dzizisketa Nevím, prostě na mě tak působí. Jakoby se z posledních sil chudák doplazilo k talíři se zbytky... Aby nedošlo k mýlce - metodu nehodnotím, nic proti ní nemám. Jenom mě ta fotka zaujala, přišlo mi toho děcka úplně líto ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Hele myslite, ze kdyz jsem to prvni dite neprenasela, tak druhy budu? Vet rikal, ze urcite nebudu, ale verte mu. (Ja vim, ze je to na sobe nezavisly a ptam se zbytecne:-D)'
Pomůže ti do statistiky, že první 3 děti se narodily mírně před termínem a 4. jsem přenášela o 9 dní?
Jako táhne se to, ten poslední měsíc, este se pamatuju. To zařídila matka příroda, jinak by se to dítě nedostalo ven :-)) takhle to člověk skoro nedočkavě vyhlíží.
Mozna to ty deti maji anatomicky jinak, ale ja tedy na brichu nejsem schopna jist vubec a ze jsem to nekdy na plazi i zkousela.
v teto poloze si vydrzim dost dlouho cist, ale jist me, musim si sednout. Nakonec zkuste zaklonit hlavu a u toho polknout, vubec to nejde.
Jako nemam nic proti krmeni deti tuhou stravou, ty moje jedly kousky, hlavne ovoce docela brzo, starsi kolem osmi mesicu (ale sedela u toho).
Co se tyce vykaslani vdechnutych predmetu. Moje mama byla na vyndavani kousku arasidu v spitale a to ji bylo uz 50. Rikala, ze by si to i celkem odpustila, pry zlata gastroskopie.
Tohle jsou posledni tydny, kdy se muzu vyspat, a budim se v pet.
continuity Já jim naopak v leze na brise moc rada a nečiní mi to zadnej problém, řekla bych dokonce, ze mnohem radši než u stolu ![]()
Gatita Poslední týdny v obou těhotenstvích jsem spala strašně málo. Nešlo to. Vždycky, když mi někdo řekl, ať se vyspím, dokud můžu, měla jsem chuť mu zakroutit krkem. ![]()
Gatita Já vstávám kolem pátý úplně nejradši, to je nejhezčí část ne![]()
Potrefenáhusa jo, ono je to asi hodne individuálne,syn nechcel jesť na bruchu (tiež som skúšala BLW) a ako menší odmietal ješt kúsky, okamžite mu to spustilo dávivý reflex. Takže som všetko mixovala. Kamarátkin rovnako starý syn nikdy nepotreboval aby mu jedlo mixovala, klasicky len popučila vidličkou a mäso nakrájala nadrobno, mixované nechcel. A syn má aj teraz problém zjesť tvršie ovocie, trebár jablko na plátky nezje, napína ho z tých kúskov aj teraz, inak už nemá problém jesť kúsky jedla.
Karja ja nejakneriešim,to bolo skôr len posťažovanie si, dávami teraz strašne zabrať, tlačia sa mu naraz stoličky hore aj dolu,na oboch stranách a je na mne nonstop zavesený,v noci nespí, cez deň nespí...no cítim sa ako šimpanz, neustále s mláďaťom na rukách...
DrowRanger Jj, zuby! Hele ja mluvim o zubech, I kdyz ji nebolej a chci si tim omluvit nejakej manyr. Ted ji uz mesic tak pozvolna prusvitaj vsechny trojky, to rikala zubarka, ze je bolestive, az ji to vyroste, nevim co budu rikat, asi brisko???
moora Celkove ty statistiky pro me nevychazi priznive:-D:-D Jeste jak jsem nastydla, tak se tak jako setrim, to taky neni dobry....No tak minule jsem na to nechvatala, jeste jsem chtela jit na jednu oslavu, tak to asi pojmu takhle no, ,,jakoze chci,, jeste nejaky vanocni vecirky:-D.
continuity jenže ty děti mají právě ten dávicí reflex mnohem silnější, než dospělý. Právě kvůli tomuhle. Navíc v určitém období tráví na břiše v podstatě většinu času, takže posílené mají úplně jiné svaly. S dospělým bych to úplně neporovnávala, jistojistě většina z nás tady nevydží na břiše se vysoko zvednutou hlavou dýl, než 10 minut, narozdíl od kojence v jistym věku ![]()
Pořád jsou na světě oblasti, kde tyčovej mixér je neobvyklá věc a předpokládám, že tam matky potravu nepředžvejkávaj. Prostě dítě vyfásne kus ovozelu a starej se. Já nevim, jestli u nás pomohlo, že jsem nikdy nemixovala úplně do hladka, od první mrkve to dostával takový nahrubo nasekaný. Ale asi jsme jen měli štěstí, jako obvykle si nepřipisuju moc velký zásluhy.
Gatita Já až do porodu spala 9 hodin denně, v kuse, bez jediného probuzení na wc apod. O to větší to byl pak šok. Člověk si nevybere ![]()
Mutziputzi A co takhle delas pri paty rano?
continuity mne prijde, ze z deti to jde vyklepat docela dobre. Nas starsi byl hltavy a dusil se casto, zacal uz v porodnici.... Takze mi ukazaly sestry takovy hmat, kdy ho drzis za hrudnicek, otocis hlavou dolu, poplacas zada a bylo to venku vzdycky hned. Tak do 2 let jsem musela byt ve strehu, ale nikdy nenastal problem.
Mutziputzi vstavat v pet, tak musim chodit spat v devet.
Karja napatlam si masku na vlasy, na voblicej, udelam si kafe, pred sedmou jdu na vychazku a tak, spim nejdyl do sedmi
DrowRanger k tej prazdnej lyzicke: skus nejaku hustejsiu hmotu/omacku ako zaklad. to na pribore ostane aj s nakrajanym kuskom nejakej potraviny na rozdiel od tekutej polievky. syn doteraz nie je schopny udrzat tekutinu v lyzici a obsah vacsinou vyleje nez stihne zjest.
DrowRanger Náš uměl dřív vidličkou než lžičkou, tak můžeš zkusit i to ;)
Mutziputzi ja bych si s dovolenim do tech sedmi prispala;)
MP Meri Pinot Noir to dite je tam ted tak nesikovne ulozene, ze me dloube do vsech citlivych telesnych bodu a ten spanek je hooodne prerusovany. Ale trochu me to i uklidnuje, rikam si, ze kdyz me dloube soucasne a mocne na dvou mistech vzdalenych pres cely trup, nemuze byt tak podmerecne, jak vsichni predjimaji![]()
dzizisketa mne to prijde jako zbytecnost, no. Protoze to stejne vychazi z tohodle:"Takže pokud nechcete čekat, až si miminko sedne samo, což pro některé děti může klidně nastat až kolem prvních narozenin, máte dvě možnosti: dát dítko na bříško anebo k sobě na klín do klubíčka. "coz proste vede zas k tomu, ze se od sebe oddelujou 2 proudy, ktery jako by se nesmely michat. Pritom logicky je, zacit s touhle metodou az kdyz dite sedi. To je jako kdybych nesmela nosit a zaroven vozit dite v kocarku. Nebo pouzit papirovou plinu, kdyz davam latkovy.
Mne se pristup BLW libi moc, ale az u vetsiho ditete, no.
MP Meri dyk prece nemusis pouzivat tycak, staci rozmackat vidlickou...jak myslis ze pripravovala maminka jidlo tobe?:) ja mam v milnikovym sesitu napsano, ze v lete, tj. 7.-8. mesic, jsem uz jedla kousky...
711990 Ono to k tomu BLW přístupu stejně samovolně směřuje, nakonec stejně člověk dá děcku lžičkou to jeho jídlo a pak ho ještě nechá hrabat ve vlastním talíři
. Mně to trochu přijde jako dělání vědy z prdu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY