kamaradek, zs treba varej aniz by jim nekdo rval u nohy, ze mi dojdou uvarit kafe aniz by z toho dite melo trauma a tak. A neni to jen muj nazor,I  blizka rodina I ty kamaradky s dalsima detma to videj stejne. Dneska mi to rikala I jedna pani na cviceni, kde se vidame hodinu tydne!

​No tak ten náš z toho nemá trauma, ani nebrečí, to je fakt. Ale prostě pronásleduje! A pořád něco potřebuje. A kdykoliv se trochu vzdálím (rozuměj z kuchyně do koupelny nebo tak), tak se děsně "zraní" (mamííí, skřípnutý prstík ). A vždycky, když dělám něco, co nelze nebo nechci přerušovat (krmení Viktora, sprcha), tak nutně potřebuje s něčím pomoc (obvykle utřít zadek ).