Co si myslíme o biingvní výchově nebilingvními rodiči?
Vše o těhotenství a dětech
Mutziputzi Myslíš teda nebilingvními, kdy mají oba stejný rodný, že jo? Vždycky mi to přišlo divný. A je to hrozně náročný, protože ten dospělý musí opravdu důsledně dodržovat cizí jazyk a pro nerodilého mluvčího to nemusí být jednoduché, zvlášť když je dítě už trochu starší a mluvíte třeba všichni dohromady. Určitě to má spoutu výhod, ale nevím jestli to úplně v tomto případě stojí za to.
Garfie Mně právě přijde, že to za to stojí, znám takovej případ a dokonce to není ani z tý cizojazyčný strany úplně důsledný, třeba mluví na dítě před českými kamarády taky česky a funguje to skvěle.
Mutziputzi Divny a rekla bych, ze je to I nazor odborniku, jedine pak treba anglicka skolka a treba anglicka chuva.
Pinot Noir ma i normální fotky:D
Mutziputzi Nebrat.
Karja Kdybych to sama nevidela, taky bych rekla ze prasteny, skolka k tomu samozrejme, co na tom odbornikum muze vadit nechapu, zkazit se tim nic neda dle meho
Sweet Potato Proc?
Mutziputzi neni dobra, neni ucinna plus kdyz tady vidim rodice co mluvej na dite anglicky s tim nemeckym prizvukem... ![]()
Radsi bilingvni skolu.
Lilly_Ku Kdyz ja fakt to znam na vlastni oci a usi a funguje to
Mutziputzi No a proč se teda ptáš?
Mutziputzi Jsi přesvědčená, tak se neptej ;) Za mě blbost.
Potrefenáhusa To je dotaz...napriklad jestli nezna nekdo priklad z praxe nebo zdroje k tematu, samozrejme i relevantni duvody proc ne a v cem to muze ublizit, ani ty jsem zatim nezaznamenala
Pinot Noir Nejsem, ale duvod ze je to blbost pro me neni duvod, nevim no
Mutziputzi Tak pokud znáš zářnej příklad, nemusíš se tady ptát :-)
Jako podle mě už je v tom případě lepší to dítě ten jazyk "učit" ale jako opravdu učit, poslouchat pohádky nebo číst, klidně na něj mluvit, ale tak, aby vědělo, že se učí něco jiného.
rasaNori Hlavně má super tučňáky!
Garfie Tak s filtrem "Na to se ptat na Parfumanii je picovina" to tady muzem rovnou zavrit![]()
Mutziputzi Na rozdíl od tebe jsem viděla jen dost zoufalé pokusy (ačkoli tím cizím jazykem ten rodič vládl fakt hodně dobře) Malá slovní zásoba. Hrozně tam například chybělo přirozené vyjádření emocí. A naopak znám osoby, které třeba provozovaly třeba mezinárodní školku, takže by na to měly asi všechny předpoklady, ale u svých dětí o tom vůbec neuvažovaly.
Mutziputzi Nevim no, my jsme meli na VS nejakou jazykovedu s bilingvni ucitelkou a rikala, ze se to v pripade nerodilych mluvci nedoporucuje, neni to prirozeny. Vlastne si ani neumim predstavit, jak by vypadala ta komunikace doma, kdyby se sesli vsichni....
Mutziputzi Vlastně ten můj názor je jen dojmologie, nemám to (aspoň vědomě) ničím podložené, jen mi to intuitivně přijde jako zvláštní, aby rodič trvale na dítě mluvil jiným jazykem. Ale mimochodem super věc je "rodičovský jazyk", pokud mluvíte mezi sebou jinak, když si chcete říct důležité věci, to je pro děti super motivace
ale platí to jen pro starší.
Karja Hele, mám tady opak Eskymačky, i když ambice by při pohledu na boty zjevně byly
, moje plešatá dcera ve věku rok a cca 3 měsíce (kavárenská povalečka).

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY